dijous, 29 de novembre del 2007

HA MORT EL PROFESSOR BOCAIRENTÍ D.JOSÉ LLAVADOR MIRA

El proper dissabte 1 de desembre, Bocairent acomiadarà en el seu darrer viatge al seu poble natal, un dels bocairentins més il.lustres que ens ha deixat el segle XX: el professor D.José Llavador Mira, que va morir el passat 22 de novembre a Sevilla.
L’històric socialista, professor, investigador i sindicalista, serà soterrat al cementeri del seu poble natal el proper dissabte 1 de desembre. L'Agrupació Local del PSPV-PSOE a Bocairent oferirà el darrer homenatge a D. José Llavador Mira. Històric militant del socialisme valencià va néixer a Bocairent el 2 de juny de 1910 i va morir el passat 22 de novembre a Sevilla. A les 12.00 hores, la Parròquia de la Nostra Senyora de l’Assumpció acollirà una missa de funeral i a continuació, en el Cementeri Parroquial, es dipositaran les seues cendres ja que va ser incinerat a la ciutat andalusa.
Llicenciat en Filosofia (secció d’Història) i Dret, la seua trajectòria ha estat sempre unida a l’activitat docent exceptuant els anys posteriors a la Guerra d'Espanya, quan va ser depurat; va ser readmés als anys 50. Professor de batxillerat, també va donar classes d’Història del Dret Indià a la Universitat. Així, les lleis que s’aplicaven a les Índies i Filipines entre els segles XVI i XVIII va ser l’assumpte que va centrar la seua tasca com a investigador i sobre el qual va publicar nombroses obres, entre les quals destaquen “La gobernación de Venezuela en el siglo XVII” i “Jurisdicción marítima y la práctica jurídica en Sevilla (siglo XVI)”.
Des de l’inici de la seua trajectòria professional ha estat vinculat a la capital andalusa, on va ser un dels promotors de la constitució, els anys 30, de la Federación de Trabajadores de la Enseñanza d’UGT (FETE-UGT) a aquesta província. La seua activitat pública el va portar també a relacionar-se amb destacats polítics de diferents períodes històrics com Julián Besteiro o Alfonso Guerra, entre d’altres.
(Informació estreta del web: www.bocairent.net)