dijous, 14 de febrer de 2008

JA S'ACOSTA PASQUA...I FALLES...I SETMANA SANTA...: QUANTA FESTA!Passen les festes de St. Blai i tot de seguida s'apropen les festes de Falles. Tot i que als bocairentins ens toca de lluny, a ben segur que molts anirem algun dia a vore la mascletà, a visitar els monuments fallers, a menjar xocolate i bunyols, a vore l'ambient faller (a València, o a ciutats més pròximes i menys massificades eixos dies: Xàtiva, Gandia, Alzira...). Però és que a més a més, enguany se'ns junten les falles, la Setmana Santa i la Pasqua...Quanta festa tant seguida!...menudes mini-vacances ens esperen a molts!. Jo amb alguns amics me'n vaig a Guadalupe (Extremadura) i d'altres a la neu a esquiar, etc...Els que no tingueu res planificat per a estes dates, vos recomane algunes poblacions de la província de València amb grans atractius per poder passar el dia o varios dies i gaudir del patrimoni, de la natura i de la bona gastronomia.

Així de sud a nord, estes serien les meues recomanacions per als dies de Pasqua i Setmana Santa:

- Vall d'Albaida: Visitar Ontinyent, Albaida (Museu de Titelles i Museu Segrelles) o paratges com ara l'Ermita de Sant Vicent a Agullent o el Benicadell (sense oblidar per descomptat: Bocairent...als que sou de fora).
- La Costera: Xàtiva, amb el seu monumental castell (visita imprescindible), el casc històric amb tot el seu patrimoni, el Museu de l'Almodí, la Seu, etc...un passeig per la ciutat cuna dels Papes Borja. Ben propet, a Genovés el Museu de la Pilota, a Vallada els paratges de les Ermites, la Saraella o el Penyó, a Montesa el Castell i a Moixent el Poblat Ibèric de la Bastida de les Alcusses.
- A la Canal de Navarrés, qualsevol dels imcomptables paratges naturals on l'aigua és l'element predominant: l'Albufera d'Anna, el Salto de Chella o Playa Monte a Navarrés.
- Més al nord, les Comarques de Requena-Utiel (principalment estes dues ciutats, amb tot el seu patrimoni i amb els excel.lents vins i embotits), la comarca dels Serrans (amb monuments com l'aqueducte romà de la Peña Cortada a Calles, la població de Chelva i el seu centre històric, o els castells de Chulilla i Alpuente, sent molt recomanable apropar-se a Alpuente i conéixer el museu paleontològic i el jaciment de petjades de dinosaure. Més amunt, el Racó d'Ademús és una comarca per a gaudir de paisatges meravellosos, pobles tranquils i excel.lent gastronomia, sense oblidar el tradicional volteig humà de campanes que té lloc a Castielfabib el diumenge de glòria pel matí.
Al Camp de Túria, a més del Parc Natural de la Serra Calderona, és molt interessant conéixer de prop el patrimoni que atressora la ciutat de Llíria, amb unes rutes turístiques guiades per a tots els públics molts interessants.
Al Valle de Ayora-Cofrentes, a més de gaudir d'impresionants paratges naturals i un ric patrimoni, i conéixer la Cueva de D. Juan de Jalance o el poblat ibèric del Castellar de Meca a Ayora, és molt interessant recórrer l'única ruta fluvial de la Comunitat Valenciana, que transcorre entre Cofrentes i Cortes de Pallás. Sense dubte, paga la pena.
Totes estes i moltes altres propostes poden ser molt interessant per aquells que per una raó o d'altra estes festes de Setmana Santa i Pasqua no viatgeu a cap lloc. Sense dubte, a pocs kilòmetres de casa, ens esperen pobles, paisatges, naturalesa, gastronomia i festes amb molta tradició. No oblideu, que prop de Bocairent, a Alfarrasí hi ha el diumenge de glòria a les 9 del matí la festa de "l'Angelet de la Corda", una festa senzilla, breu, però per damunt de tot: emotiva.

Bones festes i bon viatge als que viatgeu. Precaució a la carretera.

dilluns, 11 de febrer de 2008

LA LLISTA DEL QUE ENS AGRADARIA FER I NO HEM FET

Ahir diumenge 10 de febrer, vaig estar al cinema, després d'algun temps sense anar-hi. Vaig estar a una de les sales xicotetes del multicinema del Centre El Teler (Ontinyent), veint la pel.lícula THE BUCKET LIST "AHORA O NUNCA", protagonitzada per una parella d'actors de primeríssima: Jack Nicholson i Morgan Freeman. La pel.lícula narra la història de dos persones a les que els diagnostiquen cancer i a les que els donen un any de vida com a molt. Totsdos, que compartixen habitació al mateix hospital (un és empresari i l'altre mecànic de cotxes) decideixen apuntar a una llista coses que no han fet i els agradaria fer en el poc temps de vida que els queda. Aprofitant la solvència econòmica d'un d'ells, començen a fer realitat totes aquelles coses que posen a la llista: caiguda lliure des d'avioneta, visitar les meravelles del món, pujar l'Himalaia, etc... La veritat és que tot i que esperava una comèdia, més bé vaig trobar una pel.lícula que m'ha fet reflexionar una mica i plantejar-me la següent pregunta: per què esperar a que et quede poc temps de vida per fer allò que sempre hauries somniat? Per què no fer realitat algun d'eixos somnis (si és possible, clar)?. Algú s'ha parat algun moment de la seua vida per escriure eixa llista del que no ha fet i li agradaria fer abans de morir?.

Jo com deia el meu avi, sóc d'aquells que pense que cal aprofitar al màxim cadascun dels dies de la nostra vida, perquè com ell deia: "dia que passa, dia que no torna". I com també afirmava "fes tot allò que pugues per ser feliç, sense fer mal mai a ningú".


diumenge, 10 de febrer de 2008

ENTRA EN MERAVELLESVALENCIANES.ORG I VOTA BOCAIRENT!!!!!!


A què esperes? El teu vot és molt important. Entra ja http://www.meravellesvalencianes.org/ i vota Bocairent en l'apartat de Conjunts Històrics, anem segons a les votacions. Demána-li el vot a tothom que conegues, entre tots ho aconseguirem.

Gràcies!.