dissabte, 11 d’octubre del 2008

PACO MUÑOZ HA REBUT LA MEDALLA DE BOCAIRENT



Passava ja un quart de les dotze del migdia de huí, quan el cantautor Paco Muñoz, en el transcurs d'un plenari extraordinari a l'Ajuntament de Bocairent, ha rebut de mans de l'Alcalde de Bocairent Josep Vicent Ferre Domínguez, la Medalla de Bocairent, com a reconeixement a la seua trajectòria artística i cultural i als seus lligams amb el nostre poble. El saló de plens de l'Ajuntament estava plé de gom a gom, de veïns i veïnes de Bocairent i d'altres poblacions pròximes. L'acte ha comptat amb la presència de tots els grups municipals representats a l'Ajuntament i deu dels onze regidors que conformen la corporació. Acompanyant Paco Muñoz han estat el seu amic Alfons Cervera i la seua dona, a més de polítics, amics, coneguts,...Entre els representants del món de la política, no han faltat a l'acte el Diputat Autonòmic Enric Morera (BLOC) i l'Alcalde de l'Olleria Julià Engo (Bloc), a més de representants d'algunes associacions de Bocairent i alguns mitjans de comunicació. Després del torn de paraula per als portaveus dels tres grups polítics: Bloc, PP i PSPV-PSOE, l'Alcalde ha entregat a Paco Muñoz la Medalla de Bocairent i este, visiblement emocionat, acte seguit ha signat al llibre d'honor de l'ajuntament de Bocairent. Després Paco ha agraït a l'Ajuntament i al poble de Bocairent este reconeixement i ha dit que "Bocairent és un dels meus pobles". En les seues paraules ha tingut records per a Gracieta (Gracia Tolosa) i sobretot per a Mossen Sixto, del que ha dit que va ser la persona que "va fer de mí un home" i "al que li dec molt per tot el que em va ensenyar".
L'acte l'ha tancat l'Alcalde de Bocairent amb un discurs institucional al que no han faltat les contínues referències a algunes de les cançons més populars de Paco Muñoz i als seus lligams amb el poble de Bocairent.

dijous, 9 d’octubre del 2008

EL BARRANC DE BOCAIRENT A ONTINYENT, QUAN PLOU UN AUTÈNTIC PERILL


Esta vesprada he passat pel barranc, en un moment al que plovia molt. Sembla que tenim el temporal damunt mateix i que durant uns dies cauran un munt de litres...Com cada vegada que plou de manera més o menys intensa, la pluja ha posat en evidència l'obra d'ampliació del barranc que es va fer ara fa alguns anys ja. La manca de protecció de cap tipus a la roca que va es va retallar per millorar la carretera, provoca la caiguda de pedres de gran tamany al mig de la carretera, amb el gran perill que açò suposa per als conductors, sobretot per la nit, perill este incrementat pel perill que ja comporten les pròpies pluges.

Crec que ja és hora que en compte de enviar les brigades de manteniment cada vegada que plou per retirar les pedres o millor dit predots que cauen a la carretera, caldria que s'estudiara de protegir totes les zones amb més perill de desprendiments del barranc, perquè no es repetisca constantment esta situació reialment perillosa.

UNA CATEDRAL BRASILERA ACCEPTARÀ ALMOINA AMB TARGETA DE CRÈDIT


AFP - dissabte, 4 d'octubre

SAO PAULO (AFP) - La catedral de la ciutat de Ribeirao Preto (313 quilòmetres de Sao Paulo, sud-est) acceptarà des de la setmana que ve que els seus fidels depositen l'almoina amb targeta de crèdit, va assenyalar el divendres el lloc informatiu G1 de la xarxa mediàtica Globus.
El secretari de la catedral, Rodrigo Assis, de 31 anys, va assegurar que la iniciativa es posarà en pràctica des del dilluns per la gran demanda efectuada pels fidels: "Les persones van començar a preguntar si no s'acceptava targeta de crèdit o dèbit i la freqüència de preguntes sobre això es va fer gran", va dir. La mesura s'estendrà també per al pagament de tarifes per casaments i baptismes, va fitar Assis.
No obstant, la màquina per a validar les operacions amb targeta no serà utilitzada durant les misses, només en l'oficina administrativa de la Catedral.

dimarts, 7 d’octubre del 2008

UN NOU BLOG BOCAIRENTÍ: TEREIVAJ.BLOGSPOT.COM


Javi Cantó i Vanessa han creat un nou blog, al que hi haurà informació sobre temes d'òptica i infermeria, molt interessant, al que també hi haurà alguna que altra informació, notícia o opinió dels autors del blog.

Des d'este blog els desitge molt d'èxit a esta cada vegada més gran comunitat de blogers bocairentins.

Si voleu entrar, clickeu ací: tereivaj.blogspot.com

dilluns, 6 d’octubre del 2008

NO HA POGUT SER: BOCAIRENT HA QUEDAT 4art. A LES VOTACIONES DE MERAVELLA VALENCIANA (CONJUNTS HISTÒRICS-ARTÍSTICS)

No ha pogut ser:
Finalment, el Conjunt Històrico-Artístic de la Ciutat de Xàtiva s'ha imposat a les altres tres finalistes, a la votació per internet de les 7 meravelles valencianes, una iniciativa de Fil per Randa, duta a terme per mig del web: www.meravellesvalencianes.org .
A la votació, la ciutat de Xàtiva ha obtés el 32'8 % dels vots, dintre d'esta categoria, seguida de Morella amb un 31'9 % dels vots, Peñíscola amb el 18'3 % i Bocairent amb el 16'9 % (quart classificat)

Des d'este blog felicite a la ciutat de Xàtiva pel resultat de la votació i a les altres finalistes i recomane als que no han votat Bocairent, que s'animen tanmateix a visitar i conéixer el conjunt Històrico-Artístic de Bocairent...

Pel que fa a les altres modalitats el resultat ha estat el següent:

Event cultural o patrimoni immaterial: Festes de la Mare de Déu de la Salut (Algemesí)
Parcs i Paratges Naturals: L'Albufera, El Palmar i El Saler
Peçes arqueològiques i obres d'art: Porta del Palau del Marqués de Dos Aigües (València)
Monuments naturals: Penyal d'Ifach
Monuments arquitectònics històrics: La Llotja de València
Monuments Arquitectònics Moderns S. XX i XXI: Estació del Nord (València)

EL CANCELL GUANYA EL 3er PREMI EN POSTRE AL CONCURS DE L'ALCÚDIA

Huí dilluns 6 d'octubre s'ha celebrat a la Sala Rex de l'Alcúdia, el Ier Concurs de Putxero Valencià de l'Alcúdia, emmarcat dintre de la programació de la Fira Gastronòmica de l'Alcúdia (del 8 al 12 d'octubre,a l'Avda. Antonio Almela), que ha guanyat el Restaurant Casa La Abuela de Xàtiva. En la modalitat de postres, que s'havien d'el.laborar amb kakis de la D.O. Ribera del Xúquer, ha guanyat el primer premi el Restaurant Casa Granero de Serra. El Restaurant de Bocairent El Cancell, ha guanyat el 3er Premi en la modalitat de postres, amb l'el.laboració d'una "Sopa de kaki".

Este concurs es celebra per primera vegada, organitzat per l'Ajuntament de l'Alcúdia i per l'Associació Fira Gastronòmica de l'Alcúdia, amb el patrocini de València Terra i Mar - Diputació de València.

Enhorabona a tots els guanyadors i molt especialment al Restaurant El Cancell, per este 3er Premi en postres.

COMENÇA A BOCAIRENT EL RODATGE DE LA PEL.LÍCULA "NACIDAS PARA SUFRIR"

El director il·licità Miguel Albadalejo ha iniciat ja a Bocairent el rodatge de la pel.lícula “Nacidas para sufrir”, que es rodarà íntegrament entre Montcada i Bocairent. La pel.lícula té a Adriana Ozores i María Galiana com a protagonistes principals. Per a l'escenes que es rodaran a Bocairent, es requeriran 240 extres, 40 per a un escena de carrer i 200 per simular una revetlla que tindrà lloc a la Plaça de l’Ajuntament. Des de la setmana passada, actors i l'equip de rodatge es troben allotjats als hotels de Bocairent i fins i tot han compartit alguna estona amb els veïns de la població.
Per unes setmanes, Bocairent serà un "estudi cinematogràfic natural", gràcies al director Miguel Albadalejo al que li desitgem molt d'èxit a esta pel.lícula a la que tothom podrà conèixer una mica més el nostre poble.

Esperem molt prompte vore l'estrena de la pel.lícula a l'Avenida...

473 LITRES DE VI...RESULTAT DE LA "XAFIGÀ"'08 DE L'ALBORET


La collita de raïm d'enguany, amb més quantitat i més qualitat que els darrers anys, va propiciar que ahir, dia de la Festa de "La Xafigà" del raïm a l'Alboret, aconseguirem arribar a xifres que feia molts anys que no alcançavem: 473 litres de suc de raïm que en uns dies començarà a fermentar i esdevindrà en un vi jove, afuïtat i que si no passa res encetarem al mes de desembre.

El dia va resultar d'allò més profitós, en un gran ambient de festa i de treball.

Tot i que no varen poder vindre tots, en una colla més reuïda que altres anys, varem poder dur endavant la tasca.

Gràcies al fotògraf Vicent Julià pel seguiment fotogràfic d'este event familiar que es remunta ja molts anys a la història i a Mariano Ferre per fer el mateix per al seu blog, on podeu vore vídeos i un magnífica reportatge fotogràfic: mariano-bocairent.blogspot.com