dijous, 16 d’octubre del 2008

LA FONT DEL RAVALET, RECUPERA EL SEU ESPLENDOR


Esta vesprada han estat fent-se els darrers treballs per retornar al seu lloc original la Font del Ravalet, que després d'un magnífic treball de restauració, recupera la seua bellesa i el seu esplendor. Demà es remataran els treballs que li retornaran a esta font la importància que té no només com a font, sino com a monument. Nombrosos curiosos no han volgut perdres este moment i moltes són les càmeres que han immortalitzat estos treballs per a la història. Així doncs, este cap de setmana, la Mostra d'Artesania i Tradicions es celebrarà amb les obres del ravalet acabades i amb la font restaurada...Sense dubte un alicient més a l'extensa i completa programació que ens espera este cap de setmana.


Això sí, els poquets que no han anat a escorcollar els treballs de gravació de la revetla de la pel.lícula "Nacidas para sufrir", que està rodant-se darrere del cementeri parroquial. Una gran espectació per un desplegament de mitjos sense precedents a Bocairent. El millor de tot, a més de tot el que està suposant el rodatge per al poble, que la imatge de fons que apareixerà a la revetla és la imatge nocturna del nostre Bocairent, amb l'impacte que causa de nit. A la productora i al director la meua enhorabona, així com a tot l'equip de rodatge, actors, extres del poble i tota la gent que ha col.laborat d'una manera o d'altra. Ara només cal esperar que la pel.lícula s'acabe i arribe a la gran pantalla. Estarem atents.

VICENT RAMÓN PASCUAL GUANYA DOS CONCURSOS DE CARTELLS A LA CIUTAT D'ALACANT


L'artista 'oficial' , així qualifica la premsa alacantina al nostre paisà i amic l'artista bocairentí Vicante Ramón Pascual Giner, que ja porta en el seu palmarés sis cartells de festes premiats Carnestoltes, Setmana Santa, Moros i Cristians i Fogueres ja tenen imatge
Guanyador dels cartells anunciadors de les festes de Moros i Cristians d'Elx en 1998, 1999 i 2005; guanyador del cartell de Fogueres de 2008; i, des d'ahir, guanyador dels cartells de Setmana Santa i Moros i Cristians d'Alacant. Vicent Ramón Pascual Giner és natural de la localitat valenciana de Bocairent i ahir es va convertir en un dels protagonistes de la fallada del jurat sobre els cartells de les festes de 2009, a l'emportar-se dos dels quatre que estaven en joc: el de Moros i Cristians i el de Setmana Santa.

dimecres, 15 d’octubre del 2008

...A PESAR DE TOT...LA VIDA ÉS MERAVELLOSA!

Rebuscant a l'arxiu de fotos i vídeos que tinc guardats de viatges i d'altres històries diverses, he trobat este vídeo que vaig gravar a uns músics de carrer a la ciutat de Florència el passat viatge al mes de setembre. Escoltant estos músics i veient-los gaudir i fent gaudir els turistes, he pensat que: la vida és, meravellosa!.
No vos sembla?.

dimarts, 14 d’octubre del 2008

DISSABTE 25 D'OCTUBRE: CONCERT DE L'ALJUB


El proper dissabte 25 d'octubre i al Teatre Avenida, el Grup de Xirimiters i Tabaleters l'Aljub de Bocairent, oferirà a les 20.30 hs. el Concert de Tots Sants. Ací teniu el programa del concert. No cal dir que vos esperem!.


Programa Concert:


1ª-Part

Alicanya (Fanfàrria)
Jose Rafael Pascual Vilaplana

Anem (Fantasia)
Vicent Ferragut

Allarga el Pas (Pasdoble)-Antoni Lloret
(1er Premi al 1er Concurs de Composició “Música al Castell” de Dènia)

L’Antanyàs Menjafigues-Arranj. Vicent Sanz i Pérez
Basada en La Queta d’Algemesi (Musica Medieval)

Piratas del Caribe (BSO Pel.lícula)
Klaus Badelt (Arranj. Antonio de la Asunción)


2ª-Part

Biella Nuei (Polca)-Blas Coscollar
Adapt. Antoni Lloret

Bésame Mucho –Consuelo Velázquez

La Rumba de Camilo (Popular del dolçainer Camilo Ronzano)
Arranjament i variacions d’Antonio de la Asunción

Nino (Temes de Nino Bravo)-Arranj. Rafael Faus

La Muixeranga d’Algemesí
Tradicional d'Algemesí


Director: Jordi Sempere Azorín

PASTISSETS DE LES MONGES I "ROSQUI-MONGES" A LA III MOSTRA D'ARTESANIA I TRADICIONS DE BOCAIRENT


Els dies 18 i 19 d'octubre, la Comissió Pro-Monestir disposarà un any més d'un stand o carpa, dintre de la III Mostra d'Artesania i Tradicions de Bocairent, emplaçada a la Placeta de Joan de Joanes. Un any més, gràcies a la Pastisseria Gràcia, els visitants de la mostra podran adquirir en esta carpa, els "pastissets de les monges", el.laborats especialment per a l'ocasió. Així mateix a este lloc, es podran adquirir també les "rosqui-monges" (rosquilletes dolçes el.laborades per les Monges del Monestir de Bocairent), escapolaris artesanals, velons per a Tots Sants i informació sobre el Monestir Rupestre de Bocairent.

18 I 19 D'OCTUBRE: JORNADES DE PORTES OBERTES AL MONESTIR RUPESTRE DE BOCAIRENT


El proper cap de setmana, els dies 18 i 19 d'octubre i en horari d'11.00 a 13.30 i de 16.00 a 18.00 hs., el Monestir Rupestre de Bocairent, romandrà obert al públic, en jornades de portes obertes i amb visites guiades debades per grups. La iniciativa celebrada per segon any consecutiu, s'emmarca dintre de la col.laboració de la Comissió Pro-Monestir en les celebracions de la III Mostra d'Artesania i Tradicions de Bocairent.

Esteu tots convidats a gaudir d'este conjunt monumental del patrimoni bocairentí.

DIUMENGE 19 D'OCTUBRE, TORNA LA DESFILADA INFANTIL AMB MOTIU DE LA MOSTRA D'ARTESANIA


El proper diumenge 19 d'octubre, a les 12.30 hs. i des de la Placeta dels Olmets, es repetirà per segon any consecutiu i després de l'èxit i l'espectació de l'any passat, la "desfilada infantil" o "publicació infantil", amb l'acompanyament de l'A.Unió Musical Bocairent, amb motiu de la III Mostra d'Artesania i Tradicions que un any més organitza l'Ajuntament de Bocairent. Esta es la col.laboració de l'A.Unió Musical Bocairent i de l'Associació de Festes de Moros i Cristians a esta important cita anual amb la gastronomia, les tradicions i l'artesania del nostre poble.

diumenge, 12 d’octubre del 2008

"NACIDAS PARA SUFRIR", EL RODATGE DE LA PEL.LÍCULA AL COSTAT DE MA CASA


Esta nit comença l'última setmana del rodatge a Bocairent de la darrera pel.lícula del director Albadalejo. Esta nit comença el rodatge dalt de ma casa, concretament davant la font de Sant Jaume i a la Plaça de l'Ajuntament. L'espectació entre el veïnat no s'ha fet esperar i esta vesprada durant les proves ja hi havia veïns (entre d'ells jo) que no hem volgut perdre'ns les proves per al rodatge de la nit...Durant estos dies la Plaça de l'Ajuntament, la pujada al Museu (o Barrera Vella), la Placeta de Sant Vicent...i sobre tot, més de 200 papers d'extra que interpretaran veïns i veïnes de Bocairent. L'espectació és màxima i els nervis per als "actors debutants" es fan palés...Senyores, senyors:


SILENCIO, SE RUEDA.

LA 2ª FASE DE REHABILITACIÓ DEL BARRI MEDIEVAL, ESTÀ TORNANT-LI L'ESPLENDOR


La segona fasse de rehabilitació del Barri Medieval, està recuperant bona part de l'esplendor del nostre emblemàtic Barri Medieval. Aquells que no hageu visitat encara algun dels carrers als que s'ha actuat ja, vos recomane que baixeu pel Carrer de Sant Joan, passant per la Placeta de St.Joan, fins arribar a l'Ermita. El resultat d'este tram és reialment molt bò i només apropant-vos a vore-ho, podreu comprovar el que s'ha fet fins ara. Una altra zona interessant a la que està treballant-se és al Barri de la Mare de Déu dels Desemparats, concretament a la zona del Muret. La foto que veieu ací pertany a un portal que s'ha recuperat i els seus voltants, on estan netetjant coves, aljubs, etc...Esta zona és reialment sorprenent i jo huí he pogut comprovar-ho en part (no es pot accedir a l'interior, perquè estan treballant encara allí). Des d'este blog, la meua enhorabona als responsables d'esta segona fase de rehabilitació del Barri, perquè el que va veint-se de moment, té molt bona pinta.