dijous, 9 d’abril del 2009

LA DIPUTACIÓ OFERIRÀ 2.400 BEQUES EN AJUNTAMENTS, ESTE ESTIU, AMB EL PROGRAMA: "LA DIPU TE BECA"...


La Diputació de València va a posar en marxa un pla anomenat "La Dipu de beca", en mig d'un moment marcat clarament per la crisi econòmica. En concret, el President de la Diputació ha anunciat 2.400 beques en ajuntaments de la província de València, per a estudiants universitaris o de Formació Professional a través d'este programa.

Per a este projecte, els joves seleccionats, hauran de ser majors de 18 anys i realitzaran les pràctiques a ajuntaments de la província durant els mesos de juliol, agost i setembre i rebran 600 € mensuals. Este ambició programa, per a la gent jove, contempla la concessió d'una beca per cada 1.000 habitants en cadascun dels municipis valencians. Tot i això, els pobles amb menys de 1.000 habitants tindran garantitzada una beca, les de població inferior a 3.000 habitants tres i les de població entre 3.000 i 5.000 habitants comptaran amb cinc. Per la seua part, els municipis que superen els 50.000 veïns, dispossaran d'un màxim de 50 beques.

La iniciativa "La Dipu Te Beca" estarà subvencionada en un 80% per la Diputació de València i en un 20% pels ajuntaments.

La publicació de la convocatòria d'estes ajudes i l'adhessió dels ajuntaments a l'esmentat plà provincial es realizarà durant el mes de maig. En juny es procedirà a la selecció de becaris per part de les administracions locals.

Les pràctiques es podran realitzar en àrees tan diverses com: comerç, comunicació, electricitat, mecànica, geriatria, servicis socioculturals, activitats marítimo-peixqueres o esportives, arts gràfiques, etc.

Més informació en: www.dival.es


DIJOUS I DIVENDRES SANT: EL PAS DE L'HORT (REPRESENTACIÓ DE LA PASSIÓ I MORT DE JESUCRIST), A BOCAIRENT


Dijous i Divendres Sant, torna a Bocairent la representació del Pas de l'Hort. Amb un desplegament de prop de 200 actors/actrius amateurs del poble, dirigits per José Vicente Albero i amb la col.laboració d'un nodrid grup persones en l'adequació de vestuari, decorats, efectes especials, il.luminació i sò, música, etc...Una magnífica posada en escena, que enguany per primer any es representa en valencià i partida en dues nits, amb el següent programa:

Dijous 9 d'abril:
Finalitzada l'eucaristia del sopar del Senyor, cap a les 21.00 hs., serà proclamat per diferents carrers de la població el "BAN".

A les 23.30 hores, al C/ Poeta Ibn Ruhaim, començarà la representació de la primera part del PAS DE L'HORT, amb les següents escenes:

EL SANT SOPAR
LES TRENTA MONEDES
L'HORT DE GETSEMANÍ
JESÚS I CAIFÀS
EL CANT DEL GALL

Divendres 10 d'abril:
A les 23.00 hores a la plaça de bous començarà la segona part del PAS DE L'HORT, amb les següents escenes:

JESÚS I PILAT
EL BRAÇ I LA DESTRAL
LA MORT DE JUDES

EL CARRER DE L'AMARGURA (C/ Poeta Ibn Ruhaim)
EL CALVARI (C/Poeta Ibn Ruhaim)

No es perdeu esta magnífica representació que no tornarà a vore's a Bocairent fins d'ací a tres anys. Esteu tots convidats.

ELS LECTORS D'ESTE BLOG, DE XICOTETS PREFERIEN EL BOCATA DE NOCILLA


Recorde de xicotet, quan s'anunciava a la tele la Nocilla, la lletra de la cançó de l'anunci:


"Leche, cacao, avellanas y azúcar: Nocilla....". Doncs bé. Preguntats els lectos d'este blog a l'enquesta sobre quin era l'entrepà preferit seu, quan eren xiquets, la resposta majoritària ha estat clara: de Nocilla. El 58 % dels qui han contestat l'enquesta, han recordat el sabor dels entrepans de nocilla per als berenars. Molt per darrere han quedat altres sabors com el de la sobrassada, el pà amb oli o la llet condemsada...


Potser el pas dels anys, ens porte records com estos de la nostra infància, al que el més habitual per les vesprades, era vore xiquets i xiquetes, amb un bon entrepà per berenar, jugant als carrers del poble. Ara els xiquets, des de ben menuts tenen l'agenda més ocupada que els adults: anglés, repàs d'assignatures, gimnàs, bàsket,...i si els resta una mica de temps per a jugar, la wii, els videojocs, les consoles, internet, ...omplin el temps d'oci dels xiquets...I berenar?...pregunteu-ho vosaltres mateix. Res a veure amb els berenars d'abans.

dimarts, 7 d’abril del 2009

EL 61 % DELS LECTORS D'ESTE BLOG NO SE'N VAN A CAP LLOC EN PASQUA


Ja en dimecres Sant, potser la crisi haja estat el factor determinant en l'elecció dels lectors d'este blog, a l'enquesta que preguntava: On vas a passar la Setmana Santa i Pasqua?.

La majoria (61% dels que han contestat l'enquesta) afirma que es quedarà a casa i que com a molt anirà a menjar-se la mona com es feia abans i volar el catxirulo. Potser una bona ocasió per recuperar jocs de la pasqua: saltar la corda, jugar al calitx, volar el catxirulo...i gastronòmicament per recuperar es costum de menjar-se la mona, mesclada amb faves tendres...

Siga el que siga el que decideixques: bones festes de Pasqua i Setmana Santa. I se eres d'eixe 39% que sí que eixirà de viatge, molt de compte a la carretera, recorda que el que importa és arribar.

dilluns, 6 d’abril del 2009

NO SAPS ENCARA QUE FER ESTA PASQUA?




Si encara no tens clar on anar estos dies de Setmana Santa i Pasqua, ara a la pàgina web: www.valenciaterraimar.org hi trobaràs interessants ofertes a la província de València, per a un o més dies, amb activitats, multiaventura, rutes turístiques...coneix la província de València, racó a racó: platges, interior, castells, viles medievals, monestirs. Recorre alguna de les rutes més novedoses: Ruta dels Moriscos (Cortes de Pallás), Ruta Ibèrica Valenciana (coneix huit jaciments íbers, de la mà del Museu de Prehistòria de València), Ruta dels Monestirs-Pas del Pobre, etc...Tot açò i molt més al teu abast amb només un click...Així que estos dies de festa, no et quedes a casa i coneix els nostres pobles i ciutats...Si t'agraden les processons i celebracions de Setmana Santa no et perdes: la Representació de la Passió a Moncada, les processons d'Alzira-Xàtiva-Gandia-Sagunt o la Setmana Santa Marinera de València i Diumenge de Glòria, dues cites que no et pots perdre: el volteig humà de campanes a la població de Castielfabib (Racó d'Ademús) i L'Angelet de la Corda (Alfarrasí)...I si t'agraden les festes de moros i cristians, dues cites: Diumenge de Glòria a Alcoi LA GLÒRIA i l'endemà, a Banyeres de Mariola l'Homenatge a Capitans.

Moltes raöns per no quedar-te a casa...i si no has estat mai a Bocairent, uns dies perfectes per vindre i gaudir a més de tots els seus atractius turístics, de la representació del PAS DE L'HORT, la representació pels carrers de Bocairent de la Passió i Mort de Jesucrist, a càrrec de veïns i veïnes del poble, dirigits magistralment per José Vicente Albero: dijous i divendres Sant, a Bocairent.