dissabte, 28 de març del 2009

L'ALJUB PARTICIPARÀ A LA PROCESSÓ DEL DIVENDRES SANT


Enguany i per primera vegada, els dolçainers i tabaleters de l'Aljub hi participaran a la Processó del Divendres Sant de Bocairent. D'esta manera, a més de la banda de música, esta processó comptarà amb les marxes de processó per a dolçaina i percussió que interprerà l'Aljub.

DISSABTE 4 D'ABRIL, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DEL "PAS DE L'HORT"


El proper dissabte 4 d'abril, a les 18.30 hs. a l'Aula Magna del Patronato (Bocairent), es presentarà el llibre del Pas de l'Hort, amb l'adaptació del text original, al valencià per part del bocairentí Vicent Satorres. El llibre a més a més, inclou un recull d'imatges de les distintes representacions que hi ha hagut d'esta escenificació bocairentina de la Passió i Mort de Jesucrist i que enguany, per primera vegada es representa en la nostra llengua. Vos recorde, que enguany la representació es farà partida en dos nits: Dijous Sant i Divendres Sant.

dimecres, 25 de març del 2009

EXCURSIÓ A LA "LLOMA DE GALBIS", ORGANITZADA PER L'ASSOCIACIÓ ACULLIBER

L'Associació ACULLIBER ha organitzat per al proper diumenge 29 de març, una excursió a la Lloma de Galbis, el lloc on es va trobar el Lleó Ibèric de Bocairent (que per cert dona nom a esta associació). L'eixida tindrà lloc a les 8'45 hs, des de la Ronda Sud, en cotxes particulars, fins a Guilella. Des d'alló i cap a les 9 del matí, començarà l'excursió fins el naixement del Riu Vinalopó i Molí de Dalt (on hi haurà l'esmorzar: l'associació posarà la beguda i l'adobat. Cal portar entrepà). Seguirà després pel Toll Blau i la Xumera. Després es visitarà la Font de la Mallaeta a la Lloma de Galbis, lloc al que es va trobar el Lleó Ibèric. De tornada es visitarà l'Abric-Cova del Vinalopó, on finalitzarà l'excursió.

Els interessats, podeu inscriure-vos donant el vostre nom a Amparo Gómez, Vicente Ferre o Rafael Doménech.

MONESTIR RUPESTRE DE BOCAIRENT: VISITES GUIADES TOTS ELS DIUMENGES I FESTIUS, D'11 A 13.30 HS.


La Comissió Pro-Monestir, ha représ ja amb normalitat les visites guiades al Monestir Rupestre de Bocairent, des de finals del mes de febrer. Després d'un període d'interrupcions, els voluntaris d'esta comissió encarregats de les visites guiades, han représ de nou l'activitat, amb la intenció de mostrar els visitants de Bocairent, este conjunt monumental únic per la seua singularitat i per la bellesa de la seua construcció. Excavat a la roca, sorpren el visitant este que fora el enclavament al que es va fundar en 1556 el Monestir-Convent de Ntra. Sra. dels Dolors i Dels Sants Reis Mags, amb l'arribada a Bocairent de sis monges agustines procedents del Convent de l'Esperança de València.
Les visites guiades tenen lloc cada diumenge i festiu, d'11 a 13'30 hs, amb un preu de 2 € /persona. Els ingressos obtesos d'estes visites es destinen a costejar l'adquisició del Monestir per part de la Parròquia de Bocairent i al manteniment d'este conjunt monumental que segueix esperant la intervenció de les institucions valencianes, en la seua catalogació, estudi i treballs de restauració i musealització del mateix, dos anys després de l'adquisició per part de la Parròquia.

JÚLIA JA TÉ 3 ANYS!


Esta vesprada hem celebrat el 3er aniversari de la meua neboda Júlia. Junt a cosines i cosins i de manera especial amb Alba i Raül, a més dels iaios, aies i besàvia, pares, tios i ties, Júlia ha celebrat que des de huí ja té 3 anys. Regals, convit i molta alegria en una celebració familiar. El curs que vé, al "cole gran".

II RESISTÈNCIA D'ENDURO "BOCAIRENT"


Clickant ací EL BLOG DE MARIANO , trobaràs una àmplia informació dels resultats d'esta prova esportiva puntuable per al campionat Autonòmic Valencià, que es va celebrar el passat diumenge 22 de març a Bocairent, organitzat magníficament pel Motoclub Nicogass. A més de la informació, hi pots trobar un extens reportatge fotogràfic.

EL "CADAFAL" DE LA MARE DE DÉU, JA ESTÀ DESMUNTAT FINS L'ANY QUE VE


Sense buscar-ho, este migdia he sigut testimoni d'escepció de la finalització dels treballs de desmuntatge de l'espectacular cadafal que forma la imatge de la Mare de Déu dels Desamparats a València, per a l'ofrena de falles, amb el remat d'una imatge grandiosa de la nostra "Mareta" i del "Jesuset". Res queda ja de l'impresionant mantell de flors que tan laboriosament confeccionen cada any vertaders artistes, que ram a ram, aconsegueixen un resultat que sorpren a turistes, devots i veïns de la ciutat.

Les falles i l'ofrena ens diuen adéu fins 2010, però la Mare de Déu no. El proper 10 de maig, com cada any el cap i casal li oferirà la festa gran a la seua patrona i ací a Bocairent, a un "renovat" i més bonic que mai Barri de la Mare de Déu dels Desemparats, el mateix dia celebrarem la Festa del Barri i Ermita, al que des d'ací quedeu tots convidats.


Visca la Mare de Déu! Visca la Geperudeta!.