dijous, 16 d’abril del 2009

BOCAIRENT PRESENTA A BARCELONA I FINS DIUMENGE 19 D'ABRIL, LA SEUA OFERTA TURÍSTICA


Este matí s'ha inaugurat a la Fira de Barcelona (Montjuic) el Saló Internacional de Turisme de Catalunya, amb la participació de més de 1.500 expositors, procedents de distintos països del món. Considerat el principal certamen del sector, després de FITUR (Madrid), Bocairent és la primera vegada que hi participa a esta fira i ho fa dins de l'stand del Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar, juntament amb altres municipis turístics com són Gandia, Cullera i Manises i amb la pròpia presència del Patronat Provincial de Turisme i del SARC (que presenta a Barcelona el Pasaport Cultural).

La fira ha estat inaugurada pel Conseller de Turisme del Govern Català.


dilluns, 13 d’abril del 2009

HUÍ S'HA CELEBRAT L'EXALTACIÓ DE CAPITANS I BANDERERES I PREGÓ DE FESTES A BANYERES DE MARIOLA




Este matí he sigut testimoni d'escepció per primera vegada de l'acte d'Exaltació de Capitans i Bandereres i del Pregó de Festes, de les Festes de Moros i Cristians a Sant Jordi de Banyeres de Mariola, convidat pel pregoner de l'acte d'enguany: Juan Antonio Calabuig Ferre. L'acte ha començat a les 12 al Teatre Principal de Banyeres, amb les entrades esgotades i un plé de gom a gom. En primer lloc la Societat Musical de Banyeres de Mariola, dirigida per Miquel Payà, ha interpretat el pasdoble Molina y su Banyeres (Miguel Esparza), les marxes mores Älhäkem (Ignacio Sánchez) i El moro del Sinc (Rafael Giner) i la marxa cristiana Jéssica (Jose R.Pascual Vilaplana). A la segona part de l'acte, els capitans i capitanes de les 10 filaes, junt les seues bandereres, han rebut un merescut homenatge, en un acte plé de sentiment i molt cuidat.

Finalment, ha arribat el torn del Pregó de Festes, enguany a càrrec de Juan Antonio Calabuig Ferre, Periodista, Llicenciat en Dret, Cronista Oficial de Banyeres de Mariola, membre de la Filà de Moros Vells de Banyeres i amic meu. En una magnífica alocució, Juan Antonio ha donat una repassada als seus records festers i al seu estimat poble de Banyeres de Mariola, en un discurs molt ben estructurat i molt aplaudit pel públic present. La intervenció ha finalitzat amb unes paraules adreçades als homenatjats i amb uns enfervorits: Vítol al patró Sant Jordi! i Visca Banyeres!. Per finalitzar l'acte, s'ha interpretat i corejat l'Himne a la Festa.Les celebracions han tingut la seua vesant gastronòmica amb el dinar de germanor festera, que ha tingut lloc al Restaurant Venta El Borrego.
Enhorabona al pregoner Juan Antonio Calabuig Ferre, als capitans i capitanes, a les bandereres i a l'Ajuntament de Banyeres de Mariola i la Comissió de Festes Sant Jordi, per la magnífica organització de l'acte.
A tots els veïns i veïnes de Banyeres de Mariola, desitjar-los des d'este blog unes molt bones festes a Sant Jordi 2009.

diumenge, 12 d’abril del 2009

"ELS RASTRES" IXEN DE NOU ALS CARRERS DE BOCAIRENT



Amb l'eixida als carrers dels populars "rastres" esta mitja nit, Bocairent ha celebrat la Resurrecció de Jesucrist i l'arribada de la Pasqua, com cada any des d'antic. Tot i que esta arrelada tradició ha anat perdent progressivament força i importància, no ha deixat mai de repetir-se cada any. A la Nit del dissabte Sant, quan acaba la Vigilia Pasqual a l'Església Parroquial, xiquets i xiquetes del poble, preparen els seus rastres de pots i llandes, per baixar barrera cap a baix i seguir pel ravalet i plaça de l'Ajuntament, anunciant als quatre vents que Jesucrist ha recussitat i que ja estem en Pasqua. Ara venen 2 dies de Pasqua, dies de berenar mones i volar catxirulos.
Huí s'han pogut comptar fins a cinc rastres, majoritàriament de xiquets i xiquetes, tot i que cal destacar l'iniciativa d'un grup de joves que s'han sumat a la iniciativa dels menuts i han fet el seu propi rastre, amb el que han recorregut amunt i avall el recorregut tradicional dels rastres. A tots els que han fet que un any més perdure este costum bocairentí: enhorabona!.
A tothom: enhorabona. Estem de festa, estem de Pasqua. Un any més, Jesucrist ha ressucitat.

ELS XIRIMITERS I TABALETERS DE L'ALJUB COL.LABOREN A LA PROCESSÓ DEL DIVENDRES SANT


Els xirimiters i tabaleters de l'Aljub, hi varen participar ahir Divendres Sant a la Processó del Sant Soterrar a Bocairent, contribuïnt d'esta manera a donar-li a esta processó un més contingut i dotant-la d'un acompanyament musical a la meitat de la processó. D'esta manera, els músics de l'A.U.Musical Bocairent tancaven la processó, al darrere del Sant Sepulcre i els membres de l'Aljub, interpretant marxes de processó com "La Barca" o "La Verge de Gràcia", contribuïren a l'engrandiment d'esta processó.