dissabte, 7 de febrer del 2009

ECOPARC DE BOCAIRENT: QUÈ FEM AMB ELS METALLS?


Esta vesprada he estat a l'Ecoparc de Bocairent, que per l'ús que fa la gent, més sembla un femer que un ecoparc. Però deixant això de banda, m'ha sorprés, que després de no sé quant de temps, segueix sense haver-hi un contenidor per a metalls i ferro, que sempre havia estat a l'Ecoparc. Arribes allí i trobes un contenidor per a les restes de poda (si no és per als jardils públics, no conec massa gent que després de podar els seus arbres, les restes les porte a l'ecoparc), un contenidor per a enderrocs, un per a mobles, paper, vidre i un per a plàstic. Crec que hi ha lloc suficient per a poder disposar de més contenidors i poder classificar millor totes les deixalles que acaben a l'ecoparc i que moltes vegades, per no disposar de suficients contenidors i per no poder classificar-les bé, acaben totes mesclades. Crec que l'Ecoparc ha de cumplir la seua tasca que és importantíssima per presservar el nostre medi ambient, però no ha de ser el que ve sent sovint: un femer.

dijous, 5 de febrer del 2009

5 DE FEBRER: DIA DEL SANTO CRISTO


Després de la matinera diana, el camí d'accés al Santo Cristo (o via crucis), s'ha convertit en un riu de festeres, festers i devots, que durant tot el matí s'han dirigit fins l'Ermita del Santo Cristo, per esmorzar i participar-hi a la missa d'acció de gràcies, a més de presenciar en directe l'acte que protagonitza la Filà de Moros Vells en general i l'Ambaidor Moro en particular: El Despojo del Moro. Abans, els locals de les filaes, habilitats a l'antiga hospederia del santuari-ermita, s'han omplit de festers i simpatitzants, esmorzant i compartint moments de germanor festera. Després, acabada la missa a la que hi han assistit capitans/nes i alfereç de les nou filaes, l'Ambaixador Moro, Ferran Vañó i Fuster, ha emocionat els presents amb un emotiu DESPOJO DEL MORO. Els Moros Vells, com a filà portadora de la Relíquia a les festes d'enguany, ha estat la filà a la que li ha correspost fer la guàrdia durant la missa. Així mateix, la banda de música de la filà, ha pujat també al Santo Cristo.

Tot seguit, la gent ha començat a tornar fins la Plaça de l'Ajuntament, per dirigir-se fins l'església al Bes de la Relíquia.

3 DE FEBRER: EL PIQUETE DELS SUAVOS


Puntualment com cada any, la Filà Terç de Suavos, va iniciar a les 16.30 hs. la tradicional desfilada del "Piquete", als compasos del pasdoble "El Suavo".

Per aquells que no hi poguereu gaudir d'este acte tan propi d'esta filà i de les festes de Bocairent, vaig gravar un xicotet vídeo perquè gaudiu d'elles. Aprofite per donar l'enhorabona a la capitana 2009 de la Filà Terç de Suavos: Lídia Ferre Cantó i a l'Alfereç, l'amic i membre de Festasa Paco Belda Pastor.

dimarts, 3 de febrer del 2009

LA PLUJA NO VA PODER DESLLUIR L'ENTRÀ DE BOCAIRENT


L'Entrà de les festes de Moros i Cristians de Bocairent 2009 (en honor a St.Blai), va estar amenaçada durant gran part de la vesprada per la pluja, que va intentar deslluir una desfilada que fou brillant per part de totes les filaes. Amb el mal oratge i coincidint en dilluns, els festers de Bocairent van demostrar un any més el seu saber fer i que mai millor dit: "al mal temps, bona cara". Enhorabona a tots i especialment a les capitanes i capitans i als alfereç de les nou filaes, així com a la Junta de Festes i les Juntes de les Filaes, per l'esforç organitzatiu. L'enhorabona també a les bandes de música, per la seua professionalitat i per haver eixit a tocar pels carrers de Bocairent, tot i el mal oratge. Com no, ENHORABONA al públic, per haver estat ahí, aplaudint i gaudint de l'entrà.

Sense deixar de destacar les altres capitanies, vull donar l'enhorabona especialment a la capitana de la meua filà, Montse Ferre (Capitana Marrocs 2009), per la gran capitania que va oferir ahir durant l'entrada, destacant sobretot el ballet que iniciava la capitania, les esquadres especials i la magestuosa carrossa amb la que tancava la desfilada.