dissabte, 4 d’octubre del 2008

9 D'0CTUBRE, DIA DEL POBLE VALENCIÀ

Tot i que el 9 d'octubre ha esdevingut amb el pas dels anys amb un dia reivindicatiu (sobretot per als polítics), malauradament també ha esdevingut en un dia "FESTIU" al que tothom sap que és festa perquè no treballa eixe dia, però al que encara crec no hi ha consciència del que reialment celebrem. El 9 d'octubre celebrem el naixement del poble valencià de la mà del que fora Rei del Regne de València En Jaume I, del qual enguany es commemora el seu 800 aniversari, en el que està denominant-se "ANY JAUME I".

Així doncs, siguem-ne tots una mica més conscients, amb el 9 d'octubre, celebrem molt més que "un dia de festa", celebrem el nostre ésser com a poble, amb les nostres senyes d'identitat, amb les nostres costums, amb els nostres usos, amb les nostres tradicions, amb la nostra manera de viure, amb la nostra llengua.


Celebrem que som un poble orgullós del seu passat i que mira amb il.lusió cap al futur.

dimecres, 1 d’octubre del 2008

9 D'OCTUBRE: HOMENATGE A L'OVIDI MONTLLOR

L'Ovidi Montllor rebrà un Homenatge a Bocairent, el proper 9 d'octubre, a les 20.00 hs. i al Teatre Avenida, en un recital al que cantarà Pep Gimeno "Botifarra", sense cap dubte la veu de referència pel que respecta al cant d'estil valencià, que ja varem tindre la sort d'escoltar fa dos anys a la Proclamació de la Clavariessa Major.

Iª EXPOSICIÓ PALEONTOLÒGICA BOCAIRENT


El Grup Paleontològic de Bocairent, dintre de la seua incansable tasca d'estudi i recuperació paleontològica al nostre poble i zones veïnes, està treballant d'un temps a ara, en els preparatius de la que serà la seua primera exposició paleontològica, des que es creara l'associació. Amb el suport de Caixa Ontinyent i la col.laboració de l'Ajuntament de Bocairent, podrem gaudir d'esta important exposició del 4 al 12 d'octubre, a la Sala d'Exposicions Joan de Joanes (Casa de la Joventut).

No perdeu esta magnífica ocasió d'apropar-se al fascinant món de la paleontologia, ací al nostre poble.

dilluns, 29 de setembre del 2008

ANY 1995: EQUIP PARTICIPANT A GESTIÓN'95



A vore si sabeu de què és esta foto?...Es tracta del Joc de Simulació per a estudiants universitaris de Gestió d'Empreses organitzat pel diari econòmic de tirada nacional EXPANSIÓN, l'any 1995, sota el nom de GESTIÓN 95. A la foto podeu vore l'equip que va representar Bocairent a este joc, sota el patrocini de Caixa Ontinyent, fotografiats davant la font de la Plaça de l'Ajuntament. D'esquerra a dreta (any 1995):
Eduard Blasco Vañó (Estudiant d'Empresarials)
Blai Vicedo Vañó (Estudiant d'Estadística)
Xavi Pascual Soler (Estudiant de Graduat Social)
Vicent Ferre Vañó (Estudiant d'Empresarials)
Vicent Blai Francés Silvestre (Estudiant de Dret)
No vam guanyar, però ho varem passar bé, varem aprendre algo i...després de tot...tampoc ens ha anat tan mal a l'equip....

diumenge, 28 de setembre del 2008

...UN GEST SOLIDARI D'UN TURISTA...

Fa uns dies, a València i mentre tornavem una companya de treball i jo d'una reunió, pel carrer Poeta Querol, molt prop del Palau del Marqués de Dos Aguas i de la majoria de les tendes més cares de la ciutat de València, varem poder vore un gest solidari que ens va omplir d'alegria. A una font, hi havia un jove extranger (semblava turista), refrescant-se els peus dins d'una font. Tenia junt a ell una caixa de cartró amb entrepans, que va repartir un grup de indigents. Un d'ells, un home major, molt content i emocionat alhora, es va apropar al jove i li va donar una abraçada. Mentre, la resta d'estos homes, es menjaven amb molta gana l'entrepà que el jove els havia donat.
Veritablement van ser uns segons només, però va ser un gest solidari que em va omplir de goig. Tot i que este jove no llegirà el meu bloc, aprofite l'ocasió per felicitar-lo. Un gest senzill i anònim...

FENÒMENS EXTRANYS AL SANTO CRISTO?....????

Segons es xarra pel poble, fa pocs dies a la matinada, les casetes del via crucis d'accés fins el Santo Cristo, van aparéixer il.luminades per velonets...Sembla que algú es va dedicar a posar un velonet a cadascuna de les casetes...Algun veí, sorprés per succés va avisar la Policia Local, que va haver d'intervindre per apagar-les...
Fenòmen extrany?
Gamberrada/broma?
Promesa?....
Qui lo sa?.

HA NASCUT RAÜL. LUPE I TONI JA SÓN PARES

Dissabte 27 de setembre, al voltant de les sis i mitja de la vesprada, va nèixer a l'Hospital d'Ontinyent Raül, el xiquet de la meua cunyada Lupe i el meu germà Toni. Des d'ahir ja tenim un membre més a la família i a més a més, serà el meu primer fillol, perquè els pares em comunicaren que seré el padrí de Raül.
Tant la mare com el xiquet estan molt bé i el pare està molt content i és que no hi ha per a menys. L'alegria ha arribat a les dues famílies i des d'ahir Raül és el més xicotet d'ambdues.
L'enhorabona als pares i als iaios, oncles i cosins.

FRAN CASTELLÓ: ESPORTISTA DE L'ANY (BOCAIRENT)

Fran Castelló, durant un entrenament

Ramón Francés Francés, esportista de l'any pel Campionat de Futbol de l'Esportivitat; bromejant durant el transcurs del sopar de germanor.

La nit del dissabte 27 de setembre, es va celebrar al Teatre Avenida, la 6ª Festa de l'Esport, organitzada per la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Bocairent, en col.laboració amb els distints clubs i entitats esportives del poble. Tots els clubs i entitats, van atorgar els corresponents reconeixements als seu respectiu esportista de l'any i a més a més es va donar el premi a la trajectòria esportiva al caçador Eladio Molina Conca i el premi a l'esportista de l'any a l'entrenador de fútbol Francisco Castelló de Pereda "Fran". Tant els guardonats, com el regidor d'esports i l'Alcalde de Bocairent, varen reconéixer la tasca de totes les persones que fan possible a Bocairent la pràctica esportiva en les distintes modalitats i van felicitar els guanyadors.
L'acte va estar presentat per José Ricardo Agulló.

Després hi va haver un sopar de germanor al maset dels Espanyoletos.