divendres, 26 d’octubre del 2007

...PARLANT DE SOBREPES...


Algo està passant al nostre país, perquè estem vivint un considerable augment del sobrepés, sobretot entre la població infantil i jovenil. Sembla que els canvis als hàbits alimenticis, la substitució dels entrepans de companatge entre els més menuts, per productes de bolleria industrial, el reemplaçament dels jocs al carrer pels videojocs i les consoles, l'estrés al que es veuen sotmesos moltes vegades els xiquets, amb agendes més plenes d'activitats que les dels adults, etc...i el progressiu abandonament de la tant reconeguda dieta mediterrània, per dietes on abunden els greixos, els fregits i on les verdures, els llegums i les fruites, hi passen desapercebuts...ens presenten una societat l'actual a la que el sobrepés està passant a ser un vertader problema.
En el meu cas, l'any passat a la revisió mèdica del treball em digueren que estava roçant el sobrepés. La manca d'exercici i el treball d'oficina, juntament amb els horaris alimenticis, propiciaren un augment de pes. A la revisió d'enguany, el passat dilluns, pesava 2'5 kg. menys que l'any anterior,amb la qual cosa rebaixaba una mica el risc de sobrepes i la doctora m'animava a seguir en esta línia. El secret? no menjar més del que el nostre cos necessita, caminar molt i ...poc més...El més important és menjar coses bones i menjar molta fruita, verdura i algunes llegums. Ah!!! i oli d'oliva cru..en ensalades, tostades, bollit,etc...tot i els intents de fa uns anys en desprestijar este autèntic "manjar" de la mediterrània, afortunadament s'ha demostrat que és bò, saludable i recomanable.
Per cert, curiosament, el dia que em varen fer la revisió mèdica, li la feren també a dos companyes meues: una havia guanyat 2 kg, l'altra 0'5 kg...justament els 2'5 kg. que jo he perdut...Casualitats de la vida....
En tot cas i bromes a part, el tema cal agafar-se'l en serio...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada