dimecres, 10 de desembre del 2008

DIVENDRES 12 DE DESEMBRE: PRESENTACIÓ DEL CALENDARI DE L'IEVA A BOCAIRENT


Divendres 12 de desembre, a les 20.00 hs. es presentarà al Saló d'Actes de l'Associació de Festes de Moros i Cristians a St.Blai, el Calendari de l'IEVA (Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida), enguany dissenyat i il.lustrat en motiu del 400 aniversari de l'expulsió dels moriscos.
(Notícia estreta del blog: mariano-bocairent.blogspot.com)



dimarts, 9 de desembre del 2008

DIMECRES 10 DE DESEMBRE: BOCAIRENT ALS CUPONS DE L'ONCE

Dimecres 10 de desembre, al cupó de l'ONCE eixirà Bocairent. La imatge que apareixerà representant el nostre poble és la imatge del casc històric, en l'estampa clàssica a la que resalta el nostre altiu campanar. En total, l'ONCE distribuirà per tota Espanya 5 milions de cupons amb la imatge i el nom de Bocairent. Esta iniciativa ha esta possible gràcies a la col.laboració entre l'ONCE, el Consorcio del Camino del Cid i la Diputació de València (València Terra i Mar). Bocairent ha estat una de les 8 poblacions de la província de València, seleccionades per a la promoció de la Ruta Turístico-Cultural del Camino del Cid. Cal recordar que Bocairent és el pas obligat d'esta ruta per conectar amb l'últim tram de la ruta que transcorre per la província d'Alacant, conectant per Banyeres de Mariola. Entre algunes de les poblacions seleccionades de la província de València per a esta promoció, estan les ciutats de València, Sagunt, Cullera i Xàtiva.

diumenge, 7 de desembre del 2008

CAMPANYA DE L'OLIVA, ENGUANY FLUIXA



La campanya de recollida d'olives i el.laboració d'olis ha començat enguany una mica més prompte a Bocairent, propiciat per la baixa producció i l'avanç en la maduració de l'oliva. El preu al que estan pagant-se les olives ha baixat prou respecte el de la campanya anterior i està pròxim als 0'25 € / kg., el que sense dubte farà que enguany part de la collita que ja ha caigut, es quede sense recollir. Els rendiments que de moment està donant l'oliva en oli, també estan siguent baixos.

Nosaltres hem començat la campanya i quasi l'hem acabada també, per la poca producció d'enguany. De moment, la varieta de Mançanilla l'hem acabat de recollir, amb molta menys producció que l'any passat. Esperem que el rendiment en oli siga una mica superior als rendiments que estan donant-se a dia de huí. Tot i el fred del mes passat, als camps està veient-se alguna "mosca" de l'oliva, que com en altres ocasions està provocant molèsties els llauradors.