dissabte, 26 d’abril del 2008

25 D'ABRIL: DIA MUNDIAL CONTRA LA MALARIA


"Mientras otras investigaciones en busca de soluciones más a largo plazo avanzan, MSF reclama el acceso, a día de hoy, a los medicamentos que ya están disponibles", declara Nines Lima, referente para Malaria de MSF España.
Hace un año te informamos de una nueva formulación (ASAQ) que nos permitía tratar la malaria de una forma mucha más eficaz y con menores costes, ya que está libre de patente. Gracias a las donaciones de muchos colaboradores, ha sido posible empezar a tratar a nuestros pacientes con este nuevo tratamiento en el sur de Sudán, Chad, Níger, República Democrática del Congo, República Centroafricana y Liberia, entre otros. Y está siendo un éxito.
Aún así, la malaria sigue siendo la principal causa de muerte en muchos países. Desde Médicos Sin Fronteras (MSF) reclamamos la necesidad de que continúen los esfuerzos para que los tratamientos disponibles lleguen realmente, a quien más lo necesita.

(Médicos Sin Fronteras).

divendres, 25 d’abril del 2008

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA 1ª FIRA DEL LLIBRE DE BOCAIRENT


Este dissabte, amb motiu del dia internacional del llibre, que es va celebrar el dia 23 d'abril com cada any, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Bocairent va organitzar la FIRA DEL LLIBRE, amb la següent programació:
Des de les 16.00h. fins les 20.00h., a la Plaça de l´Ajuntament: FIRA DEL LLIBRE .
A les 19.00h. tindrà lloc una animació lectora al carrer per a tots els xiquets.
Des de 18.00 fins les 20.00h., Jordi Raül Verdú signarà llibres.
De 18.45h. a 20.00h. Josep Villarrubia Juan i Vicent Ramon Pascual, signaran el llibre “Refranys amb història” del que són autors.
Organitza: Regidoria de Cultura. Ajuntament de Bocairent.
Col·laboren: Maria Manualitats; Papereria Mariola; La Llibreria; IEVA; SARC I CAIXA ONTINYENT.

DISSABTE 3 DE MAIG, REVETLA DE LES FESTES DE LA SANTA CREU

El proper dissabte 3 de maig, per la nit, tindrà lloc la revetla amb motiu de les Festes de la Santa Creu. Animeu-vos a viure una bona nit de festa amb una bona orquestra: ORQUESTRA TITÀNIC, de la mà de la jove junta de festes del Barri de la Santa Creu. I durant el cap de setmana, tota una sèrie de celebracions lúdiques, esportives i religioses que es concentraran al barri més jove de Bocairent i alhora el més poblat.
També el mateix dissabte, pel matí tindrà lloc l'acapte de la festa a la Mare de Déu dels Desemparats, justament a l'altra part del poble, en un barri més antic, més xicotet i menys poblat, però carregat de devoció i tradició. A ambdues festes, des d'este blog vos animem a viure-les i a participar-hi.

dimecres, 23 d’abril del 2008

"EL BURRITO NEGRO" DE FUERA AL MONESTIR DE LA VALLDIGNA




El passat diumenge 20 d'abril, un grup de marrocs de l'esquadra "El Burrito Negro", acompanyats per les seues mullers, i a iniciativa del també membre de l'esquadra, Paco Grau (Tavernes de la Valldigna) i Rosa (la seua muller), visitaren un dels Monestirs valencians més importants i emblemàtics per a la història del poble valencià: el Monestir de Santa Maria de la Valldigna (Simat de la Valldigna). En total, l'expedició la formava un grup de 35 persones, incloent-hi el guia. A més a més, formaven part del grup, diversos membres del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna. El grup va tindre la sort de poder comptar amb les explicacions de Salvador Vila Ferrer (arquitecte conservador del Monestir) durant la visita.
Després a la seu social del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, hi hagué el dinar de germanor amb el següent menú: paella i de postres coca fina i coca cristina. Per beure vi valencià i cervessa i per tancar el dinar, café, timó i herbero i patxaran (de la collita de Carbonell).
Al remat, un dia molt interessant, per a este grup de Bocairentins entre els que es trobaven els meus pares.