divendres, 26 d’octubre del 2007

ELS CABOLOS A LA MOSTRA D'ARTESANIA

Gaudeix del ball dels Cabolos, al blog de Xavi Pascual...en primícia, un vídeo de la passada Mostra d'Artesania i Tradicions...els set cabolos, acompanyats pels xirimiters i tabaleters de St. Agustí..fent gaudir a grans i menuts...

IMPRESENTABLE!!!!

El passat 7 d'octubre, una xica ecuatoriana de 16 anys, que viatjava en tren des de Barcelona fins un barri perifèric de la ciutat Comtal, patia les brutals agressions d'un jove, que la va insultar amb expresions com "zorra" i "inmigrante de mierda", sense deixar de parlar amb el mòbil, va quedar enregistrada a la càmera de seguretat del tren. La seua emisió als informatius de les TV ha causat un gran impacte a l'opinió pública, tant espanyola com equatoriana. L'agressor, li va tocar un pit, li va pegar una patada a la cara i una punyada a la boca.
La pròpia ministra d'afers extrangers d'Ecuador ha manifestat que "la xenofobia y el racismo son taras de nuestra civilización que deben ser erradicadas”. Les condemnes per part dels polítics espanyols i per la pròpia societat no s'han fet esperar, en un episodi que esta vegada ha eixit a la llum, però que desgraciadament encara segueix donant-se en ocasions a Espanya.


Sembla que este "personatge", l'agressor, excusava el seu comportament en que havia begut...Ni begut, ni drogat, ni sota cap excusa es pot tolerar que cap persona, puga agredir a altra persona, per ningún motiu i molt menys per raons de religió, de color de la pell ni per qualsevol altra raó. Som ciutadans del món...i això no hi ha que oblidar-ho mai. Tots tenim els mateixos drets...almenys així deuria de ser.

No permetam conductes com esta i d'altre tipus, que en res ajuden a la multiculturalitat, ni a la convivència, ni al benestar ni al progrés dels pobles i les nacions.


Amb el racisme: TOLERÀNCIA CERO.



...PARLANT DE SOBREPES...


Algo està passant al nostre país, perquè estem vivint un considerable augment del sobrepés, sobretot entre la població infantil i jovenil. Sembla que els canvis als hàbits alimenticis, la substitució dels entrepans de companatge entre els més menuts, per productes de bolleria industrial, el reemplaçament dels jocs al carrer pels videojocs i les consoles, l'estrés al que es veuen sotmesos moltes vegades els xiquets, amb agendes més plenes d'activitats que les dels adults, etc...i el progressiu abandonament de la tant reconeguda dieta mediterrània, per dietes on abunden els greixos, els fregits i on les verdures, els llegums i les fruites, hi passen desapercebuts...ens presenten una societat l'actual a la que el sobrepés està passant a ser un vertader problema.
En el meu cas, l'any passat a la revisió mèdica del treball em digueren que estava roçant el sobrepés. La manca d'exercici i el treball d'oficina, juntament amb els horaris alimenticis, propiciaren un augment de pes. A la revisió d'enguany, el passat dilluns, pesava 2'5 kg. menys que l'any anterior,amb la qual cosa rebaixaba una mica el risc de sobrepes i la doctora m'animava a seguir en esta línia. El secret? no menjar més del que el nostre cos necessita, caminar molt i ...poc més...El més important és menjar coses bones i menjar molta fruita, verdura i algunes llegums. Ah!!! i oli d'oliva cru..en ensalades, tostades, bollit,etc...tot i els intents de fa uns anys en desprestijar este autèntic "manjar" de la mediterrània, afortunadament s'ha demostrat que és bò, saludable i recomanable.
Per cert, curiosament, el dia que em varen fer la revisió mèdica, li la feren també a dos companyes meues: una havia guanyat 2 kg, l'altra 0'5 kg...justament els 2'5 kg. que jo he perdut...Casualitats de la vida....
En tot cas i bromes a part, el tema cal agafar-se'l en serio...

diumenge, 21 d’octubre del 2007

VANDALISME AL BARRI DE LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS


La passada nit del dissabte 20 d'octubre, uns vàndals han fet malbé unes plantes d'uns veïns del Barri de la Mare de Déu dels Desemparats. Des de la Comissió d'Ermita i Festes de la Mare de Déu s'ha comunicat este fet lamentable a la Policia Local, perquè prenga part de l'incident. Actes com estos, que desgraciadament succeixen de tant en tant al nostre poble, fan necessària una campanya de conscienciació ciutadana i una crida a que tothom denuncie estes situacions, perquè no tornen a repetir-se. Als autors una adventència: JA HI HA PROU. Ja està bé de trobar la diversió en causar desperfectes al mobiliari urbà, a la il.luminació dels nostres monuments i/o rutes...ja hi ha prou de fer mal per divertir-se!!!!!!!!!.

L'ERMITA DE LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS VISITADA AMB MOTIU DE LA MOSTRA D'ARTESANIA




La Comissió d'Ermita i Festes a la Mare de Déu dels Desemparats, ha col.laborat en la II Mostra d'Artesania i Tradicions de Bocairent, amb l'apertura de l'Ermita durant els dos dies, perquè puguera ser visitada pels turistes i pels visitant de la mostra, i així poder admirar els treballs de restauració portats a terme els dos darrers anys. Així mateix, s'ha embellit el Llavador de l'Aljub, recreant l'ambient dels temps passats als que les dones del poble acudien als llavadors públics per llavar la roba.Benjamín, Vicent i Ramon han estat en esta ocasió els membres de la Comissió que han fet possible estes visites durant la Mostra.

LA PUBLICACIÓ INFANTIL...O EL MOMENT DE PLANTEJAR QUE ELS XIQUETS DESFILEN A LA PUBLICACIÓ






















Potser la desfilada infantil extraordinària, a l'estil de la Publicació que s'ha fet huí diumenge 21 d'octubre a les 11'30, òbriga la discusió de la necessitat que els xiquets i xiquetes desfilen també el dia de la Publicació. La desfilada ha estat tot un èxit, tant per part dels xiquets com de les xiquetes representants de les 9 filaes, acompanyats pel President de la Junta de Festes i els vocals d'esta junta (Festejos). L'A.Unió Musical ha estat brillant, amb la interpretació de Febrer, Tabal i Saragüell i la marxa mora Aliageaba Spiros. Molt de públic en un matí fresquet i una iniciativa que sense dubte ha tingut molt bona acollida per part de festers i públic...Només calia vore la gran quantitat de càmeres de fotos i vídeo que han fet el seguiment de la fesfilada...A tots els que hi han participat i als que l'han feta possible: l'enhorabona!.