dissabte, 6 de desembre del 2008

SALVA I BLANCA JA SÓN PARES: HA NASCUT CRUZ


Este matí en un dia tan assenyalat com és el 6 de desembre (Dia de la Constitució), ha nascut la xiqueta Cruz Pascual Penadés. El meu cosí Salva i Blanca, han sigut pares. La xiqueta ha pesat 3 kg. i tant ella com Blanca estan molt bé. Les dues famílies estan molt contentes i en el cas de Blanca més encara si cap, per ser la primera xiqueta de la família. Des d'este blog, l'enhorabona principalment als pares, Salva i Blanca, però també als iaios paterns i materns, als oncles i ties i als cosins i cosines.

Tant Blanca (la mare) com Salva (el pare) estan rebosant d'alegria i emoció pel naixement de Cruz. Jo per suposat, també ho estic, per això reitere a les dues famílies la meua felicitació.

dimecres, 3 de desembre del 2008

ETA ASSASSINA L'EMPRESARI IGNACIO URIA



La Banda Terrorista ETA ha matat este matí de tres trets de pistola, l'empresari vasc Ignacio Uria, responssable de l'empresa Altuna, vinculada a les obres del TAV, segons han informat fuentes de la lluita antiterrorista.

Un etarra ha disparat al constructor Ignacio Uria Larramendi al voltant de la una del migdia a la localitat guipuzcoana d'Azpeitia, segons han confirmat fonts pròximes a l'investigació. La víctima ha recibut tres trets de pistola, que l'han alcançat quant es dirigia al restaurant Kiruri, prop a la Plaça Ignacio de Loyola de la localitat vasca, al que Ignacio solia acudir tots els dies. Estava casat i amb cinc fills.

CADENA SER / AGÈNCIES 03-12-2008

dimarts, 2 de desembre del 2008

AGENDA CULTURAL I D'EVENTS BOCAIRENT: DESEMBRE



DISSABTE 12 DE DESEMBRE
- A les 20,00 h al Teatre: ‘Canvi Climàtic’ de Xavi Castillo. Lloc: Teatre Avenida.. Preu: 4 €

DIVENDRES 19 DE DESEMBRE
- A les 20,00 h Conferència de Josep Torró sobre el 800 aniversari del naixement de Jaume I. Lloc: Sala Joan de Joanes.

DISSABTE 20 DE DESEMBRE:
- A les 20,00 h: Presentació llibre Les casetes dels moros del Alto Clariano. Lloc: Sala Joan de Joanes
- A les 16.30 hores: Festival nadalenc "Gimnàs Sam". Lloc: Teatre Avenida

DIUMENGE 21 DE DESEMBRE:
- A les 17,00 hores i a les 19’30 hores: cinema infantil amb ‘High School Musical’. Preu: 3,5 €. Lloc: Teatre Avenida

DILLUNS 22 DE DESEMBRE
- A les 11 hores: Taller d’animació lectora ‘Dracs’ de 4 a 9 anys. Lloc: Biblioteca Municipal
- Comença el Campionat Nadalenc de futbol sala al pavelló esportiu.


DIMARTS 23 DE DESEMBRE
- 17.00 h. Taller d’animació lectora ‘Aprenent de detectiu’. De 6 a 12 anys Lloc: Biblioteca Municipal

DISSABTE 27 DESEMBRE
- A les 17,00 hores: 1ª SAN SILVESTRE SOLIDÀRIA, amb el fi de recaptar roba d’estiu a benefici del poble de Bocanda, situat a Àfrica. Lloc: Plaça de l’Ajuntament. Inscripció: Samarreta més 1 euro.
- A les 18,00 h CONTACONTES INFANTIL: “Contes d’animals per a menuts i grans” del contacontes Llorenç. Lloc: Teatre Avenida. Gratuït
- A les 20.30 hores. Recital de Nadal de la Coral de Bocairent. Lloc: Esglèsia

DIUMENGE 28 DE DESEMBRE
- A les 12.30 hores: Concert de Nadal de la Societat Musical Vila de Bocairent. Lloc: Teatre Avenida.

DILLUNS 29 DESEMBRE
- A les 11 hores: Taller d’animació lectora ‘Endevina endevinalla”’ de 5 a 11 anys. Lloc: Biblioteca Municipal

Exposicions:

DEL 6 AL 14 DE DESEMBRE
Exposició a la Sala Joan de Joanes del VIIIé Concurs de Pintura . Sala Joan de Joanes

DEL 20 DE DESEMBRE A L’1 DE GENER
Marató fotogràfic i exposició ‘Covetes dels Moros’ Sala Joan de Joanes


DEL 17 DE GENER AL 31 DE GENER
Exposició Font d’Art. Sala Joan de Joanes

3 DE DESEMBRE: S. FRANCISCO JAVIER...I PANELLET DELS MOSQUETERS


Aprofitant que el 3 de desembre és la festivitat de San Francisco Javier (un dels sants més universals, patró de les Missions) i dia del meu Sant, vull dedicar este segon xicotet apartat a este religiós de Navarra que ha deixat la seua petjada arreu del món... Els bocairentins tenim l'ocasió de venerar-lo també a la nostra església parroquial, on a la nau lateral dreta, hi ha un quadre amb la imatge de St. Francesc Xavier....A més a més, com que coincideix també amb la celebració del Panellet dels Mosqueters, després de missa repartiment de Panellets de St.Blai i música als carrers. Dissabte que ve, la desfilada. Felicitats a tots els Javier o Xavier, que passeu un bon dia i als mosqueters que tingueu una bona festa del vostre panellet.


CAIXA POPULAR OBRI UNA OFICINA A ONTINYENT


Des de huí 2 de desembre, CAIXA POPULAR té oberta una nova oficina a Ontinyent. Esta és la primera oficina que obri l'entitat a la capital de la Vall d'Albaida. Situada al C/José Iranzo (baixant per l'Avda. d'Albaida), l'oficina estarà dirigida per Toni Pascual Soler (el meu germà). En horari de matí i vesprada tots els dies entre setmana i obert també tots els dissabtes de matí i amb un xicotet espai destinat a ludoteca (per deixar jugant els xiquets mentre es fan gestions a l'entitat i amb una sala per exposicions i reunions, la nova oficina s'obri amb diferents ofertes per als nous clientes: regals directes per apertura de llibretes, interessos alts per a plaços fixes, etc...

Des d'este blog li desitgem a esta nova oficina tots els èxits possibles i convidem els lectors del blog a que s'apropen i la coneguen.

dilluns, 1 de desembre del 2008

DESNUTRICIÓ INFANTIL: UNA EMERGÈNCIA MÈDICA DESATESA


L'ONG Médicos Sin Fronteras, fa una crida contra la desnutrició infantil.


Cada minut moren al món 9 xiquets per desnutrició. La desnutrició infantil aguda és una emergència mèdica per a la que existeix curació. L'alimentació terapeùtica funciona. MSF ho ha demostrat aplicant el tractament amb èxit a més de 300.000 xiquets en els darrers anys. És una forma baratam, ràpida i eficaç de tornar-los la vida. Des de MSF hi ha el convenciment que hi ha solucions eficaçes al problema, que amb voluntat política poden salvar la vida a milions de xiquets.



EMERGÈNCIA DESNUTRICIÓ
20 milions de xiquets es troben en perill de mort per desnutrició

LA SOLUCIÓ EXISTEIX
Un tractament revolucionari, basat en aliments terapèutics llestos per prendre

NO ESTÀ ARRIBANT
Sols el reben un 3 % de les víctimes

AJUDAN'S A SALVAR-LOS LA VIDA
Participa a la ciber-marató de MSF (Médicos Sin Fronteras). Difon el misatge. Sol.licita braçalets i reparteix-los

www.tratamientorevolucionario.com

902 250 902

diumenge, 30 de novembre del 2008

EL SOPAR DE QUINTOS/ES NASCUTS A 1973....UN REENCONTRE PER A MOLTS


La nit del dissabte 29 de novembre, va tindre lloc l'esperat sopar de quintos i quintes nascuts a 1973 a Bocairent. Després de no poques intentones per part d'uns i d'altres, finalment la comissió creada per a l'ocasió (formada per: Raquel, Merce, Paco "Picores" i Moreno), va organitzar magníficament este sopar que va ser un autèntic reencontre per a la quinta, que després de tants anys i tot i les absències, va aconseguir juntar 50 quintos/es al Maset dels Espanyoletos. Durant el sopar, tinguerem temps de posar-nos al dia sobre la situació de tots: treball, parella, fills, etc...Així mateix, va ser moment de recordar anècdotes i vivències d'infantesa, adolescència i joventut, en mig d'un ambient magnífic. Després de sopar, la comissió havia previst una "Festa dels 80", la millor música de la dècada...i algun cubata que d'altre, va fer moure dels seients quasi tots...perquè com sempre, en esta quinta, la majoria dels xics seguien sense ballar i les xiques ocupaven quasi soles la pista de ball.
Al remat una nit que de segur serveix per remoure dintre de poc, un altre sopar de quintos i quintes nascuts al 73...Tot i els 35 anys que je tenim, per a molts, semblava que el temps no havia passat...i és que com solen dir en estos casos: "el que tuvo retuvo".
Gràcies als organitzadors i gràcies també a Blai Pascual i Marisun, que van immortalitzar la nit amb uns amplis reportatges fotogràfics que molt prompte posarem a l'abast de tots als blogs de la quinta....

Si voleu vore més fotos del sopar, clickeu ací: Blog de Mª José Llorca

LA UNIÓ MUSICAL BOCAIRENT I EL SEU DIRECTOR CONVIDAT JOSEP VICENT MOLTÓ GARCIA, TRIOMFEN AL CONCERT DE SANTA CECÍLIA


TEATRE AVENIDA. L'Associació Unió Musical Bocairent, sota la direcció del Director Convidat Josep Vicent Moltó García (que dirigirà la banda al menys fins el concert de música festera d'Homenatge als Capitans de les festes 2009, el proper 6 de gener), va oferir a la vesprada-nit gelada del dissabte 29 de novembre un magnífic concert, presentat també magníficament per la periodista bocairentina Sonia Vañó Calatayud, amb els següent repertori: 1ª Part: SANTANDER - P.d. d'Ernesto Rosillo. SPARTACUS - Ballet - Aram Khachatyurian I Adagio de Spartacus i Phrygia II Dansa de Gaditans i Victoria de Spartacus VARIATIONS SUR UN AIR DU PAIS D'OC - Louis Cahuzac (Concert per a Clarinet i Banda) Clarinet soliste: José Francisco López Herrero (músic de l'A.Unió Musical Bocairent i Clavari 2008 de la banda). 2ª Part: GUYS BAND - P.d. de J.V. Egea Insa ORIENT EXPRES - Poema descriptiu - Philip Sparke LA FIESTA MEXICANA - Suite simfònica - H. Owen Reed I Preludi i dansa azteca II Missa III Carnestoltes De tot el programa, personalment vull destacar una obra a cadascuna de les dues parts, per la seua magnífica interpretació (tot i que com he assenyalat, el concert en general fou magnífic, tant pel que fa al director com als músics de la banda): Variations sur un air du pais d'Oc (concert per a clarinet i banda), on cal destacar la interpretació del clarinet soliste: Kiko López, reialment brillant. A la segona part, destacar la interpretació de la peça Orient Expres i la posada en escena de la banda per situar els espectadors a l'acció que tracta de descriure el poema descriptiu. Per últim agraïr a la Unió Musical el regal final amb que ens van sorprendre al públic present, convertint l'escenari i el Teatre Avenida en una gran discoteca que recordava dècades passades i oferint-nos un magnífic recull d'obres del grup ABBA, que ens situava de repent al musical MAMMA MIA. Reitere des d'ací la meua enhorabona a totes i a tots els membres de l'A.Unió Musical Bocairent, al seu director i als tres nous integrants de la banda que entraren a formar part d'esta en els instants previs al concert, pel concert de Santa Cecília. Als que no hi vareu poder assistir, vos emplaçe al canal local de TV, on supose que tindreu ocasió de veure'l repetit més d'una vegada.