dimarts, 25 de març del 2008

EL XOP DE SANTA BÀRBERA, AL CATÀLEG DE LA GENERALITAT


El més que centenari xop de Santa Bàrbera o de la Font del Plà, ha estat inclòs per la Conselleria de Territori i Habitatge al catàleg d'arbres monumentals protegits. Este arbre, que està conservant des de fa uns anys el departament d'arbres monumentals de l'empresa pública IMELSA (Diputació de València), és un emblema per a incomptables generacions de bocairentines i bocairentins que s'han refugiat del sol i de la pluja a la seua ombra, o que han jugat al voltant d'ell. Huí, afortunadament és un arbre protegit i que està controlat per especialistes que s'encarreguen de que complixca molts més anys. Des d'este blog, ens felicitem per la iniciativa d'incloure'l al catàleg d'arbres protegits de la Generalitat Valenciana. Als que el coneixem ens alegra, als que no el coneixen, els animem a que el coneguen i el respecten molt. No oblidem, que a més a més, este xop es troba immers dins de l'àmbit del Parc Natural de la Serra Mariola i justament al costat de la Font del Plà i de l'Ermita de Santa Bàrbera.

dilluns, 24 de març del 2008

EXTREMADURA: UNA TERRA MERAVELLOSA. GUADALUPE, UN POBLE RECOMANABLE








Ja ha passat una setmana i amb ella el viatge de Setmana Santa i Pasqua'08 dels amics. Enguany només erem quatre: José Blas i Núria, Tambor i jo. Hem passat uns dies meravellosos a una terra meravellosa, potser la gran desconeguda d'Espanya, però sense dubte una terra que acull amb els braços oberts els seus visitants i que sorpren per tots i cadascun dels seus pobles, paratges naturals, monuments, ciutats i monuments patrimoni de l'Humanitat. I el verd, el verd que ompli tots els racons d'Extremadura, amb castanyers, carrasques, pins, cirerers, i molt de verd, amb cotos privat se caça, sobretot de caça major: cèrvols, cabres, porcs senglars...i eixos ramats de corders, terneres, porcs,...que oferixen als turistes i visitants les millors carns i uns excel.lents embotits i formatges, sense oblidar els dolços i reposteria tradicional, a més d'excel.lents vins tintos i blancs. Hem tingut la sort de dormir i DESCANSAR (en majúscules, perquè hem descansat de veritat) a l'hospederia del Monestir de Nta. Sra. de Guadalupe (al claustre d'un monestir que està declarat Patrimoni de l'Humanitat per l'UNESCO). Hem tingut la sort i el privilegi de visitar i recórrer una part important d'Extremadura, visitant a més a més les ciutats de Mérida, Cáceres, Trujillo i les Valls de Vera i el Jerte, visitant també un altre monestir molt important: el de Yuste, on va morir l'Arxiduc Carles V.

Un molt bon viatge, amb una companyia immillorable i amb un oratge que en el 95 % del viatge ens ha acompanyat amb bon sol.En pròxims dies aniré comtant-vos un poc més del viatge. Huí toca ja descansar, que demà hem de tornar a la marxa diària del treball.

HEM PARTICIPAT A LA FESTA DEL CHÍVIRI (TRUJILLO)




El diumenge de glòria, coincidint amb el viatge de Setmana Santa-Pasqua'08 dels amics, hi varem participar a la festa del Chíviri, que es va celebrar a la ciutat de Trujillo (Extremadura), a la que van participar aproximadament 15.000 persones. A més a més varem aprofitar el dia per visitar esta ciutat monumental, a la que hi van naixer personatges tan il.lustres com PIZARRO (el conqueridor de Perú).


Una festa molt curiosa, a la que la gent del poble i pobles dels voltants, prenen per complet la Plaça Major de la ciutat i amb l'animació musical d'una orquestra, la gent balla, beu i menja, amb la particularitat que la majoria de les dones es visten amb els vestits típics de Trujillo i dels pobles dels voltants.


A este vídeo, podeu vore a Tambor (Vicent Vicedo), participant activament del Chíviri.