divendres, 15 de maig del 2009

UN MAGNÍFIC CONCERT DE LA BANDA JOVE (A.U.MUSICAL BOCAIRENT) POSA FI A LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS




Este diumenge 17 de maig i dintre de les celebracions de les Festes de la Mare de Déu dels Desemparats, la Banda Jove de l'Associació Unió Musical Bocairent, ha oferit a les 18.30 hs. a la Placeta de Joan de Joanes, el CONCERT EXTRAORDINARI amb motiu d'esta festa.
Sota la direcció de José Fermín Blay Pons, la Banda Jove ha oferit un magnífic concert, amb una gran afluència de públic i amb el següent ordre:

1ª Part
Ragon Fález (pasdoble, 1993) - Emilio Cebrián Ruiz
Célebre Adagio - Tomasso Albinioni (Arranjaments Willy Hauvast)
Concerto d'Amore (1995) - Jacob de Haan
2ª Part
The blues factory (2003) - Jacob de Haan
Queen in concert (selecció) - Jay Bocook
(Amb la col.laboració de l'Ajuntament de Bocairent i de l'Associació Festes Moros i Cristians St.Blai de Bocairent).
Un magnífic final per a la festa de 2009, a falta dels dos dies de novenari que encara resten, per posar el remat a esta celebració que s'ha tancat amb un gran èxit de participació i d'organització.

diumenge, 10 de maig del 2009

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LES CELEBRACIONS DE LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS (BOCAIRENT)




Novament els actes organitzats amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats a l'Ermita i Barri de Bocairent, han gaudit d'una gran afluència de devots i devotes i de visitants durant tot el dia. A les 8 del matí, amb l'acompanyament musical dels xirimiters i tabaleters de l'Aljub, hi ha hagut diana pels carrers del barri, amb disparada de coets i tronadors. Després a les 9.00 hi ha hagut la missa, seguida de la processó pels carrers del barri i el cant de l'Himne de la Mare de Déu (música de Juan Calatayud i lletra de Vicente Ferre Colomer -D.E.P.). Amb una gran afluència de públic, els actes han continuat amb l'esmorzar popular a la Placeta de Sant Tomàs i l'acompanyament musical de la Rondalla de l'Assoc. de Jubilats de Bocairent, a més a més del ja tradicional "rasca-rasca" amb premis per als assistents. Durant tot el dia, l'Ermita ha estat rebent un goteig permanent de visites, que a més a més han pogut gaudir de l'Exposició "Bocairent: estampes d'ahir", una col.lecció de postals i fotos antigues de Bocairent, de Pepe Llorca Casasempere. L'exposició es va inaugurar la nit del dissabte 9 de maig, amb assistència de veïns i veïnes i amb l'assistència de l'autor de l'exposició i de la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Bocairent.


Dilluns 11 de maig comença el tradicional novenari a l'Ermita, cada dia a les 19.00 hs., seguit cada dia d'un sorteig entre els assistents de detallets d'iconografia de la Mare de Déu. Dilluns també comença l'ultim tram de les obres de Rehabilitació de la segona fasse del Barri Medieval, en el que respecta al Barri de la Mare de Déu dels Desemparats, que finalitzaran a este barri amb la feliç notícia de la restauració del Llavador de l'Aljub, que escometrà en breu l'Ajuntament de Bocairent.


Diumenge 17 de maig, a les 18.30 hs. i a la Placeta de Joan de Joanes, tindrà lloc el Concert Extraordinari de la Festa de la Mare de Déu dels Desemparats, a càrrec de la Banda Jove de l'Associació Unió Musical Bocairent, sota la direcció de José Fermín Blay Pons.

LA NIT DEL DISSABTE 9 DE MAIG, NOU ATAC DELS VÀNDALS A BOCAIRENT


La passada nit del dissabte 9 de maig, els vàndals (potser del de sempre, que per desgràcia ens tenen acostumats a fer malbé tot allò que se'ls antoixa), l'han mamprés novament amb la Ruta Màgica...i ja en van...tantes que fins i tot hem perdut el compte. Esta vegada l'objectiu: baranes de fusta i portes de horts.... Què gràcia, no? S'ho vareu passar bé?. Espere que tard o prompte puguem saber quí està darrere de tots els actes de vandalisme o terrorisme de carrer que estan fent malbé el nostre patrimoni, les senyals turístiques, façanes, etc...I espere també que tard o prompte, estes persones acaben pagant tot el mal que estan fent i ho paguen no només costejant tots els desperfectes, sino també realitzant treballs en benefici de la comunitat: plantant arbres, netetjant rius o el que s'establixca per les autoritats pertinents.

Una vegada més i no em cansaré ni jo ni els que com jo (que crec que som la majoria) estem cansats ja de tant de vandalisme: JA HI HA PROU!.

ELS BOUS NO SÓN ART NI CULTURA?...: I LES PINTADES SÍ?


Esta passada nit, aprofitant que huí diumenge 10 de maig, la Plaça de Bous de Bocairent viurà una nova vesprada de bous (i dic Plaça de Bous, perquè és el que és des dels seus orígens) i amparant-se en la bandera dels antitaurins, s'ha despatxat a gust amb pintades com la que veieu a la foto, a les portes de la Plaça de Bous. Una de les frasses més populars que utilitzen els antitaurins per defensar la seua postura (contra la que no tinc res, tot i no compartir-la, sempre i quan es defense de manera correcta i sense fer malbé res ni ningú): "els bous no són art ni cultura, són tortura"...No a tots, però sí als que han fet estes pintades, els preguntaria:
Fer pintades a un monument del nostre poble amb més de 150 anys d'història, que està considerat a més a més, el més antic en quant a Plaçes de Bous a la nostra comunitat, això és art?....Es pot protestar contra les corregudes de bous d'altra manera, fins i tot si l'autor o els autors de la pintada volen manifestar la seua postura, poden pintar pancartes, recollir signatures, etc...però mai fer malbé ningú ni res. Cal ser més valents i donar la cara.

23 I 24 DE MAIG: TORNEN LES VIII HORES DE BÀSKET AL PATRONATO