dimarts, 25 de desembre del 2007

LES BAJOQUES FARCIDES: PLAT TÍPIC DE BOCAIRENT


Segons els lectors d'este blog, les Bajoques Farcides són el plat més típic de Bocairent, el plat estrel.la de la gastronomia local. Durant uns mesos, els lectors del blog, han pogut votar quin és segons els seus gustos i criteris, el plat típic de Bocairent. De 72 vots emesos, 47 s'han decantat per les Bajoques Farcides, el que suposa un percentatge del 65 % dels vots emesos. Així doncs i per votació popular a este blog, els seus lectors han decidit que este és el plat més representatiu de la cuina autòctona.

Siga este o siguen altres els plats típics que ens agraden, cuidem-los, preparem-los i mengem-los...no deixem que les noves modes i la cuina ràpida acaben amb la nostra vertadera cuina, la cuina valenciana i la gastronomia mediterrània.

LES COVETES DEL MOROS, MERAVELLA DE BOCAIRENT


Els lectors d'este blog, han escollit Les Covetes dels Moros com la Meravella de Bocairent. Durant uns mesos, els lectors del blog, han pogut votar entre distints elements del nostre patrimoni, entre els que a més estaven el Barri Medieval, La Serra Mariola, La Plaça de Bous o Les Caves. Amb 33 vots, dels 68 vots emesos, el que suposa el 48% dels vots, Les Covetes dels Moros han sigut escollides pels lectors del blog, com la Meravella de Bocairent.

Ara, contribuix amb el teu vot, a que el Barri Medieval de Bocairent, declarat Conjunt Històric-Artístic, siga escollit com una de les Meravelles Valencianes. Entra al web www.meravellesvalencianes.org i vota per Bocairent.

dilluns, 24 de desembre del 2007

BOCAIRENT, PROTAGONISTA A LA LLUM DE LES IMATGES




El poble de Bocairent i en concret el seu patrimoni històric-artístic (conservat i mostrat al Museu Parroquial de Bocairent), està sent protagonista a l'Exposició de La Llum de les Imatges "Lux Mundi" que està mostrant-se a Xàtiva des del passat mes d'abril i que tots aquells que no hageu visitat, podreu visitar encara durant tot el mes de gener de 2008. Del patrimoni de Bocairent, es pot veure a l'Església de La Seu: el Guió de Sant Blai, el Retaule de Joan de Joanes i els seus deixebles, "La última cena" del Mestre de Borbotó, la Creu Processonal i el Calze i la Patena de St. Joan de Ribera.
Una magnífica exposició que ha servit per situar la ciutat de Xàtiva com una ciutat de referència pel seu patrimoni, tant a la Comunitat Valenciana com fora d'ella i per apropar tots els seus visitants a una xicoteta però important mostra, de l'art i el patrimoni que poden contamplar al nostre poble, del qual ens sentim orgullosos els bocairentins i bocairentines.