dijous, 15 de gener del 2009

L'IES BOCAIRENT, EL SEGON DE LA C.VALENCIANA EN NOTA MITJANA (SELECTIVITAT 2008)

Segons la notícia publicada al butlletí "Magisterio Español", l'IES Bocairent va obtindre el segon millor resultat a la selectivitat de 2008, amb una nota mitjana de 7'108. A més a més, els alumnes de l'IES Bocairent varen ser els únics de la Comunitat Valenciana que obtingueren millors resultats a la PAU que la mitjana del seu expedient de batxillerat.

INAUGURACIÓ PARC DEL TRENET ALCOI-GANDIA A ALMOINES


L'Ajuntament d'Almoines (La Safor) i l'Associació Tren Alcoi-Gandia, es complauen anunciar-vos la imminent inauguració oficial del Parc Temàtic del Trenet Alcoi-Gandia, així com el seu circuït ferroviari de 5" el dissabte 24 de gener de 2009, a les 12 hs.


EL GRUP BIELORÚSSIA DE BOCAIRENT FINALISTA AL CONCURS "AMPLIFICA'T" ACTUA DIVENDRES 16 ALS LOCALS D'OCTUBRE, 22 HORES.


CONCERT AMPLIFICA’T 08-09

16 GENER A LES 22:00h.


ACTUARAN ELS FINALISTES DEL CONCURS:


MALAGANA BIELORÚSSIA BAKANAL


LLOC: SALA MAGAZINE

C/ Perez Eschich, 19- València

DISSABTE 17 DE GENER: FESTIVITAT DE SANT ANTONI DEL PORQUET. NO OBLIDEU VISITAR L'ERMITA DE ST. ANTONI (EL DE BAIX)


El proper dissabte, 17 de gener, es celebra la tradicional festivitat de Sant Antoni del Porquet (ací a Bocairent, també conegut com Sant Antoni el de Baix). Esta festivitat tant arrelada a la major part de les poblacions valencianes, es celebra amb molta tradició a Bocairent, a una de les ermites més boniques i antigues de Bocairent: l'Ermita de Sant Antoni Abat. Com cada any, les celebracions començaran la vespra, amb el sopar dels majorals i seguirà l'endemà amb la missa i bendició del "pa de St. Antoni" (amb llavoretes). A l'eixida de la missa, es repartirà com mana la tradició les puntetes i retalls dels pans de St.Antoni, en el que es coneix com el "tio a mí". Després, els majorals al llarg del dia, repartiran entre el miler d'inscrits a les llistes de la festa i l'ermita, la tradicional "tallà" i les butlletes per a la rifa. L'ermita romandrà oberta tot el dia per aquells que vulguen apropar-se.


I de vesprada, puntuals a la cita de cada any, a les 5 en punt, un raig de sol entrarà pel centre de l'ermita i il.luminarà la cara de la imatge de Sant Antoni. Este peculiar rellotge solar (els egipcis a temples com Abu Simbel, ja tenien rellotges solars d'este tipus), congrega cada any desenes de curiosos que volen immortalitzar el moment amb les seues càmeres de fotos. Aquells que no heu estat mai, recordeu: a les cinc en punt i sols este dia.

diumenge, 11 de gener del 2009

JA ESTÀ A LA VENDA EL LLIBRE-PROGRAMA DE FESTES A SANT BLAI 2009


Tot coincidint amb la data escollida per celebrar la Publicació (que finalment que quedat ajornada per al diumenge 18 de gener), huí diumenge 11 de gener, l'Associació de Festes de Moros i Cristians a St. Blai ha posat a la venda el Llibre-Programa de Festes a St.Blai 2009 (amb portada de l'artiste local i membre de la Junta de Festes, Toni Vañó Cabanes). El preu de venda és de 18 € i inclou com tots els anys el calendari fester. Pot adquirir-se a les papereries del poble i el proper diumenge 18 de gener, enfront la seu de l'Associació de Festes de Moros i Cristians St. Blai.

Des d'ací vos anime a adquirir esta publicació. El magnífic treball que ha realitzat la Comissió de Programa de l'Associació de Festes i un gran nombre de col.laboracions interessants fan d'esta una publicació que ha d'estar a l'abast de tothom.

SOL RADIANT EN EL DIA DE LA PUBLICACIÓ

Després que el mal oratge propiciara l'ajornament fins hui 18 de gener, de l'acte de la Publicació. a l'hora prevista hi ha hagut l'esmorzar de germanor al Maset dels Moros Marins i després per les immediacions de la seu de la Junta de Festes, s'ha pogut respirat l'ambient de Publicació, amb el públic espectant i amb la venda del Llibre-Programa de Festes 2009.
Amb un inici ple se sentiment i en mig d'un silenci, després d'esclatar en l'aire les nou "salves" que anunciaven l'inici de la Publicació, l'A.U.Musical Bocairent ha començat a interpretar un pasdoble, mentre els caps d'esquadra: Mati Ferre i Blai Molina (per la filà de Mosqueters), han començat a marcar el pas de les respectives esquadres.
Molt de públic durant tot el recorregut i un gran ambient de festa, que s'ha vist incrementat sobre tot a l'Avda. Sant Joan de Ribera i des de la Residència fins la Plaça (trajecte al que s'han incorporat els dolçainers de l'Aljub, per interpretar primerament la marxa cristiana La Rosa i el Drac, i després les marxes mores Sargento Majora i Abenserraig).
La desfilada ha acabat a la Plaça de l'Ajuntament, amb els caps d'esquadra (de la Filà de Moros Vells), han girat les esquadres davant la porta de l'Ajuntament, en mig dels aplaudiments de la Corporació Municipal i Junta de Festes.
Al remat un matí impresionant per a tots els que hem tingut la sort de participar-hi desfilant a la Publicació.
L'enhorabona a l'A.U. Musical Bocairent i als Xirimiters de l'Aljub per les peçes que han interpretat i l'enhorabona també a les caporals i caps d'esquadra que han pres part a la Publicicació, filaes de Mosqueters i Moros Vells.