divendres, 5 de setembre del 2008

DIARI D'UN RODAMONS: FLORèNCIA (CINQUé DIA)...I Açò S'ACABA


Hui ha estat el cinqué dia...i és que com diuen, res no és etern (ni tan sols l'amor) i tot lo bò s'acaba...Demà toca tornar a casa, diumenge recuperar el ritme normal del dia a dia i dilluns: tornar al treball...Tot i que per a molts, suposa un trauma, jo vegent com està el pati...crec que és tot un luxe poder dir que torne al treball i que tinc ganes de treballar...tinc encara una setmaneta de vacances a novembre i a més a més tinc tant de treball d'aci a final d'any, que de segur que em passa molt de pressa.

Tornem a la crònica del dia de hui. L'esmorzar: tan dolent com tots els dies. Dormir?, hui he dormit de tironet, tot i que em vaig gitar quasi a la 1'00, veient una comèdia a la tele, en italià per suposat, però molt bona i vaig entendre tot més o menys... Les visites del dia les he començat per l'Accademia, on destaca sobremanera entre d'altres valuossissimes obres d'art: el David de Miguel Angel...Per suposat, prohibit fer fotos. D'açi a la Catedral, tenia una asignatura pendent: pujar a visitar la Cupula de Brunellechi, després de sortejar 463 escalons, amb una suada històrica, he arribat dalt a la terrassa exterior de la cupula, on es gaudix d'una vista de privilegi de tota la ciutat de Florència i on a més a més es respira una tranquilitat molt gran, tot i que sempre està ple de visitants...unes fotos i 463 cap a baix, al carrer de nou, disposat a caminar una estona fins arribar al Pallazo de Pitti, on he gaudit de la valuosa coleccio pictòrica i del fabulos palau...recomanable esta visita també...i per fi hora de dinar: hui amanida de formatge, pera i kiwi i de segon pasta (molt bò tot, per cert), el postre un té com cada dia, reservant-me un budellet per a la vesprada fer-me el darrer gelat del viatge...com diuen a Itàlia: mamma mia! quin gelat de café m'he cascat esta vesprada...Després de dinar, he visitat l'Església de la Santa Creu (impresionant, on entre d'altres personatges il.lustres, estan soterrats Miguel Angel i Galileo Galilei)...i d'açi a la visita estrel.la del dia i una de les més importants del viatge: la Galleria dels Oficci, on estan algunes de les obres més importants de la pintura florentina i part de l'Italiana...No puc quedar-me amb una unica obra d'este extraordinari museu, perquè seria impossible, però com que a l'art el que compten son les emocions, em quede amb les emocions que m'ha trasmés LA PRIMAVERA (de BOTICELLI)...i sobretot després de les explicacions de la guia...esta obra d'art, m'ha enamorat....i l'altra obra de Boticcelli que hi ha a la mateixa sala i és molt coneguda arreu del mon: El Naixement de Venus... I per acabar la visita a este museu, hem pogut gaudir d'una altra obra escepcional: La Venus de Urbino, on Tiziano aconsegueix plasmar de manera impresionant la bellesa del nu d'una dona. Meravellosa i sensual la bellesa d'esta dona que Tiziano va plasmar a esta obra i que pot tindre't davant ella sense que te n'adones del pas del temps...a no ser que siguen les 18.40 hs. i vinga una de les vigilants del museu per despatxar-te per la via ràpida, perquè el museu tanca a les 18'30 i se'n haviem passat de l'hora...però com vos he dit, un gran museu com este, amb una bona visita guiada...i el temps et passa volant!.
Com volant m'ha passat també este dia...Menjant-me el gelat, he tornat a poc a poc a l'hotel, per comptar-vos com ha anat el dia, i dintre d'un rato, dutxeta i darrer sopar italià...per a variar una mica el menu, soparé pizza...I demà temps de tornar, a mitjan mati agafaré el tren a Pisa Centrale, per canviar alli a un tren que va a l'Aeroport de Pisa i alli facturar, embarcar i volar amb Ryanair destinacio València, esperant tindre tan bon vol com a l'anada...
Una ultima cosa. Després d'uns quants dies sense tindre una conversa com Déu mana, hui m'he creuat amb gent del poble (què extrany que tornara a València sense vore algun paisà). Quan anava a la Galeria dels Oficci, m'he creuat amb una filla del "Tio Alegria" i amb la seua familia. Hem parlat un poc i resulta que tornen demà a València en el mateix vol que jo...El mon és un autèntic mocador!.

P.D. Com diuen açi: PREGO (per favor), apunteu tots els que no hajau estat açi FLORèNCIA I LA TOSCANA a la vostra programacio dels viatges de la vostra vida...Jo m'he enamorat d'esta terra i d'esta gent i sobretot d'esta cultura...Vosaltres no?.

Des de Florència, bona sera a tothom!. Ens veiem demà a Bocairent!.

dijous, 4 de setembre del 2008

DIARI D'UN RODAMONS: FLORENCIA (QUART DIA)





Hui si, definitivament tocava Florencia, però per lliure...Hui he dormit millor, amb el mateix llit, però me l'han arreglat i esta nit no m'enfonsava...El desdejuni, sense comentari: igual de roin que ahir, però hui al menys la fruita en almibar ja era d'eixa dels pots gran de Diamir...més val aixi, que eixa si que la conec...He començat la visita per la Plaça del Duomo, on he fet la visita amb audioguia a la Catedral (la Cupula impresionant, el millor sense dubte) i després el museu de la catedral, on he pogut gaudir d'este gran museu i he quedat prou meravellat quan he quedat davant una de les tres "Pietà" que ha escolpit Miguel Angel.... Després he seguit el recorregut, visitant el Bargello i el seu museu, per acabar el mati amb la visita al Palazzo Vecchio, on he pogut vore com estan restaurant el David de Donatello, a més de tot el palau i les obres que conté al seu interior...Després d'un mati tan intens, he fet una parada per dinar, necessitava sentar-me una mica, beure algo isobretot reposar forçes...Hui torn per una amanida, carn i he pogut tastar un tiramisu casolà...després un te...i a cremar dinar: una volta pels carrers més pròxims, la majoria peatonals: fotos, mirar tendes....Després m'he apropat a la Galeria dels Oficci, que tinc que visitar demà de vesprada (he concertat visita guiada en castellà, a l'hotel) i justament davant: el Ponte Vecchio, hui convertit en un gran ventall de joieries on es pot comprar or i plata a preus "raonables", però jo no n'he comprat. Creuant el pont i seguint el seguent carrer, he arribat al Palazzo Pitti. Com que eren ja les quatre de la vesprada, una de les xiques que venia les entrades m'ha recomanat que visitara o el Palazzo o els Jardils de Boboli...com que de museus, palaus i obres d'art hui ja anava bé, m'he decidit a recòrrer estos jardils, tranquilament i fent-me fotos (com si fos un reportatge de boda, però sense novia...només faltava eixe xicotet detall sense importància)...jo soletes i el temporitzador de la càmera...hem fet meravelles...
A les sis de la vesprada, cansat ja de passejar, descansar i fins i tot, pensar...ha vingut el moment "gelat" del dia: hui he repetit i he tornat a caure al de xocolata...ho reconec, sòc debil...M'he menjat el gelat tranquilament a les portes del Palazzo Pitti i després a poc a poc, he anat tornant cap a l'hotel, fent alguna paradeta per comprar algun que altre souvenir per a la familia...Quan ja estava arribant a la Catedral, a una església xicoteta, he sentit mùsica d'orgue i he entrat per comprovar si era directe o disc...com que era directe i a més molt bò, m'he sentat a un banc, he tancat els ulls per uns instants...i fins i tot he resat un poc...Quanta tranquilitat i quanta pau...Uns minuts...i al carrer de nou, per seguir el meu cami fins a l'hotel, on estic ara mateix, cara a l'ordinador, comptant-vos el que ha donat de si el primer dia complet a Florència. Un dia complet, on he tingut temps pràcticament per a tot i on he aprés molts coses...Sense dubte, ha estat molt bon dia...Ara dutxeta, relax...soparet...i a dormir.

Des de Florència: bona sera a tothom. Bona nit.

dimecres, 3 de setembre del 2008

DIARI D'UN RODAMONS: SIENA (TERCER DIA)



Acabe de tornar a l'hotel després d'un dia molt intens però molt ben aprofitat, tot i que l'inici no pintava gens bé...menuda nit sense pegar ull...i és que ja vos vaig dir que lo de les estrel.les a Itàlia es veu que es repartixen en una tòmbola...i a qui li toca li toca. Menut llit si és que es pot dir aixi m'ha tocat a l'hotel de Florència...: de molls, amics, de molls!, he passat tota la nit enfonsant-me, a punt de caure al terra...xè que no he pegat ull. Després el desdejuni: dues setmanes aci i m'aprime més depresa que per a què...: pernil dolç, formatge, suc i/o café de màquina, aigua del grifo, un tipus de bolleria i fruita en almibar...
He eixit de l'hotel i he anat l'estacio de Santa Maria la Novella, des d'on ha eixit el tren cap a Siena: una hora i mitja de trajecte, a la que a més de llegir la premsa espanyola (als kioskos es pot comprar el mundo i el pais) i de quant en quant una becadeta...he pogut gaudir també del paissatge de la toscana: molt de verd, vinyes, alguna olivera que d'altra i plantacions de panis. Des de l'estacio de Siena al centre històric hi ha un bon troç, aixi que he agafat un taxi i en poc de temps m'he plantat al centre d'esta ciutat que m'ha sorprés gratament, tot i que me l'havien recomanada. Sense dubte, molt ben preparada per al turisme: senyalitzacio turistica per als peatons magnifica, banys publics, horaris de visita ininterromputs de mati a vesprada als principals monuments, entrades combinades per als principals monuments...i sobretot el més impactant de tota la ciutat si és que em puc quedar només amb un lloc o emplaçament: LA PIAZZA DEL CAMPO, on cada estiu es celebren les famoses carreres del PALIO, a cavall al voltant de la plaça. I al bell mig de la plaça, magestuosa s'alça la TORRE DEL MANGIA, amb 102 mts. i el PALAZZO PUBLICO (l'ajuntament, edifici del S. XIV). A esta plaça he estat 2 vegades hui, la darrera després de dinar, per gaudir de la gran vida social que hi ha a aquesta, mentre em menjava un gelat: hui de café.
Però la ciutat té molt que ensenyar al viatger, a més dels seus carrers tipics i la monumentalitat de tota la ciutat: la plaça del Duomo amb la Catedral (esta catedral és una meravella, sobretot le biblioteca de Piccolomini i el piso tot d'incrustacions de marbre que està tapat al public tot l'any menys en setembre, el Baptisteri, el Museu i la Cripta (impresionant el que hi ha baix l'altar major de la catedral...una església i les pintures del moment, del S.XIII), l'Església de San Domenico on hi ha la capella de Santa Caterina amb la reliquia del seu cap incorrupte), la Casa de Santa Caterina, etc...Un autèntic plaer per a tots els sentits la visita a Siena, completada amb perfeccio pel millor dinar des que estic a Itàlia, a un restaurant propet de la Plaça del Duomo: Il Ghibellino Osteria In Siena; on he menjat dos plats de la terra (una sopa de verdures, amb ou esclafat- per xuclar-se els dits-, seguit d'un ossobuc a la sienesa, tot regat amb 1/4 de vinet blanquet de la terra i un litre d'aigua. Per rematar el dinar: un troç de pastis de xocolata calent...
De veritat, que el dia de hui, tot i el trajecte llarg de tren (3 hores entre anar i tornar) ha pagat la pena i SIENA és una de les ciutats que si algun dia visiteu LA TOSCANA no teniu que passar per alt...
I com tots els dies, és hora ja de retirar-se. BONA SERA...Bona nit i demà més... Demà toca visitar una part de Florència...que té molt, però molt per ensenyar. Demà vos compte més.

dimarts, 2 de setembre del 2008

DIARI D'UN RODAMONS - PISA/FLORENCIA (SEGON DIA)



Per hui ja he vist prou...estic fundit, tot i que ja porte dos gelats: un de melo i un de tiramisu...Este mati he visitat el més important de Pisa: la Torre (des de dalt hi ha una panoràmica de cinema...i pujant cada escalo es nota un munto la inclinacio de la torre, de vegades sembla que vages bufat). Despres he visitat el museu de la Catedral, la Catedral i el Baptisteri. Després una volta pel riu i pel casc històric...i com la resta dels turistes, a les 13'00 hs. a dinar. A les 14.30 he agafat el tren regional de Pisa a Florència (una hora aproximadament, en regionals confortables però més vellets encara que els regionals que fan la linia d'Alcoi a València), els preus dels trens molt pareguts a València. L'hotel el tinc davant justet de l'estacio de Santa Maria la Nouvella (l'estacio principal de Fiorenzia). Una cosa tinc que dir, els hotels d'Itàlia estan molt lluny en qualitat, imatge i prestacions, respecta a Espanya. A Pisa estava en un 4 estrel.les (pero si li'n llevaren dos no passaria res) i a Florència estic a un 3 estrel.les que si es quedara en 1 ja aniria bé...Pel que respecta a Pisa, m'ha agradat molt, tot i que he estat molt poquet temps, però el suficient per parlar-ne bé d'esta ciutat i de la seua gent...En quant a Florència, esta vesprada és la vesprada de "reconeixement": una passejada general, situar-me i una visita que ja he fet: la Capella dels Medicci (impresionant). Aci hi ha moltes paradetes, venedors ambulants, tendes, souvenirs i sobretot: turistes...En fi, que vaig a seguir la volta de reconeixement i a fer una mica de temps per sopar, com que he dinat prompte, soparé en horari de beneficència, allà a les 8...Bona sera a tothom i fins...demà?. Ja vorem, perquè demà segurament me'n vaig a la poblacio de SIENA, i no sé quan tornaré...Em reserve dijous i divendres per visitar a fons la ciutat de Florència, que pel poc que he pogut vore, té moltíssim que enssenyar....
Au, cacau!.

dilluns, 1 de setembre del 2008

DIARI D'UN RODAMONS-2008: PISA

Bona nit des de Pisa, on he arribat esta vesprada a les 19.30 (amb 20 minuts d'antelacio) en el que ha estat el meu primer vol en una companyia de baix cost: Ryanair. La veritat és que el vol ha sigut perfecte i l'atencio del personal de la companyia també. Des de l'aeroport, he agafat el tren fins el centre de Pisa: no res, cinc minuts de tren i de seguida al centre de la ciutat. Un taxi m'ha portat fins l'hotel: a mig minut de la Plaça del Duomo, una autèntica meravella, on sobremanera destaquen 2 monuments, la Torre inclinada de Pisa i el Baptisteri (impresionant). He tingut la coincidència agradable de tenir una gelateria artesana al costat mateix de l'hotel, per la qual cosa m'he permés prendre un gelat de xocolata abans de sopar, mentre donava un passeig per esta plaça. Aci fa calor com al poble, però es respira molta tranquilitat i pau al mig de la plaça. Els venedors ambulants de souvenirs (indis i pakistanis) estan pendents que d'un moment a d'altre aparega per la plaça la Policia i tinguen que plegar vel.les tot de pressa... Ha sigut un primer contacte amb la veina Itàlia molt interessant i que em dona il.lusió per tot el que ve a partir de demà... Com diuen els italians: bona sera...i com diem al meu poble: bona nit.

P.D. ...Espere que algun dia del viatge tinga una altra ocasió per anar comptant-vos més detalls sobre esta zona tant interessant d'Itàlia...Per cert, que el sopar no ha estat gens malament...acompanyat de vinet blanc de la terra...

diumenge, 31 d’agost del 2008

BIELORÚSSIA, EL GRUP DE MÚSICA DE POWER-POP/INDIE PRESENTA EL SEU PRIMER EP

Bielorússia es un grup de música, de power-pop/indie, que canta en valencià i que està format per quatre joves bocairentins 4 xicots: Mor, Dome, Ramon i Carlonxo, amb l'ajuda incondiciona de Leandre, que fa la música que els agradara escoltar.
Després de superar no pocs entrebancs, acaba de sortir a la venda el seu primer EP titulat "Discrepàncies harmòniques des de l'extraradi" i el grup ja té previstos alguns concerts a Bocairent i a d'altres poblacions. Per estar-ne assabentats de les novetats del grup i per poder escoltar la seua música, clickeu a este enllaç: http://www.myspace.com/bielorussiagrup
Des d'este blog i havent escoltat la música d'este grup de bocairentins, no puc més que donar-los l'enhorabona i desitjar-los molta sort.