dijous, 20 de desembre del 2007

DINAR DE NADAL D'IMELSA



Huí dijous 20 de desembre, hem celebrat al Complexe Turístic "DEVESA GARDENS", el dinar multitudinari de tots els treballadors i treballadores de l'empresa pública de la Diputació. Al vontalt de 600 empleats de l'empresa, hem compartit part del matí i el migdia, amb una jornada que prometia de veritat: hi havia preparades exhibicions de cavalls, passejos en barca, etc...El mal oratge ha deslluit finalment la festa i tot ha quedat en la celebració al dintre de la carpa del complexe, on primer hem estat rebuts amb unes begudes fresques i algo per picar una mica (embotits, pernil, formatge). Després el Gerent de l'Empresa, el xativenc Marcos Benavent Vicedo, ha fet entrega un per un als treballadors i treballadores d'Imelsa, del regal-detall d'empresa (una maleta mitjana de viatge, amb rodetes i dues ampolles de vi valencià, a més de la corresponent felicitació nadalenca i una tarja amb avantatges per a òptica per als treballadors de l'empresa). A més a més, ha felicitat el Nadal un per un a tots i a totes.


Poc després, al voltant de les tres del migdia, el President de la Diputació N'Alfonso Rus Terol, acompanyat per nombrosos diputats i diputades provincials, han fet acte de presència al dinar que tot seguit anava a servir-se. El President, en el seu discurs nadalenc als treballadors d'Imelsa, ha fet un reconeixement públic a la tasca que porten a terme els treballadors i treballadores de les brigades forestals d'Imelsa, amb més de 500 brigadistes i més de 70 brigades, repartides per tota la província, fet que havia destacat també abans el Gerent. El President ha felicitat el Nadal a tots els presents i ha animats els brigadistes, a seguir treballant per previndre els incendis forestals. El Gerent ha felicitat els treballadors de tots els departaments de l'empresa, en el primer any al que tots els treballadors d'Imelsa celebren el Nadal amb un dinar.


En quant al menú...el millor els arrossos que han arreglat el dinar, que ha acabat amb uns dolços variats, café, ball... El millor de tot, el bon ambient que ha hagut i el fet que l'empresa ha posat a disposició dels treballadors i treballadores autobusos per desplaçar-se fins el Devesa Gardens i per tornar a casa...

diumenge, 16 de desembre del 2007

...MALEITS HERBICIDES!


Sembla que cada dia és més habitual l'ús dels herbicides per part de molts llauradors, fins i tot al nostre terme, on fins no fa massa, la imatge d'un camp solfatat amb herbicides era pràcticament anecdòtica..."així ja no tinc que llaurar en tot el any...." eixe és l'argument que utilitzen molts d'ells. El que no se n'adonen, és que els herbicides, són productes molt forts, que afecten la fauna, la flora i el medi ambient (aquifers, aire,...). Segons ens comptaren al curs de manipulador de plaguicides (que varem cursar a Alfafara fa un parell d'anys, diversos llauradors: domingueros i llauradors de professió), hi moltes pràctiques habituals entre ells llauradors, en quant a l'ús i manipulació de plaguicides i herbicides, que són molt perilloses, tant per als propis llauradors com per a l'entorn al que s'apliquen i molts d'ells no ho tenen en compte, sobretot perquè no han volgut fer estos cursos.

Els herbicides afecten molt el terreny sobre el que s'apliquen. Jo ho reconec, he utilitzat i utilitze herbicides, però de manera regulada i no indiscriminada i tenint en compte algunes premises:

- Sols a ribes amb arbarsers i malea difícil de controlar.

- Lluny dels aquífers.

- Lluny dels arbres.

- Lluny de collites.


P.D. Fes un bon us i no un abús...Pensa en les generacions que venen darrere i que entre tots podem contribuïr a un món menys contaminat i més sostenible. Pense que la millor solució no passa per tirar-se de cap a l'ús indiscriminat dels herbicides...