divendres, 20 de març del 2009

ÈXIT DELS DIMONIS DE DARRERE LA VILA I L'ALJUB A LA CAVALCADA DEL FOC'09



Els Dimonis de Darrere la Vila, acompanyats pels xirimiters i tabaleters de l'Aljub, van participar ahir amb èxit a la Cavalcada del Foc 2009, organitzada per la Junta Central Fallera i que va transcòrrer des del Carrer Russafa pel carrer de Colón. Una gran cavalcada, a la que hi participaren també el Ballet Òpera d'Ontinyent, el grup de Dolçainers La Xafigà de Muro i altres colles de dimonis com les de Sagunt i els dimonis de Massalfassar, que foren els encarregats del tancament de la cavalcada, amb un espectacular final amb focs d'artifici.

dimecres, 18 de març del 2009

ELS MAJORS DE LA RESIDÈNCIA DE BOCAIRENT, PLANTEN UNA FALLA


Els majors de la Residència del Sgdo. Corazón de Jesús, de Bocairent, continuen en la seua tasca cultural i festiva que estan portant a terme de la mà de les religioses Salesianes del Sgdo. Corazón de Jesús i el personal de la Residència. Esta vesprada, han engalanat el pati que mira cap el pont de Sant Blai, amb banderetes i cartells que indiquen la celebració de les festes de les Falles i a més a més han plantat la seua falla, una visió molt particular i un tant irònica d'un tema de molta actualitat: "La Crisi econòmica". Els que no l'heu vist, ací teniu una imatge que he pres esta mateixa vesprada.

Enhorabona tant els majors com tot el personal de la Residència, per la falla i per la il.lusió amb la que preparent totes i cadascuna de les activitats que porten a terme a diari.

dilluns, 16 de març del 2009

MASCLETÀ...EN DIRECTE DES DEL CARRER SANT VICENT


Un any més els companys i companyes de treball hem tingut la sort de gaudir des d'un lloc de privilegi la mascletà de les falles. Convidats per una cadena hotelera, hem presenciat la mascletà des d'una terrassa a un edifici del C/ Sant Vicent, cantonada amb la Plaça de l'Ajuntament. Després, un bon dinaret i visita a algunes de les falles de la secció especial. Una mitja jornada fallera, amb molt bon sabor de boca, de la que vos deixe uns segons de la mascletà de huí, per a aquells que no l'heu presenciat ni en directe ni a la tele...tot i que la mascletà d'ahir, disparada per la pirotecnia Europlà, va deixar bocabadats tant els espectadors com la premsa, que huí qualificava esta com una de les millors de les falles d'enguany. Des d'ací, la meua felicitació a la pirotecnia Europlà en general, i a "Boro" en particular.

diumenge, 15 de març del 2009

NO PERDEM LES NOSTRES COSTUMS: EN PASQUA, BERENEM MONA!!!


Ara que s'apropen les festes de Setmana Santa i Pasqua (ací a les nostres terres, més conegudes com a la Pasqua), és moment de recuperar les nostres costums tant pròpies d'estes dates i no oblidar per a res quines són les nostres arrels. És moment de tornar a benerar a la serra, a les eres, als masos i casetes,...és temps de volar el catxiluro,saltar a "la comba", jugar al "calix" o l'escampilla, és temps de passejades per la serra i pels camins, és temps de rodar fonts a boqueta de nit quan es torna al poble i després com no, de menjar-se la mona. No devem perdre la sana costum de regalar mones en Pasqua, no només als xiquets, sino també als majors:
"Ací em pica, ací em cou, ací em menje la mona i ací trenque l'ou"
Menjar-se una bona mona acabada de coure, trencar-li l'ou en el front a algú, mesclar la mona amb faves i/o alls tendres, obrir-la per dins i posar-li nocilla o sobrassada,...un autèntic luxe per a qualsevol paladar, que estem on estem i anem on anem en Pasqua, no devem perdre.

JA HEM SEMBRAT LES CREILLES!


Dissabte 14 de març, tot coincidint en minva, varem procedir a la sembra de les creilles a l'Alboret, per a la campanya 2009...Esperant que este siga un bon any per a les collites i en previsió de tindre una bona collita, varem sembrar 40 kg. de creilles: 25 de rojes i 15 de blanques. La colla era prou gran i amb un procés prou mecanitzat, en mig d'un dia plenament primaveral i assolejat...al voltant de les 12 del migdia el treball ja estava acabat. En total: 8 solcs de creilles, que esperem donen un bon rendiment a l'estiu. Per si no fora prou, després varem mamprendre la plantació de "cebollí", en previsió de que prompte començem a menjar cebres tendres a les amanides, i que estes arriben alhora que la collita de les faves, que tot i anar retrassada, potser enguany siga bona també.