dissabte, 15 de novembre del 2008

LES "CISTELLES DE NADAL", ENGUANY MÉS FLUIXES


Els empresaris del sector de l'el.laboració i venda de cistelles de Nadal a la Comunitat Valenciana, han admés baixades de fins el 40 % en les vendes, degut a la crisi econòmics. En declaracions a EFE, la gerent de l'empresa Micesta.com, Lola Buforn, ha reconegut que la crisi s'ha notat tant pel descens al volum de les vendes, com per la baixada al pressupost de cada cistella de Nadal.
En este sentit, Buforn ha explicat que "en alguns casos, els clients han rebaixat el seu pressupost un 90 %, quan el preu mitjà que gastaven a cada cistella de Nadal estava entre els 50 i els 60 euros.

Els que encara guarden alguna pastilla de torró i alguna ampolla de sidra de la cistella de l'any passat, no tindran problemes per celebrar el Nadal com és tradicional.

DIUMENGE 16 DE NOVEMBRE: VIIIé CONCURS DE PINTURA "JOAN DE JOANES"-BOCAIRENT

L'Ajuntament de Bocairent i l’Associació Art 92 han convocat el VIIIé. Concurs de Pintura “Joan de Joanes”, al que hi podran participar tots els artistes que ho desitgen.
Premis:

· Premi Joan de Joanes, atorgat pel M.I. Ajuntament: 1.500 € i cessió
de la Sala Joan de Joanes per a realitzar una mostra.

· 6 Premis Especials de 450 € patrocinats per les següents empreses:
Manufacturas Vicedo S.L., Euromarkevic S.L., Promociones Puerto
Belda S.L., Creaciones Euromoda S.L., Inelbo S.A. i Todoprint S.A.

· Accèsit: allotjament durant un cap de setmana per a dues persones
a Bocairent, a la casa rural "El Cànter" (Situada al Barri Medieval)

· Accèsit: allotjament durant un cap de setmana a l'Hotel l'Estació.

Tots els quadres premiats passaran a ser propietat de llurs patrocinadors, tret dels que hagen rebut un accésit.

La temàtica de totes les obres ha de ser:
Bocairent, éssent la tècnica emprada i les dimensions, lliures i podent-se presentar només una obra per autor.

El guanyador del primer premi del concurs no podrà participaren les tres edicions següents.

Les bases per participar-hi al concurs, les podeu consultar al blog de l'associació ART'92.

dijous, 13 de novembre del 2008

A PARTIR DE JUNY, ELS EEUU MÉS PROP DE VALÈNCIA


El 6 de juny serà la primera vegada que els valencians puguin viatjar a Nova York des de Manises sense parades. La companyia Delta Air Lines va anunciar ahir aquest servei que connectarà l'aeroport de Manises amb el John F. Kennedy, amb una periodicitat de quatre vols a la setmana.

Aquest nou servei, per al qual s'utilitzaran avions Boeing 757-200 ETOPS, és l'únic vol directe i sense escales programat entre València i els EUA.

font: ADN.es

dimecres, 12 de novembre del 2008

L'A.UNIÓ MUSICAL BOCAIRENT CELEBRA LA FESTIVITAT DE SANTA CECÍLIA'08

L'Associació Unió Musical Bocairent està donant a conéixer ja les pròximes celebracions de la Festa a Santa Cecília, que tindran lloc els caps de setmana del 22-23 de novembre i 29-30 de novembre, i on enguany tindrà un protagonisme destacat el Clavari: Kiko López, qui després de vint anys de músic a la banda, enguany veu complit el seu somni de ser el Clavari a la Festa de "La Santeta". Entre les celebracions d'esta festa, tindran especial relevància la Missa del dissabte 22 de novembre, la diana del diumenge 23, el Concert de Santa Cecília (dissabte 29 de novembre, al Teatre Avenida) al que tindrem ocasió de gaudir de la banda sota la direcció del seu nou director i l'endemà pel matí, la imatge de Santa Cecília serà traslladada fins la casa del Clavari'09: Joan Albert Albero Mascarell.
A tots els membres de la Unió Musical la meua felicitació i els millors desitjos per a la festa d'enguany. Al Clavari: l'enhorabona i que gaudisca d'una festa inoblidable.

REFLEXIONS DE "NUBE ROJA" , CAP DELS SIOUX OGLALA (1854)



Reflexions d'un home que es va criar a la terra dels seus avantpassats, les paraules de Nube Roja Cap dels Sioux Oglala, que així responía al President dels Estats Units Franklin Pierce, en 1854, quant este li va voler comprar les terres del seu poble:

“¿Cómo se puede comprar el cielo o el calor de la tierra? Esa es para nosotros una idea extravagante. Si nadie puede poseer la frescura del viento, ni el fulgor del agua, ¿cómo es posible que ustedes se propongan comprarlos? Mi pueblo considera que cada elemento de este territorio es sagrado. Cada pino brillante que está naciendo, cada grano de arena en las playas de los ríos, los arroyos, cada gota de rocío entre las sombras de los bosques, cada colina, y hasta el sonido de los insectos, son cosas sagradas para la mentalidad y las tradiciones de mi pueblo. La savia circula por dentro de los árboles llevando consigo la memoria de los Pieles Rojas. Los Caras Pálidas olvidan a su nación cuando mueren y emprenden el viaje a las estrellas. No sucede igual con nuestros muertos, nunca olvidan a nuestra tierra madre. Nosotros somos parte de la tierra y la tierra es parte de nosotros. Las flores que aroman el aire son nuestras hermanas. El venado, el caballo y el águila también son nuestros hermanos. Los desfiladeros, los pastizales húmedos, el calor del cuerpo del caballo o del nuestro, forman un todo único.”

“Tal vez los Caras Pálidas se extingan antes que las otras tribus. Está bien, sigan infectando sus lechos y cualquier día despertarán ahogándose entre sus propios desperdicios. Ustedes avanzarán llenos de gloria hacia su propia destrucción, alentados por la fuerza del Dios que los trajo a estos lugares y que les ha dado cierta potestad, quién sabe por qué designio. Para nosotros es un misterio que ustedes estén aquí, pues aún no entendemos por qué exterminan a los búfalos, ni por qué doman a los caballos quienes por naturaleza son salvajes, ni por qué hieren los recónditos lugares de los bosques con sus alientos, ni por qué destruyen los paisajes con tantos cables parlantes. ¿Qué ha sucedido con las plantas? Están destruidas. ¿Qué ha sucedido con el águila? Ha desaparecido. De hoy en adelante la vida ha terminado, ahora empieza la sobrevivencia.”

dilluns, 10 de novembre del 2008

INAUGURADA A LONDRES LA FIRA DE TURISME WTM

Este matí s'ha inaugurat a Londres, la fira internacional de turisme World Travel Market (WTM), la fira del sector destinada a professionals més important. La Comunitat Valenciana està representada a esta fira amb totes les seues marques turístiques: Comunitat Valenciana, Benidorm, Costa Blanca, Castellón-Costa Azahar i València Terra i Mar. La inauguració ha comptat amb la presència de la Consellera de Turisme i del Director General de Turisme Interior. La fira romandrà oberta als visitants professionals fins dijous 13 de novembre.

DISSABTE 29 DE NOVEMBRE: SOPAR DE QUINTES I QUINTOS NASCUTS A BOCAIRENT EN 1973


El proper dissabte 29 de novembre, hi haurà l'esperat sopar de quintes i quintos nascuts l'any 1973. Després de no poques "intentones" per part d'uns i d'altres, finalment s'ha programat la data del dissabte 29 de novembre. Aquells quintos i quintes nascuts en 1973 a Bocairent, podeu apuntar-se donant-li el vostre nom al quinto i amic Paco Colomer Molina "Picores". El sopar, finalment el celebrarem al Maset dels Espanyoletos. Per fi ha arribat este encontre-sopar de quintos i quintes que fa tants anys que no ens juntem.

Animeu-se totes i tots i ens veiem el dia 29 de novembre!

NOU BLOG BOCAIRENTI, MÉS QUE BÀSKET

S'ha posat en funcionament un nou blog a afegir a la comunitat blogaire bocairentina. Amb l'adreça: mesquebasket.blogspot.com
ací hi trobaràs notícies relacionades amb el món del bàsket i la informació més completa sobre l'actualitat de l'equip senior del Club de Bàsket Patronato Bocairent.