dijous, 6 de desembre de 2007

SENDERISME PER LA PROVÍNCIA DE VALÈNCIA

Una de les propostes més interessants que ofereix el turisme a l'interior de la nostra província és el senderisme, les rutes per les nostres muntanyes. A esta imatge, podem veure una ruta d'escasa dificultat, que es pot recórrer al municipi d'Alpuente. Es tracta de la ruta d'accés al castell d'esta població (millor dit, a les restes del que queda d'aquell impresionant castell), perfectament condicionada per recórre-la des de darrere l'església del poble, fins dalt al castell, on en visitant es pot fer una lleugera impresió del que va ser aquell inexpugnable castell fronterer, d'un poble que va ser Regne de Taifa i que va arribar a acunyar moneda pròpia i tot. Només per les meravelloses vistes que es poden observar des d'allí dalt, paga la pena apropar-se fins a este municipi de la comarca dels Serrans.
Per als amants de les sendes i camins i de les nostres muntanyes, la nostra província i tota la Comunitat Valenciana, ens ofereix una amplíssima oferta de sendes senyalitzades i homologades: els PR (xicotet recorregut), GR (gran recorregut), SL (Senders locals) recorren de nord a sud la Comunitat Valenciana i ens ofereixen una possibilitat per a cada cap de setmana. Només cal animar-se, visitar les webs de la Conselleria de Territori o la de València Terra i Mar (www.valenciaterraimar.org) i planificar quin serà el proper sender a recórrer.

Mentre, gaudiu d'esta imatge.

diumenge, 2 de desembre de 2007

VIATGE A ALPUENTE (COMPANYS DE TREBALL)
Este cap de setmana un grup de companys de treball (companyes majoritàriament) hem pogut compartir uns dies a Alpuente i conéixer més de prop este interessant municipi turístic de la comarca dels Serrans, amb el que tot i la distància geogràfica, Bocairent té moltes coses en comú. Ens varem allotjar a la Casa Rural El Cau dels Somnis (a l'aldea de La Cuevarruz, de 70 habitants). Per les nits les temperatures estaven per davall dels 0º, sobreto la nit del divendres 30 de novembre, que soparem a un restaurant a la població de Arcos de las Salinas (Teruel), a poc més de 15 km. d'Alpuente. El cap de setmana ha esta d'alló més profitós i a més de per conéixer este municipi, hem pogut aprofitar el cap de setmana per desconectar de tot: sense tele, sense cobertura al mòbil, sense presa... Hem tastat les excel.lències gastronòmiques de la zona, hem gaudit de l'hospitalitat de l'Alcaldesa d'Alpuente i de l'Alcalde d'Arcos de las Salinas, hem visitat els principals atractius turístics del municipi, hem gaudit de nits estrel.lades en un dels millors llocs per observar-les, hem fet fins i tot una nit de sopar amb disfresses, karaoke, etc... En definitiva un cap de setmana EXCE.LENT. Des d'ací el meu agraïment a tots els que han participat d'este viatge: Ana, Sara, Conchita, Maribel, Àfrica i el seu fill Carlos i Pascual. El meu agraïment també a Amparo (alcaldesa d'Alpuente) i a José Luís (alcalde d'Arcos de las Salinas). Als que no han vingut i a aquells que encara no conéixen Alpuente i els seus voltants, animar-los des d'ací a que s'apropen qualsevol dia de l'any a gaudir d'un municipi amb una forta reminiscència medieval i al que la paleontologia és un dels seus principals atractius, amb un museu paleontològic impresionant i un magnífic jaciment de petjades de dinousaures visitable.