divendres, 18 de setembre del 2009

L'APLEC DE LA FEDERACIÓ VALENCIANA DE DOLÇAINERS I TABALETERS ES TANCA AMB UN GRAN ÈXIT ORGANITZATIU I DE PARTICIPACIÓ

Foto Mariano Ferre Silvestre


El passat dissabte 19 de setembre de 2009, Bocairent, va acollir amb gran èxit de participació i d’organització, l'XI Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, amb la participació de 42 colles de dolçainers i tabaleters de les tres províncies de la Comunitat Valenciana i amb la participació de més de 700 músics (dolçainers i tabaleters).

De matí, es va celebrar a la Sala Joan de Joanes la que ha estat fins ara l’assemblea més participativa de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, seguida després de la conferència "El paper de la dolçaina en la música del S.XXI", a càrrec del prestigiós músic i compositor Antonio de la Asunción) que va aconseguir omplir de gom a gom la sala.
Paral.lelament més de 200 acompanyants dels participants a l’assemblea, van poder fer una visita turística guiada per Bocairent, al temps que a la Plaça de l’Ajuntament hi havia la Fira de Luthiers, amb sis stands als que els visitants pogueren vore en directe com es fabrica una dolçaina o una canya, a més de poder comprar instruments i complements per a dolçainers i tabaleters.

De vesprada, va continuar la Fira de Luthiers i l’exposició fotogràfica “15 anys de l’Aljub”, a més de la recepció de colles participants que en menys d’una hora va omplir de gom a gom la Plaça de l’Ajuntament. El passacarrer va transcórrer pels carrers de Bocairent, finalitzant a la Plaça de Bous. El moment més vibrant de la vesprada es va viure quan va fer entrada a la Plaça de Bous la colla organitzadora de l’Aplec: L’Aljub de Bocairent, moment al que la plaça de bous estava plena de gom a gom amb més de tres mil persones i en un ambient immillorable. A l’Aplec varen participar també altres colles de la Vall d’Albaida: La Pedrera d’Albaida, La Colla d’Ontinyent i El Regall d’Ontinyent.
Després del lliurament de detalls a les colles participants i als homenatjats en estes aplec (el dolçainer Paco Vicedo que va estar anomenat President d’Honor de la Federació) i els tres directors que ha tingut fins el dia de huí el grup l’Aljub de Bocairent. Després l’Aljub sota la direcció de Jordi Sempere Azorin, va oferir un magnífic concert amb la col.laboració del grup de metall de l’A.Unió Musical Bocairent. L’acte va concloure amb la interpretació conjunta per tots els dolçainers i tabaleters participants a l’Aplec de la Cercavila d’Autoritats de Bocairent i amb un magnífic final de focs d’artifici que prepararen la Colla de Dimonis de Darrere la Vila, de Bocairent.

Després hi hauria el sopar de germanor als masets dels Granaders i Mosqueters i final de festa a la Plaça de l’Ajuntament a càrrec del grup de música Folk Tres Fan Ball.

Tant les colles participants com la mateixa Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, felicitaren a la Presidenta de l’Aljub Ester Balsalobre Calatayud i al Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub per la magnífica organització i desenvolupament de l’Aplec.

En el transcurs de l’Assemblea de la Federació, vaig estar anomenat vocal d’aplecs de la Federació Valenciana.