divendres, 29 de juny del 2007

EL CONVENT-MONESTIR DE NTRA. SRA. DELS DOLORS I DELS SANTS REIS MAGS, JA ÉS DE BOCAIRENT

28 de juny de 2007 (un dia per a la història)

Este matí s’ha signat la compra a l’Orde Agustiniana per part de la Parròquia de Bocairent.

La Plataforma Pro-Monestir vol mostrar la seua satisfacció de que al final i després de més de dos anys d’accions i incertesa, finalment el destí del Convent-Monestir de Ntra. Sra. dels Dolors i dels Sants Reis Mags, fundat en 1556, seguirà sent un bé religiós i del patrimoni cultural del poble de Bocairent. Este matí, la Parròquia de Ntra. Sra. de l’Assumpció i l’Orde, a l’Arquebisbat i en presència de l’Arquebisbe, han signat l’acord pel que la Parròquia de Bocairent adquireix este Convent-Monestir, després de més de dos anys de movilitzacions, que han inclós entre d’altres la recollida de més de 7.500 firmes. L’adhesió a esta causa no només de la Plataforma sino de les parròquies de l’Arxiprestat (especialment del Sr. Arcipreste), l’Ajuntament de Bocairent, L’Arquebisbat i de manera especial el Sr. Arquebisbe, associacions de tot tipus, de particulars i fins i tot de l’empresariat de la Vall d’Albaida, han fet que finalment el Convent-Monestir puga continuar sent el que ha vingut sent des de la seua fundació, respetant així la voluntad dels seus fundadors.

Des de la Plataforma Pro-Monestir, es vol agraïr públicament a totes aquelles persones, entitats i institucions que d’una o d’altra manera han fet possible que este llarg procés huí haja vist una solució satisfactòria. Així mateix es vol reconéixer la tasca de les dos religioses del Monestir: Sor Celia i Sor Sara en tot este llarg procés i la implicació no sols del poble, sino dels pobles dels voltants, especialment els de l’arxiprestat de la Mariola.

Des de la Plataforma, així mateix, es fa una crida a totes les institucions públiques i de manera especial a la Conselleria de Cultura i a la DIputació de València, per a que prompte es puga parlar amb elles per poder estudiar fonts de finançament per fer front a esta compra, perquè en definitiva tot i que l’objectiu de la Plataforma que era el de conservar l’us religiós del monestir s’ha aconseguit, també s’ha aconseguit conservar per al poble un patrimoni cultural d’incomptable valor, de manera especial pel que respecta al Monestir Rupestre.

Huí a migdia, les campanes del Monestir i les de l’Església Parroquial han voltejat en senyal d’alegria: el Monestir de Bocairent seguirà tenint el seu us i seguirà formant part del patrimoni dels bocairentins. Ara és el moment de buscar i trobar fòrmules de finançament.

Per últim i des de la Plataforma Pro-Monestir s’agraix públicament a la Premsa i mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana tot el recolzament que des dels inicis de les accions hem tingut, a tots moltes gràcies.