divendres, 12 de març de 2010

ÚLTIMS TREBALLS PREVIS A L'OFRENA DE FALLES 2010Este matí justament quan caminava pel Carrer Navellos, camí del treball, m'he trobat amb el camió que transportava el remat posterior del cadafal de fusta amb la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats que en uns dies es revestirà de milers de flors, en eixe impresionant acte en dos dies de l'Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats, que tidrà lloc les vesprades-nits dels dies 17 i 18 de març, amb el punt final i central a la Plaça de la Mare de Déu. Allí els fallers responsables de l'elaboració del mant de la Mare de Déu a base dels milers de rams que les falleres li ofrenen a la patrona de tots els valencians, es convertirà en una autèntica obra d'art, que recomane visitar cada any.

Per als que no pugueu anar-hi, vos deixe dues imatges del moment que he captat este matí. La setmana que ve, posaré fotos posteriors a l'ofrena. Bones falles a tots!...

dijous, 11 de març de 2010

DIUMENGE 14 MARÇ: DEGUSTACIÓ DE DOLÇOS DE FESTES (MOROS MARINOS) I MOSTRA ETNOLÒGICAEl proper diumenge 14 de març, des de les 11.00 fins les 13.00 hs. al Saló d'Actes de l'Associació Festes Moros i Cristians a St.Blai, la Filà de Moros Marinos oferirà una degustació de dolços típics de les festes de St.Blai de Bocairent, amb motiu de la celebració de l'Assemblea Nacional de l'UNDEF, que reunirà a Bocairent delegacions de la major part de municipis d'Espanya que celebren festes de Moros i Cristians.
En esta acció col.labora també FESTASA, que amb la col.laboració de particulars i panaderies i pastisseria Gràcia de Bocairent, ha muntat una xicoteta mostra etnològica amb elements que s'utilitzaven i/o s'utilitzen per a l'el.laboració artesanal de pà i dolços. La mostra estarà oberta al públic en el mateix horari. Una bona ocasió per apropar-nos a la nostra gastronomia més popular i alhora donar-la a conéixer durant el diumenge 14 de març a tots els que ens visiten.

Esteu tots convidats.

dimecres, 10 de març de 2010

REGIONAL RENFE: UN SERVEI TERCERMUNDISTA EN PLE SEGLE XXI


Mentre les obres de la línia d'AVE Madrid-València, avancen a un ritme considerable i s'espera afortunadament l'arribada de l'AVE per a finals de 2010, els usuaris diaris de les línies regionals i de rodalies, seguim patint retrassos, lentitut de servici, ...i fins i tot com huí, un matí vertaderament gelat, que al Regional Alcoi-València, no funcionara a cap vagó la calefacció, fent més fred dins del tren que fora d'ell.
Si els que hem pujat al tren a Xàtiva com jo, hem passat molt de fred, cal imaginar els que ja venien des d'Alcoi i els que han anat pujant després fins a Xàtiva, que hauran aplegat a València més gelats que un titot.
Algun dia vorem un servei de trens millor? que no tarde pràcticament una hora des de Xàtiva a València (rodalia) o tres quarts (regional directe fins València, sense cap parada), quan està previst que l'AVE tarde una hora i mitja des de València fins a Madrid?. Som milers els usuaris diaris dels trens regionals i de rodalies.

Un total de 40 empreses opten a la rehabilitació de la residència de Bocairent
Contractistes de tota Espanya s'interessen pel projecte que supera el
milió d'euros

Aquest dilluns, 8 de març, tenia lloc la primera reunió de la mesa de
contractació per a l'adjudicació de la rehabilitació integral de la
residència de la 3a edat de Bocairent; els seus integrants hauran de
decidir entre 40 propostes diferents el que suposa una concurrència de
record en la licitació d'una obra municipal. La pròxima setmana es
celebrarà una segona trobada per a confeccionar la llista definitiva
dels licitadors admesos, un cop hagen solucionat els defectes o les
omissions detectades en la documentació presentada.

La magnitud de l'actuació, que suposa una inversió final
d'1.120.512,87 euros, ha atret l'interés de companyies d'arreu
d'Espanya. Així, un total de sis candidats procedeixen de Granada,
Jaen, Madrid, Múrcia, Navarra i Tortosa; la resta són valencians i
fins i tot al concurs opta una constructora local mitjançant una unió
temporal d'empreses.

La intervenció busca millorar les actuals instal·lacions i adequar-les
a la normativa vigent tot mantenint l'arquitectura exterior d'un dels
edificis històrics més emblemàtics de la població. Les obres
començaran en abril i la seua finalització està prevista per a
principis del pròxim any tal i com es va destacar durant la visita de
la Consellera de Benestar Social, Angélica Such, el passat 17 de
febrer per signar el protocol per a l'execució del projecte
conjuntament amb l'alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre.

+info: www.bocairent.es (en l'apartat "Tauler d'anuncis" es troba
disponible la memòria completa del projecte incloent-hi els plànols de
l'actuació)