dissabte, 1 de novembre del 2008

ASHA: ADOLESCENT, VIOLADA I LAPIDADA


Ni era una dona, ni tenia 24 anys, ni era una adúltera. Si hi ha un país al món al que el que és mal es converteix en pitjor, eixe és des de fa dècades SOMALIA. I la història de Asha Ibrahim Dhuhulow, la suposada dona de 24 anys lapidada en públic el passat dilluns a la ciutat de Kismayo, és tan sols un reflexe. Perquè no era dona, sino quasi xiqueta. Asha no tenia 24 anys, sino 14. No havia comés adulteri. Havia estat violada per tres homes del clan més poderós de la ciutat. Ajudats pel tribunal islàmic imposat per les milícies integristes de Al Shabab, la mort a pedrades de la menor, va servir per esborrar qualsevol prova del crim.


Asha, acudia a l'escola en el camp de refugiats, patia epilèpsia, per la qual cosa la família va decidir enviar-la amb la seua àvia a Mogadiscio, on podria rebre millor atenció mèdica. Kismayo estava al seu camí. Però no comptaven amb la guerra ja quasi eterna a este país. La xiqueta es va quedar atrapada a Kismayo, on va poder sobreviure dos mesos, gràcies als coneguts que havia fet durant el camí. No tenia prou diners per poder arribar a Mogadiscio. La nit de dissabte, tres homes se li aproparen i l'obligaren a acompanyar-los a la platja, on la violaren. Aconsellada per son pare, ella va acudir als tribunals per denunciar els violadors, que foren detinguts. A partir d'ací començava la sèrie de despropòsits que acabarien amb la xiqueta, nugada i soterrada fins els coll, preparada per a l'execució.Asha, víctima de repetits enganys, fou arrestada i acusada d'adulteri, de mantindre relacions sexuals sense estar casada.
Un miler de persones s'aproparen a l'estadi de fútbol de Kimbayo, als que s'havia dit que s'anava a lapidar una dona de 34 anys, prostituta, bígama, adúltera. Però pogueren veure i escoltar a Asha abans que li cobriren el cap amb un caputxó. Asha la xiqueta, protestava la seua innocència... Alguns testimonis van intentar ajudar-la, però van disparar contra ells.

(Notícia estreta de l'article amb el mateix títol, signat per Lali Cambra i publicat a les pàgines 30 i 31 del diari El País, huí dissabte 1 de novembre de 2008).

dijous, 30 d’octubre del 2008

LA REVISTA D'ANTICS ALUMNES DE LA UPV, PUBLICA UN ARTICLE SOBRE BOCAIRENT


Al número de setembre/octubre de la revista Polivalencia.com - Antiguos Alumnos UPV; corresponent al nº 51 de la publicació i amb una tirada aproximada de 10.000 exemplars, apareix un article amb el títol: Bocairent, el pueblo de piedra (signat per Lourdes D.García); a la pàgina 37. L'article resumeix en una pàgina els principals atractius turístics de Bocairent, a la secció PERSONAL OCIO CON NIÑOS, il.lustrat amb una foto del poble nevat.

L'article comença així: "El municipio de Bocairent, enclavado en una gran mole rocosa, ofrece bellos paisajes escarpados e interesantes rutas para toda la familia".

És curiós, que un dels atractius del poble que destaca, quan parla de Les Covetes dels Moros i La Cava de Sant Blai, és l'Esgolaora del camí del Santo Cristo, descrivint-la com "una gran piedra deslizante muy atractiva para los niños".

PREPAREU-SE PER A L'HIVERN QUE ENS ESPERA!!!!


Sembla que el proper hivern serà un hivern com els d'abans: nevades, fred, gelor...el primer avís ens ha arribat esta setmana en forma de baixada brusca de temperatures, però segons els entesos, no és res per al que té que vindre...així que prepareu la roba d'hivern, tragueu els abrics i ànim...perquè segurament serà llarguet... Al nord de Castelló esta setmana ja han caigut les primeres nevades.

dilluns, 27 d’octubre del 2008

1 I 2 DE NOVEMBRE: TOTS SANTS I DIA DELS DIFUNTS


El proper cap de setmana, els cementeris rebran nombroses visites de tots aquells que tenen algun familiar soterrat. El nostre cementeri, Parroquial, rebrà com tots els anys les visites de familiars i amics dels nostres avantpassats en este homenatge que cada any honra la memòria dels que ha ens han deixat i que reunix milers de persones durant estos dos dies al cementeri.

El dia 1 de novembre, com és habitual, de vesprada hi haurà missa de difunts a l'Església del Cementeri (capella del que fora Convent de Frares Franciscans fins el S.XIX).

VIATGE CULTURAL MARROCS'08: ALPUENTE...

Foto: Paco Grau

Diumenge 26 d'octubre, un grup format per 29 persones (marrocs i acompanyants), realitzavem el viatge cultural de la Filà de Marrocs de Bocairent, corresponent a 2008. Visitavem el municipi d'Alpuente (Els Serrans), en un dia excel.lent en quant a l'horatge i amb una guia de primera: l'alcaldesa d'este municipi, que a més a més va fer d'amfitriona de tots nosaltres durant tot el dia. Durant la visita poguerem visitar i assaborir el patrimoni d'este important municipi turístic: el casc històric, l'ajuntament (antiga alhama musulmana), l'arxiu, l'Església, el Museu Etnològic i el Museu Paleontològic. Durant el dinar, en un magnífic ambient, gaudirem de la cuina local, tenint com a plat fort l'olla alpuentina. Després, per cremar una mica el dinar, una passejada fins l'Aqueducte Medieval i des d'allí poc a poc i a peu també, tornarem a l'autobús, per començar el viatge de tornada. Al voltant de les 9 de la nit arribavem a Bocairent de nou. Haviem passat un dia molt bò, amb un sol esplèndit i a més a més, haviem aprés molt sobre el patrimoni d'este poble que compartix patró amb nosaltres.

Des d'este bloc, el meu agraïment i el de tot el grup, a l'Alcaldesa d'Alpuente Amparo Rodríguez, per tot.