dijous, 5 de juny del 2008

DES DE FA MÉS DE 50 ANYS, PRIMERES FESTES SENSE CLAVARIESSA


Bocairent viurà enguany les primeres festes d'estiu a Sant Agustí sense Clavariessa, després de més de 50 anys ininterrompunts de participació de la Clavariessa a estes festes. Tot i els intents repetits dels majorals per trobar Clavariessa per a les festes 2008, finalment no hi haurà Clavariessa per a estes festes, fet que ha motivat els majorals a replantetjar alguns dels actes de la festa, circumstancialment i només per enguany, amb l'il.lusió i l'esperança que este fet siga una circumstància aillada i que l'any que ve, les festes recuperen esta figura tant important des de la segona meitat del S.XX a les nostres festes d'estiu. Mª Dolores Belda Martínez, Clavariessa Major 2007, tindrà que esperar fins les festes 2009 perquè li lleven la banda i proclamen una nova Clavariessa.

"LA CASA DELS NOSTRES IAIOS", TANCA AMB MÉS DE 2000 VISITANTS


Els organitzadors de l'exposició "La Casa dels Nostres Iaios", han fet balanç al tancament de l'exposició. Després de 17 dies d'apertura al públic, han visitat l'exposició més de 2000 visitants, la majoria veïns i veïnes de Bocairent, tot i que ha rebut visites de llocs tan distints com Donostia, València, Elx, Altea, Cocentaina, Muro, Ontinyent o Banyeres de Mariola, entre d'altres poblacions d'origen. L'apartat que més ha agradat els visitants (segons les enquestes de valoració que s'emplenaven a l'eixida de l'exposició) ha estat la cuina, sent la puntuació mitjana a les enquestes molt elevada en quant a la valoració general de l'exposició. Ha estat visitada per més dones que homes i entre els molts i diversos temes que han sugerit els visitants per a properes exposicions, destaquen el camp i els masos, el tèxtil i els jocs i joguets antics. Tant des de la Junta de Majorals de Sant Agustí, com des de la Comissió de la Mare de Déu dels Desamparats i per suposat des de Festasa, es valora molt positivament l'acollida que ha tingut l'exposició per part del públic i s'agraix a totes les empreses, entitats i particulars que han fet possible que esta exposició haja estat un èxit, la seua col.laboració, així com a tots aquells que l'han visitada i a l'Ajuntament de Bocairent per la seua necessària i important col.laboració i patrocini.

dimecres, 4 de juny del 2008

EL CANCELL (BOCAIRENT) GUANYA EL PRIMER PREMI DE PLAT LLIURE AL CONCURS DE LA FIDEUÀ DE GANDIA

Dimecres 4 de juny, es va celebrar a l'Hotel Bayren de Gandia, junt la platja, la 34 edició del Concurs Internacional Fideuà de Gandia, organitzat per l'Associació Fideuà de Gandia, amb el patrocini de distintes empreses i entitats, entre d'elles la Diputació de València amb la seua marca turística València Terra i Mar. En un ambient extraordinari i una magnífica organització, el concurs ha repartit nombrosos premis entre els que destaque els principals:
Plat lliure:
primer premi - Restaurant El Cancell (Bocairent)
segon premi - Restaurant Portal del Caroig (Enguera)
Fideuà de Gandia:
primer premi - Restaurant Palau Miramar (Miramar)
segon premi - Restaurant Langostino de Oro (Vinaròs)
tercer premi - Restaurant El Rossinyol (Nàquera)
Postre el.laborat amb taronja:
Alumnes del CDT l'Alqueria del Duc (Gandia).
El Restaurant El Cancell de Bocairent, continua portant el nom de Bocairent pels principals concursos gastronòmics de la província de València, amb excel.lents resultats. L'enhorabona a Antonio, el seu cap de cuina i al propietari del restaurant Joaquín.

diumenge, 1 de juny del 2008

TONI I LUPE S'HAN CASAT


Dissabte 31 de maig, va tindre lloc el casament del meu germà Toni amb Lupe, la meua cunyada. Tant la cerimònia civil com el cócktail i el convit, van tindre lloc a l'Hotel de l'Estació, en mig d'un ambient immillorable, rodejats els nuvis dels familiars i amics. La cerimònia civil va estar presidida per mon pare, regidor de l'Ajuntament de Bocairent i va comptar amb l'amenització musical d'un quartet de corda de València. Una amiga dels nuvis, Alicia Beneyto, Tere Cabanes (neboda de Lupe) i jo, varem llegir poesies, dedicades als nuvis. Després de la cerimònia, la vetlada va transcórrer en mig d'un excel.lent ambient i el sopar va estar extraordinari.
Al remat, un dia ple d'emocions i sentiments, que ara tracte de resumir al meu bloc, amb tres imatges de les més de cent que vaig captar al llarg de la vesprada nit.
A Lupe i a Toni: l'enhorabona, així com a la meua germana Rosa Mari (la padrina) i al germà de Lupe, Àngel (el padrí), i als meus pares i al pare de Lupe. A tothom, l'enhorabona!.