divendres, 13 de novembre del 2009

LES CERCAVILES DE BOCAIRENT...EN VERSIÓ CATALANA

Ací teniu una versió molt particular de les Cercaviles de Bocairent...interpretada per un grup de Grallers catalans....
Si clickeu he d'avançar per escoltar la segona peça del vídeo... és interessant, de veritat (Cal posar a partir dels 3 minuts amb 45 minuts)

http://www.youtube.com/watch?v=Q6NkOFQyocg



Bocairent acull l’exposició ‘La transició a la democràcia’ de la Universitat d’Alacant


La mostra commemora el 30é aniversari de les primeres eleccions locals amb informació pròpia

L’Alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i la Vicerectora d’extensió universitària de la UA, Josefina Bueno, inauguren aquest divendres, 13 de novembre a les 20.00 h, l’exposició ‘La transició a la democràcia (1974-1982)’ que romandrà oberta a la Sala ‘Joan de Joanes’ fins el dia 22; l’acte també comptarà amb la presència del seu comissari, Josep Bevià. La mostra està organitzada per la Universitat d’Alacant amb el suport de la Regidoria de cultura i servirà per commemorar el 30é aniversari de les primeres eleccions locals.

La col•lecció original s’ha completat amb material propi aportat per persones de la població participants (o dels seus descendents) en aquells comicis de 1979 i aporta un balanç de la legislatura inicial realitzat per Josep Villarrubia, president del Centre d’Estudis Locals i regidor en la mateixa. Així, la proposta ofereix un resum de com va ser aquest període a la província d’Alacant mitjançant fotografies, cartells, adhesius, retalls de premsa i tot tipus de documents que formen part del fons de l’Arxiu de la Democràcia de l’entitat acadèmica.
‘Es tracta’, en paraules de Noèlia Vanyó, ‘de reivindicar un moment fonamental de la nostra Història recent que va permetre que els nostres ajuntaments tornaren a estar regits per gent elegida democràticament’. A més, per a la regidora de cultura, ‘és una forma d’homenatjar tots els nostres antecessors en la corporació municipal i especialment aquells pioners que posaren en marxa el govern més pròxim als ciutadans’.

dimecres, 11 de novembre del 2009

RODALIES RENFE...QUASI TAN RÀPID COM L'AVE

Quan la premsa no para de dir-nos a diari que en 2010 hi haurà l'AVE que comunicarà en poc menys de 2 hores les ciutats de València i Madrid, els usuaris habituals dels trens de rodalia i de mig recorregut (regional), patim a diari retrassos, lentitut, etc...la setmana passada sense anar més lluny, el regional d'Alcoi a València, que agafe jo a diari a Xàtiva i que d'esta ciutat fins a València no relitza ninguna parada, va tardar res més i res menys que 1 hora i mitja...Quasi res, quasi tan ràpid com l'AVE. Això per no parlar-ne dels abonaments mensuals que et cobren fins i tot els dies que no viatges (no són abonaments per viatges com al metro o a l'EMT, sino abonaments per dates...així a qui més i qui menys se li cobren uns 8 o 10 viatges mensualment que no realitza....
AVE? per suposat que sí, però que milloren els serveis de rodalies i regionals, per favor!.