dijous, 23 d’abril del 2009

25 D'ABRIL: ANIVERSARI DE LA DESFETA D'ALMANSA I DIA DE LES CORTS VALENCIANES


Com cada 25 d'abril, dissabte es commemora la derrota de la batalla d'Almansa, aquella desfeta que suposà la derogació dels Furs del Regne de València i la seua substitució per les lleis i costums de Castella. Amb l'ànim de mantindre viva la memòria d'aquells fets que condemnaren la nostra sobirania, la nostra llengua i cultura, els nostres costums i les nostres llibertats, cada any es commemora esta data. A més a més, celebrem este dia, el dia de LES CORTS VALENCIANES. Les Corts Valencianes és la institució de la Generalitat Valenciana que representa el poble valencià, a través dels seus parlamentaris, elegits per mitjà de sufragi universal directe, lliure i secret . La utilització de la denominació Corts Valencianes per al parlament valencià respon a l'interès dels autors de l'Estatut d'Autonomia per recuperar una denominació històrica. Això no implica reproduir el mateix sistema de representació ni l'assumpció de les mateixes funcions de les Corts Valencianes històriques. Aquelles s'organitzaven a través dels tres braços -eclesiàstic, militar i reial- i tenien funcions molt diferents a les de qualsevol parlament contemporani.

DISSABTE: FIRETA DEL LLIBRE, A BOCAIRENT



Dintre de les celebracions al poble del 23 d'abril, dia internacional del llibre, Bocairent tindrà dissabte 25 d'abril la major part de les celebracions, amb la presentació del nou disc del cantautor valencià i Medalla de Bocairent PACO MUÑOZ, que tindrà lloc a les 12.30 hs. a la Sala Joan de Joanes (Casa de la Joventut).

De vesprada, a la Plaça de l'Ajuntament hi haurà la Fireta del Llibre, on a més a més hi haurà tallers d'animació lectora per als més menuts i l'entrega dels premis del primer concurs de cal.ligrames que ha organitzat la Regidoria de Cultura. Tot i que econòmicament estem travessant un moment no massa bò, és una bona oportunitat per apropar-se a esta fira i adquirir algun llibre, del gènere que més ens agrade. Cal no oblidar que llegir, encara que siga de tant en tant, és bò per mantenir en bon estat de forma cos, ànima i ment. Animeu-vos!.

dimecres, 22 d’abril del 2009

MOROS I CRISTIANS: EL MILLOR REMEI A LA CRISI!!!: ALCOI I BANYERES VIUEN EL DIA GRAN DE L'ENTRÀ

Capità Cristià'09-Alcoi



Alfereç cristià'09 - Alcoi


Esquadra Filà Mossàrabs - Entrà Alcoi'09

Està clar que estem en crisi...o almenys així diu tot el món...però jo que he tingut l'oportunitat de viure en directe este matí l'entrà cristiana d'Alcoi, vos puc asegurar que a Alcoi es respirava de tot, menys ambient de crisi...Bon ambient, públic procedent de tots els racons del món, festers i festeres (tot i que diguen que la dona no hi participa a la festa...hi ha que vore la quantitat de dones que han pres part a l'entrà cristiana...música, càmeres de fotos, teles de mig món, balcons plens de gom a gom, confetis i serpentines, cavalls...i fins i tot un lleó que a eixit a l'entrà als peus del Capità Cristià...Tot un món de fantasia i festa que els alcoians un any més han oferit els milers d'espectadors que en directe i sota un sol radiant (22 º) han gaudit una per una de totes les filaes i de la capitania, l'Alfereç (a càrrec de la filà d'Andalusos) i esquadra del mig.

Per a tots els que no heu pogut estar, vos deixe foto del capità i alfereç cristià i vídeo de l'esquadra de la filà de Mossàrabs.

De vesprada, amb els Xirimiters i Tabaleters l'Aljub de Bocairent hem acompanyat el Ballet d'Esther Balsalobre, a la capitania dels Maseros. Un original ballet de les bocairentines, amb vestits dissenyats i cosits per elles i un magnífic acompanyament de l'Aljub interpretant la marxa cristiana "L'Altet dels Canons", han posat la nota colorista a una entrà la de Banyeres, que ha gaudit també de molt bon oratge i de la presència massiva de bocairentins, i veïns d'altres pobles del voltant com Beneixama, La Canyada, Camp de Mirra o Alfafara. Un dia gran per a Alcoi i per a Banyeres, que encara que siga per poquet temps, ha fet oblidar els moments de crisi que estem travessant.

dimarts, 21 d’abril del 2009

EL PREU DE L'OLI D'OLIVA HA CAIGUT


Tot i els elevants costos de la producció i recollida de les olives i la seua posterior transformació en oli, tot i les immillorables qualitats i propietats de l'oli d'oliva, tot i ser un aliment imprescindible a qualsevol dieta saludable, tot i les seues nombroses propietats; el preu de l'oli d'oliva ha baixat molt en el que portem d'any, el que sense cap dubte és una mala notícia per a tots aquells que d'una o d'altra manera estem vinculats al món de les olives i l'oli d'oliva. Esperem que es recupere el preu i que no perille la seua producció, perquè sense cap dubte és un autèntic tresor de la cuina mediterrània que hi ha que cuidar i potenciar.


Oli d'oliva verge?: per suposat, jo dic sí!.

dilluns, 20 d’abril del 2009

EL MERCAT DE LA BOQUERIA (BARCELONA): UNA AUTÈNTICA TEMPTACIÓ PER ALS CINC SENTITS


Coincidint amb la finalització de la fira de Turisme de Barcelona (que va acabar anit), este matí he tingut temps per donar una passejada per alguns llocs de la capital catalana i com no podia ser d'altra manera, un any més m'he resistit a anar-me'n d'allí sense donar una volta per les Rambles. Després de gaudir durant una bona estona de les mil i una distraccions que ofereixen les rambles: mims, il.lustradors i pintors, venedors d'animals, floristers,...he entrat al Mercat de la Boqueria, pres literalment per turistes de tots els racons del món i inundat pels flassos de les càmeres d'estos turistes que volen immortalitzar totes i cadascuna de les parades d'este mercat, del qual és molt difícil eixir sense comprar res. La presentació: excel.lent, el gènere de primera...els preus?...prou correctes. Milers d'olors, recorren aquell mercat i penetren de plé a tots els que s'apropen fins este mercat que és una visita obligada per a la majoria de turistes que visiten Barcelona. Jo no he pogut ressistir-me i m'he pres un suc de kiwi a una de les parades de fruites i verdures i he comprat alguns bombons i trufes de xocolate... De veritat, paga la pena donar-se una volteta per este mercat i per les rambles.