divendres, 6 de juliol del 2007

LA VERGONYA NACIONAL I INTERNACIONAL: ESPANYA JA ÉS LÍDER EN CONSUM DE COCAINA.

Per a una vegada que Espanya és líder en algo...tenia que ser precisament en el consum de cocaina...llegiu la notícia que ha eixit publicada a tots els mitjans de comunicació. Sens dubte no té cap desperdici i és per a que tothom començe a preocupar-se:

"La taxa de consum de cocaïna a Espanya entre els ciutadans de 15 a 64 anys supera, per primera vegada en la història, la dels EUA i quadruplica la mitjana europea, segons ha informat l'ONU. El responsable de l'Informe Mundial sobre Drogues 2007, Thomas Pietschmann, ha assegurat que el consum del cannabis a Espanya tendix a estabilitzar-se, en canvi el de cocaïna s'ha disparat i constituïx "el major problema", ja que un de cada cinc consumidors europeus es troba en este país.
L'informe, publicat per l'oficina de l'ONU contra la Droga i el Delicte (ONUDD), coincidint amb el Dia Mundial Contra la Drogues, assenyala que el consum i la producció en el món de totes les drogues il·legals tendix a estabilitzar-se. No obstant, a Espanya la taxa de consum s'ha duplicat des de 1999, quan era de l'1,6% de la població d'entre 15 i 64 anys, fins al 2005, any en què va aconseguir el 3%, un percentatge a què no arriba cap altre del centenar de països analitzats per l'ONU.Eixe percentatge és quatre vegades superior a la mitjana europea, 0,75%, i més del doble que el del consum a Europa occidental, 1,2%, d'acord amb les dades de l'informe. Este alerta igualment que les enquestes en instituts d'ensenyança secundària també reflectixen increments, amb una taxa de consum del 7,2 % en 2005, enfront del 6,2% de 2002 i a l'1,8% de fa una dècada.
La segona droga més consumida Pietschmann ha apuntat com a exemple curiós que un estudi alié a l'ONUDD basat en les restes de benzoilecgonina trobats en les aigües residuals dels rius demostrava que entre 2005 i 2006 en Miranda d'Ebre (Burgos) cada dia es consumia una mitja de 97 ratlles de cocaïna per cada mil habitants d'entre 15 i 64 anys. De les ciutats estudiades, només la va superar Nova York, amb 134, mentres que a Washington la mitjana era de 56, a San Francisco 31, a Londres i Zuric 20, a Madrid 19 i a París 11, alhora que en Aranda de Duero, l'altra localitat espanyola estudiada, era de 5 ratlles (100 mil·ligrams)."Amb independència de la credibilitat d'eixes dades, la qual cosa està clar és que la cocaïna és la segona droga il·legal més consumida a Espanya, després del cannabis, a pesar dels grans esforços de prevenció i l'actiu reforç de la legislació", ha explicat Pietschmann.
En l'informe també es posa de manifest que en 2005 Espanya va tindre el nombre més gran de confiscacions de cocaïna a Europa (el 45% del total, amb 48 tones), seguida de Portugal i Holanda. En tot el món, Espanya ocupa el tercer lloc per tones de cocaïna confiscades, per darrere dels EUA i Veneçuela i per davant inclús d'Equador i Mèxic".

dilluns, 2 de juliol del 2007

DIMARTS 3 DE JULIOL, L'ARQUEBISBE VISITA EL MONESTIR DE BOCAIRENT




Ahir 3 de juliol, l'Arquebisbe de València, D. Agustín García Gasco, va visitar el Monestir-Convent de Ntra. Sra. dels Dolors i dels Sants Reis i celebrà a les 20'00 hs. una Misssa, en acció de gràcies per l'adquisició del Monestir per part de la Parròquia de Bocairent. Abans de la missa, va visitar acompanyat pel Rector de la Parròquia, l'Arxipreste D. Ricardo, altres capellans i membres de la comissió Pro-Monestir, el convent i el Rupestre, acompanyat també per les germanes Sor Celia i Sor Sara, que no podien ocultar la enorme alegria i satisfacció pel feliç desenllaç. L'Arquebisbe es va mostrar molt content al llarg de tota la visita i va quedar també molt sorprés pel tamany i la bellesa de tot el conjunt del Monestir-Convent. Abans de la missa, l'Arquebisbe va saludar l'Alcalde de Bocairent Josep Vicent Ferre Domínguez i els regidors i regidores de la corporació que l'acompanyaven i els que hi havien de l'oposició, a més del Jutge de Pau, un membre del Consell Valencià de Cultura i el Consell Parroquial de Bocairent
Després es va llegir un manifest i es va despenjar la pancarta i el llaç de la façana, que penjaven allí des de fa un any.


Després es va celebrar la missa d'acció de gràcies, que a més a més va coincidir amb la missa de Panellet dels Estudiants. Amb l'església del Convent plen a de gom a gom i amb el jardil plé de cadires i amb el circuit de TV que es va instal.lar i dues pantalles per tots els que no pogueren entrar a l'església perquè estava plena. Amb més de quinze capellans, entre fills del poble i capellans vinculats a la parròquia, la missa va tindre en l'homilia o sermó de l'Arquebisbe, un dels millors sermons que recorde, on la crida a la unitat i al treball seriós va ser el més destacat, de cara al futur, dirigint-se principalment a l'Ajuntament i a l'oposició, perquè tot el poble treballe a una en un projecte del que el poble vulga del futur del monestir i dels horts.

Al remat una jornada memorable, que forma part ja de la història del S. XXI al nostre poble.

A tots els que d'una manera o d'altra han fet possible este final esperat: MOLTES GRÀCIES PER TOT. i a aquells que heu format i formeu part de PRO-MONESTIR, moltes gràcies i a continuar, que queda molt de treball per fer.