divendres, 1 de maig del 2009

1 DE MAIG: BOCAIRENT CELEBRA LA FESTA DE SANT JAUME




Un any més, l'Ermita de Sant Jaume ha sigut un permanent goteig de veïns i veïnes de Bocairent, que han volgut participar-hi de la Festa a l'antic patró del poble. Després de la matinera diana, han arribat a l'Ermita els majorals d'enguany, acompanyats per l'Alcalde de Bocairent i la Junta de Festes d'esta Ermita, amb l'acompanyament musical de la Societat Musical Vila de Bocairent. El Rector de Bocairent, D. Angel ha celebrat la missa i després hi ha hagut la benedicció i repartiment de la tradicional "contxa" de pà i els sorteig de majorals per a l'any que ve. Pepe Belda "el Gallo", ha rebut també un emotiu homenatge com agraïment a tots els anys de dedicació a esta ermita i esta festa, per part de la Junta d'Ermita i Festa. Després hi ha hagut esmorzar amenitzat per la música. Cucanyes per als més menuts, la tradicional tómbola, el "baret" de Solbes, les paradetes i sobretot molt bon ambient i una afluència massiva de gent, amb molta presència de xiquets i xiquetes, que un any més han volgut viure este dia de festa, el dia del TREBALL, a l'alt de Sant Jaume, en mig d'un gran ambient i en un entorn immillorable.


L'Ermita, una autèntica joia del patromoni bocairentí, necessita una forta inverssió econòmica per restaurar-la com cal. Esperem que amb la il.lusió i el treball de la junta que s'encarrega de la seua conservació i de la festa i amb l'arribada de diners públics, no tarde massa en iniciar-se la seua restauració, aprofitant que fa uns anys es va rehabilitar ja la teulada.

UNA ALTRA VEGADA, ELS IMPRESENTABLES DE SEMPRE!


De nou els amics de la cultura de la incultura han fet malbé elements del mobiliari urbà del nostre poble. Esta vegada estan fent malbé la nova senyalització turística que l'Ajuntament està col.locant als momuments i emplaçaments turístics més importants del poble. A la foto, podeu vore la senyal explicativa que hi ha a la porta de la Plaça de Bous, com l'han ratllada i han fet saltar la protecció que té (plastificat especial). Està demostrat que hi ha una colla d'impresentables que mamprenen tot el que se'ls antoixa i ho fan malbé, amb la única intenció de trencar, estropejar i deixar la seua petjada d'incultura per tots els llocs per on passen.


Per favor, ja hi ha prou!. Deixeu-nos estar ja d'una vegada i guardeu per a les vostres cases eixes ànsies incontrolades de fer mal a tot allò que vos envolta. Volem un poble sense gamberrisme, volem un poble sense impresentables!.

dimecres, 29 d’abril del 2009

LA REHABILITACIÓ DE LA RESIDÈNCIA DE BOCAIRENT, COMPTA AMB UNA INVERSIÓ DE MÉS D'1.300.000 €


El Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva aporta el 70% del finançament.El consens de tots els partits polítics, referendat en una sessióextraordinària del Ple Municipal el passat 23 d'abril, va donar llum verda a un projecte llargament anhelat per la ciutadania de Bocairent, com és la rehabilitació de la Residència del Sagrat Cor de Jesús, dependent d'un Patronat municipal, amb un cost total de 1.300.506,50 euros. Sens dubte, es tracta d'una de les intervencions més necessàries per al benestar d'usuaris i de familiars de persones majors i dependents ja que suposarà millorar les actuals condicions, ampliar el nombre de places i adaptar-se totalment a la normativa legal vigent el que, paral·lelament, permetrà optar a més subvencions per pagar la seua estança.Tots els portaveus van coincidir en ressaltar la importància de l'actuació que estarà finançada en un 70% -és a dir, 915.436 euros-pel Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana, també anomenat "Pla Camps". Per la seua part, l'Ajuntament de Bocairent aportarà la resta (concretament, 385.070,50 euros) amb fons propis i subvencions d'altres entitats gràcies a gestions que ja s'estan realitzant.

dilluns, 27 d’abril del 2009

LA PRIMAVERA...LA SANG ALTERA

La primavera la sangre altera

El frío del invierno se suaviza y da paso a la radiante primavera. La ropa de abrigo sobra, nuestras prendas se vuelven sugerentes y llenas de colorido. Los días se alargan y el sol resplandece. Brotan las flores y nos embriagan con deliciosos y evocadores aromas.

¡La primavera la sangre altera! Dicta el refrán pero… en realidad la primavera no altera nada sino que lo alegra todo. Es en primavera cuando despuntan las ideas, florecen los romances, emergen las pasiones…


La primavera erotiza nuestra mente. ¡Aprovechémoslo!


(Fragment estret del blog mujerlive.com)

MÈXIC AFRONTA UN BROT DE GRIP PORCINA DE REPERCUSSIÓ INTERNACIONAL



Les autoritats mexicanes han ordenat suspendre les classes al menys fins el dia 6 de maig, a totes les escoles a la capital federal i a l'estat de Mèxic per un brot de grip porcina que s'ha cobrat ja la vida de moltes persones.

Aquesta grip porcina "constitueix una epidèmia respiratòria fins ara controlable", però el que les autoritats sanitàries volen evitar és qualsevol mena de concentració de persones perquè no es propagui el virus.
Aquesta decisió afectarà 7,5 milions d'estudiants d'unes 30.000 escoles i 420.000 mestres, ja que també s'han suspès les activitats a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), sent la primera vegada des del catastròfic terratrèmol de 1985 que les autoritats prenen una mesura d'aquesta magnitud, ha informat el diari local 'El Universal'.


L'EPIDÈMIA

El secretari de Salut ha explicat en una entrevista a la televisió mexicana que la grip porcina "és un virus que va mutar dels porcs i es va transmetre a algun humà". Els primers casos van aparèixer fa uns mesos al sud dels Estats Units, on les autoritats sanitàries van confirmar ahir que un mínim de set persones estaven infectades.
Laboratoris al Canadà i els Estats Units van corroborar la presència del nou virus a Mèxic i van alertar que possiblement havia encomanant a un nombre de persones que encara no ha pogut ser precisat.


Entre els símptomes que presenten els malalts destaquen febre superior als 39 graus que tenen de manera sobtada, tos molt forta, dolor de cap intens, irritació dels ulls, flux nasal i dolors musculars i d'articulacions. Els especialistes han advertit que és una malaltia molt contagiosa que ataca sobretot nens i avis.


La mesura preventiva més important, segons els govern mexicà, és evitar les aglomeracions, pel que ha recomanat als ciutadans evitar anar a cines, bars, restaurants, discoteques i llocs on es concentri un gran nombre de persones. També recomana allunyar-se de persones amb malalties respiratòries, rentar bé els aliments i mantenir les cases tan netes com sigui possible.

(Font: Europa Press)



FERRAN GADEA (TONET EN LA SÈRIE "L'ALQUERIA BLANCA"), VISITA EL COL.LEGI BUENAVISTA

L’AMPA del CEIP BONAVISTA va convidar el dijous 23 d’abril al actor Ferran Gadea (Tonet en la sèrie “L’alqueria blanca”) al lliurament dels premis del concurs de dibuix organitzat per la comissió de la revista “Xicalla” que aquest any compleix la segona edició i que sempre es fa coincidir en la celebració del dia del llibre.

diumenge, 26 d’abril del 2009

EL BON ORATGE ANIMA LA ROMERIA AL SANTO CRISTO: FESTA DEL CÒLERA

El bon oratge este matí ha propiciat una animada romeria al Santo Cristo, per celebrar la Festa del Còlera. La devoció al Santo Cristo, a qui s'atribueix la fi del brot de còlera que afectà Bocairent, motiva cada any centenars de devots que s'apropen fins l'ermita per la celebració de la missa i després el tradicional esmorzar popular amb el vi del "llibrell".