dimecres, 5 de setembre del 2007

MINI-DIARI D'UN RODAMONS..TERCER DIA

Bona vesprada, des de Budapest. Hui és el darrer dia a la capital d'Hongria...el temps no millora, hui ha plogut insistentment durant tot el dia i fa més fred que ahir: 12 graus....colegues, aci ja és hivern...a més es fa de nit cap a les set i mitja...El dia ha estat d'alló més bé: m'he alsat a les huit i mitja i després d'esmorsar tranquilament (bufette lliure a l'hotel), he anat amb el metro (que per cert hui m'he liat i he agafat linia en direccióo contraria...afortunadament me'n he adonat a la primera parada i he baixat...només un poc de retráas...peró com que estic de vacances, no tinc pressa i el mati el tenia lliure...tranquilitat. He anat a visitar la Sinagoga (la segon més gran del món, segons la guia), he fet un munt de fotos i he escoltat atentament les indicacions d'un guia que té poc futur en la professió... Després he pegat una bona volteta pel centre, fugint dels xarcos i amant-me del pas dels autobusos i camions...algun d'ells m'ha omplit d'aigua fins els ulls...pero no passa res...estic de vacances...Després he tornat a l'hotel on tenia reservat torn a l'Spa perqué em feren un massatge (m'he quedat nou...i per cert: vaja rubia hongaresa la massagista...un monument...) i després per rematar el matinet un bon dinaret per tancar l'estada a Budapest: m'he marcat un bon dinaret amb vinet, foi i alguna delicatessen més a un restaurant propet de l'hotel...que per cert,me s'oblidava: vaja festa-sopar singar (o el que és el mateix: gitana-hogaresas) ens vam marcar anit...ho vam passar pipa i després varem vore una panoráamica del Danubio Blau.-...brutal...de nit és: IMPRESIONANT...com ho és la ciutat de Budapest...sense cap dubte. Esta vesprada hem tingut visita de grup: primer el parlament (una meravella, una joia de l'arquitectura hongaresa) i després l'Ópera de Budapest: MERAVELLOSA...absolutament recomanable per als amants de l'ópera i per als amants de l'art.-..quina passada' ( ja voreu les fotos) ...Ara dins d'un ratet a sopar i hui prompte a dormir, demá a les 7 i mitja eixim cap a Praga, parant en Viena a dinar i a fer una rápida i breu visita...Pareix ser que demá no ens plourá..ja vorem...per cert, demá no tindreu entrega...no sé ni quan arribarem a Praga...despús demá vos seguisc comptant si trobe un altre ciber propet de l'hotel de Praga..Salutacions a tots...i molts ánims als que esteu currant...o siga a quasi que tots...Des de Budapest: bona nit.

dimarts, 4 de setembre del 2007

MINI-DIARI D'UN RODAMONS...SEGON DIA

Bona vesprada des del mateix ciber d'ahir (perdoneu les faltes, peró el teclat hongarés és per a flipar una miqueta). Ha fet un dia molt roin climatolóogicament parlant, peró molt bóo en quant al turisme, al descans i al que he aprés. Está tot el dia ploent i amb temperatures que en cap moment han superat els 15 graus...(camisa i jaqueta, amb paraigües per suposat). Este mati hem tingut visita panorámica a la ciutat: hem sabut que Pest és la part de la ciutat més poblada i a més la plana (hi viuen 1 milió i mig de persones) i Buda la part més montanyosa, amb una altitut máxima de 3oo mts. La ciutat és molt bonica, sobretot alguns monuments com l'Església de St. Esteve Rei (el Rei més important per a la história del poble hongarés), el Parlament i l'Ópera (que visitarem demá de vesprada). Hem pujat a vore la ciutat amurallada de Buda, on hem tingut temps de patejar els seus carrers, fer fotos des del mirador, admirar l'Església de Martin (i no de St. Martin, perqué está dedicada al Rei Martin)... Després el recorregut en barco pel Danubio, al ritme de la música del DANUBIO BLAU (molt recomanable este passeig per a les parelletes...és a dir per al 99 % del barco...tot i aixó, només per les vistes i l'explicació del guia..paga la pena...I després a l'hotel on he dinat i després he fet 2 horetes de siesta...que per a algo estic de vacances. Després, en metro (els vagons i máquines són de l'any del catapum...peró és molt facil circular-hi amb ell...a més el bitllet serveix per a metro,bus,tramvia..i: TROLEBÚS....). He anat a visitar la Sinagoga (com estava tancada, tornaré demá), després he visitat l'Església de St. Esteve Rei....una PASSADA!!!!!!, ja voreu les fotos...he berenat, una napolitana hongaresa...un tan picant...i he tornat a l'hotel, després de fer algunes compretes de souvenirs....ara dutxeta,arreglar-se un poc i nit especial: SOPAR SINGAR, AMB DANSES, VI, BALLS, ETC...I després panoráamica nocturna per la ciutat...Demáa mati lliure que aprofitaré per visitar la sinagoga i després un parell d'horetes als BANYS TERMALS de Budapest....a relaxar-se. De vesprada tenim visita guiada a l'Opera i el Parlament...ja vos comptaré. De moment no tinc massa lliga amb ningú del grup..el que hem permet anar prou a la meua bola...ja aniré compant-vos...Records per a tots.,..i als que esteu currant: que passe apressa la setmana....Des de Budapest: fins demá.

dilluns, 3 de setembre del 2007

PRIMER DIA DE VIATGE...

Primer dia de viatge. L,avió ha eixit amb retrás des de Valéncia. Estic escrivint des d,un ciber de Budapest...vaja teclat més raro colegues...que l,Hongarés té 11 vocals!!!!. Hem dinat a l,avió a les 11, per aixó quan he arribat a l,hotel directe a fer siesta. Esta vesprada lliure, he patejat la ciutat de Budapest, a la part de Pest que és on tenim l,hotel, he vist ja el Danubio...espectacular...i ara, K.O. torne a l,hotel, sopem a les 8 i mitja i demá a les 9 del mati comensa la visita a la ciutat.

Des de la capital d,Hongria, records per a tothom...i que vaja bé alla on es trobeu.