dimarts, 6 d’octubre del 2009

9 D'0CTUBRE: DIA DEL NAIXEMENT DEL POBLE VALENCIÀ

Divendres 9 d'octubre, els valencians celebrem dia de festa gran. És el dia gran dels valencians. El dia que celebrem el nostre naixement com a poble. El dia que celebrem el nostre origen com a poble, amb una llengua, una cultura, unes costums, uns usos i drets, el dia en definitiva que no podem passar per alt i que hem de celebrar tothom com cal. Celebrem que som un poble obert i solidari, un poble que sap acollir.

Bon 9 d`octubre a tothom!.

DIJOUS 8 D'OCTUBRE: 1ª GALA DELS PREMIS 9 D'OCTUBRE


Este dijous, vespra de la festa dels valencians, el 9 d'octubre, el Teatre Avenida viurà a partir de les 20.30 hs., la primera gala dels Premis 9 d'octubre, que atonga l'Ajuntament de Bocairent, a proposta del Consell Local de Cultura. José Llorca Casasempere, a proposta de FESTASA; rebrà el premi a la trajectòria cultural i AFAB rebrà a proposta de l'A.U.Musical Bocairent, el premi a la institució-entitat de l'any, en reconeixement per la seua tasca pels malalts d'alzheimer i altres enfermentats degeneratives. En el transcurs de l'entrega dels premis, es projectaran dos audiovisuals de la trajectòria dels premiats i l'acte finalitzarà amb un concert de la Coral de Bocairent.


Ja sabeu, dijous 8 d'octubre, cita amb la cultura al Teatre Avenida. I després sopar i monòleg a l'Hotel l'Estació, per als interessats.

DISSABTE 10 D'OCTUBRE: FESTA DEL VI, A L'ALBORET (XAFIGÀ DEL RAÏM)


Este dissabte pel matí, al cup i almàssera del mas de l'Alboret, tindrà lloc la tradicional i familiar festa del vi i xafigà del raïm, a l'estil tradicional, amb la posterior premsada del raïm.
Com cada any i siguent dels pocs masos de la contornada que conserva este costum de segles, el Mas de l'Alboret reviurà la tradició d'el.laborar artesanalment vi per a casa, amb raïm de collita pròpia.
Les pluges de les darreres setmanes, han ajornat esta festa que tenia que haver-se celebrat ja fa algunes setmanes. Tot i això, amb els bancals encara molls, el procés no es pot ajornar més i esta setmana tindrà lloc, com de costum.