dimecres, 3 de juny del 2009

EL RESTAURANT "EL ROSSINYOL" DE NÀQUERA GUANYA EL CONCURS INTERNACIONAL FIDEUÀ DE GANDIA


Huí s'ha celebrat a l'Hotel Bayren de Gandia la 35 edició del Concurs Internacional Fideuà de Gandia i Gastronomia. Amb el nom de 35 de 35, a l'edició d'enguany hi han participat els restaurants que han guanyat en alguna ocasió el concurs. El guanyador d'esta 35 edició ha estat el Restaurant El Rossinyol de Nàquera, que ha rebut el premi de mans de l'Alcalde de Gandia, D. José Manuel Orengo.


El Patronat de Turisme València Terra i Mar ha patrocinat un any més este important concurs gastronòmic internacional. El Diputat de Turisme D.Isidro Prieto ha estat al dinar del certamen i ha entregat el primer premi a la modalitat de plat lliure, al Restaurant El Bessó, d'Albaida.

dimarts, 2 de juny del 2009

L'ENTRADA DE CREILLES FRANCESES VELLES, DEIXA ALS BANCALS LA CREILLA VALENCIANA


En plena campanya de recollida de la creilla primerenca valenciana, la invasió de creilla francesa vella està inundant verduleries i cadenes de distribució a preu de saldo. Mentre la bona creilla de temporada, es perd als bancals, perquè els llauradors no poden costejar el preu de la recollida: es costa més arreplegar-la que el que els paguen.


La creilla vella francesa està venent-se a 0.20 € / kg., quant només el transport des de França ací ja costa 0.15 €/kg. Segons AVA, la creilla valenciana es paga al camp a 0.10 € / kg, quan arreplegar-la ja costa 0.15 € /kg.

dilluns, 1 de juny del 2009

HA MORT EL TORERO BOCAIRENTÍ JOSÉ RODRÍGUEZ "JOSELE"


Este cap de setmana ha mort a València a l'edat de 75 anys, el que fora la gran promesa del toreig valencià a finals de la dècada dels 50. José Rodríguez García "Josele", havia nascut a Bocairent i va triomfar a la Plaça de Bous del Carrer Xàtiva (València), sent un dels joneguers més destacats del moment a la dècada dels 50. Fou precisament a esta plaça i a l'any 1959, quan va patir una greu enganxada d'un bou que el va apartar del toreig. Últimament exercia d'assessor a la Plaça de Bous de València. Sempre va comptar amb l'admiració de la gent del món del toreig i dels bous.

ESPAÑA DIRECTO (TVE) HA EMÉS UN REPORTATGE DE BOCAIRENT


Esta vesprada el programa de TVE ESPAÑA DIRECTO, ha emés un reportatge turístic sobre Bocairent. Un dels reporters del programa ha fet un recorregut pel Barri Medieval i per la Serra Mariola, de la que han dit és "la botica d'Europa". Durant el recorregut ha estat acompanyat per Vicent Carbonell.

A més a més, s'ha el.laborat al Restaurant El Cancell unes "bajoques farcides".

Un programa d'emisió nacional, que se'n ha fet ressò del nostre poble.

diumenge, 31 de maig del 2009

LES FESTES D'ESTIU A SANT AGUSTÍ 2009...AMB CLAVARIESSA MAJOR


La Junta de Majorals de St. Agustí comença a ultimar els preparatius de les Festes d'Estiu a Sant Agustí 2009...Amb Clavariessa Major i amb un nodrit i complet programa d'activitats i celebracions, les Festes a St. Agustí 2009 es presenten molt animades i amb molta activitat. Divendres 10 de juliol, a la Sala d'Exposicions Joan de Joanes, es presentaran el Programa-Revista de les Festes i el Cartell anunciador...N'esteu tots convidats!

LA CAMPANYA DE CAPTACIÓ DE COL.LABORADORS DEL MONESTIR, AUGMENTA LES VISITES AL MONESTIR RUPESTRE


La campanya que han llançat esta setmana la Parròquia de Bocairent i la Comissió Pro-Monesitir, per recaptar col.laboradors per a costejar la compra del monestir de Bocairent, de la que s'han fet ressò Canal 9, i la premsa comarcal, comença a donar el seus fruits amb un increment este cap de setmana de les visites al Monestir Rupestre de Bocairent. Des d'este blog fem novament una crida a tothom perquè abans del 28 de juny aconseguim juntar els 175.000 € que fan falta per fer front el pagament d'enguany corresponent a la compra del Convent-Monestir!.
Ànim, entre tots ho aconseguirem!

ELS GRUPS PERICANA I ASPENCAT, JUNTAMENT AMB ELS DIMONIS DE BOCAIRENT, POSEN EL PUNT I FINAL A LA TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ DE COCENTAINA


Les actuacions dels grups de rock en valencià Pericana i Aspencant, a més del correfocs dels Dimonis de Darrere la Vila (de Bocairent) i els Dolçainers i Tabaleters de l'Aljub, posen punt i final a la Trobada d'Escoles en Valencià que es va celebrar dissabte 30 de maig a Cocentaina, amb una afluència massiva de xiquetes i xiquets de la comarca i comarques veïnes. Un magnífic punt i final a una magnífica trobada...


Enhorabona al grup Pericana, del que vam gaudir abans del correfocs...molt bò el seu directe i sobretot la perfecta simbiosi entre instruments com la guitarra o el baix elèctrics i la dolçaina!.