dijous, 23 d’octubre del 2008

HUÍ S'HA PRESENTAT A LA DIPUTACIÓ EL CONCURS DE CUINA DE CAÇA I BOLETS DE BOCAIRENT


Este matí a la Sala de Premsa de la Diputació de València, s'ha presentat el Ier Concurs de Cuina de Caça i Bolets de Bocairent, que es celebrarà el proper 3 de novembre a l'Hotel Ferrero. El concurs que està organitzat per l'Ajuntament de Bocairent i l'Associació d'Hosteleria de Bocairent, comptarà amb el patrocini de la la Diputació de València: València Terra i Mar. S'han inscrit un total de 22 restaurants procedents de diversos municipis de la Comunitat Valenciana. El jurat estarà format per prestigiosos cuiners i crítics gastronòmics i presidit per l'Alcalde de Bocairent. A la presentació han intervingut el Diputat Provincial de Turisme Isidro Prieto Giner, l'Alcalde de Bocairent Josep Vicent Ferre Domínguez i el President dels Hostelers de Bocairent, Joaquín Piedra.
Després de la presentació s'ha oferit uns dolços i herbero als assistents.

dimecres, 22 d’octubre del 2008

VALÈNCIA, UNA CIUTAT PERILLOSA QUAN PLOU (PER ALS PEATONS I LES BICIS)


Huí a migdia plovia intensament a la ciutat de València. Com cada vegada que plou a la ciutat, hi ha alguns carrers perillosos per als peatons i per als ciclistes, pel tipus de material emprat per al terra, que només es banya es converteix en una autèntica pista de patinatge, els llocs més perillosos són: Plaça de la Mare de Déu, Plaça de la Reina, Plaça de l'Ajuntament. A estes tres plaçes, si plou has de caminar o circular amb la bici amb "autèntics peus de plom" i amb molta cura de no esvarar-te i anar-te'n al terra.

ELS XIRIMITERS I TABALETERS DE L'ALJUB JA TENEN EL SEU BLOC


El Grup de Xirimiters i Tabaleters l'Aljub de Bocairent, s'ha incorporat a la comunitat de blogers de Bocairent. Ja podeu visitar este bloc al que hi haurà sempre informació actualitzada sobre l'activitat del Grup: assajos, concerts, formació, etc...

L'adreça del nou bloc és: aljubbocairent.blogspot.com


VIATGE CULTURAL'08 DE LA FILÀ DE MARROCS: ALPUENTE


El proper diumenge, un grup de festers de la Filà de Marrocs de Bocairent, amb acompanyants, realitzarà el viatge cultural que cada any organitza la Filà. Enguany el viatge serà a la població d'Alpuente, important municipi turístic de la província de València, que va ser un xicotet Regne de Tayfa i que va arribar fins i tot a acunyar moneda pròpia. Al viatge es visitarà el centre històric de la població, les faldes del castell, els Museus Etnològic i el Paleontològic, el Jaciment de petjades de dinosaure i l'Ajuntament (antiga Alhama musulmana), entre d'altres. Alpuente també té a Sant Blai com a patró de la població i celebra festa també el 3 de febrer, com Bocairent.

SENDERISME A LA PROVÍNCIA DE VALÈNCIA


Ja pots consultar la millor informació sobre senderisme a la província de València a internet. Visita el web: www.valenciaterraimar.org i a l'apartat de senderisme hi trobaràs informació detallada dels senders de la província de València: PR-V, SL-V (xicotet recorregut, senders locals) i GR (gran recorregut).

dimarts, 21 d’octubre del 2008

"MALALTS DE FESTA" GUANYA EL CONCURS DE SAINETS FESTERS 2008


El sainet fester en cinc actes i un epíleg titolat "Malalts de Festa", obra de Vicent Ferre i Vañó i Xavi Pascual i Soler, ha guanyat el premi al VII Concurs de Sainets de Temàtica Festera convocat per l'Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai. El jurat va decidir anit entre les dues obres presentades i finalment es va decantar per l'obra "Malalts de Festa".

Després de l'èxit de les tres obres dels mateixos autors premiades durant els darrers anys: UNES FESTES DE MUERTE, EN L'AMOR I EN LA FESTA, LA FESTA "NOSTRA"; ara arriba el moment de MALALTS DE FESTA...

dilluns, 20 d’octubre del 2008

EL ROSSINYOL DE NÀQUERA GUANYA EL V CONCURS D'ARRÒS CALDÓS DE LLUTXENT


El Restaurant El Rossinyol, de Nàquera ha guanyat el primer premi al Concurs d'Arròs Caldós de Llutxent, que en la seua cinquena edició s'ha celebrat huí al Monestir del Corpus Christi de Llutxent (Vall d'Albaida). El premi l'ha entregat el Diputat Provincia de Turisme, D. Isidro Prieto Giner. El concurs ha estat patrocinat per la Diputació de València, sota la seua marca turística València Terra i Mar. A l'edició d'enguany hi han participat una vintena de restaurants de la Comunitat Valenciana, entre d'ells el restaurant de Bocairent El Cancell.

diumenge, 19 d’octubre del 2008

LA III MOSTRA D'ARTESANIA I TRADICIONS DE BOCAIRENT TANCA AMB ÈXIT



Esta nit ha acabat la III Mostra d'Artesania i Tradicions de Bocairent, en mig d'un gran èxit organitzatiu i d'afluència de visitants, tant de Bocairent com de les poblacions veïnes.
Des de la Plataforma Pro-Monestir s'han realiltzat distintes accions com tindre un stand a la fira per a la venda de pastissos i rosquilletes dolçes així com souvenirs del Monestir i a més a més hi ha hagut tòmbola la Maset dels Estudiants, venda de loteria de Nadal i jornades de portes obertes al Monestir Rupestre, amb visites guiades (huí han visitat el Rupestre 220 persones de distintes procedències).
La incorporació enguany d'un mercat medieval, ha incrementat notablement l'oferta que ja tenia la Mostra. Els barcs, restaurants i els allotjaments "han fet l'agost" a meitat d'agost. Ara ja queda tot enllestit per a la propera edició, és hora de fer balanç i de cara a l'any que ve millorar aquells aspectes que hagen pogut fallar.
Des d'este bloc l'enhorabona a tots els que l'han feta possible.

ELS XIQUETS FESTERS DEMANEN PAS...


La desfilada infantil celebrada este matí amb motiu de la III Mostra d'Artesania i Tradicions de Bocairent, organitzada per l'Associació de Festes de Moros i Cristians, amb la participació de les nou filaes (una esquadra de xiquetes i una de xiquets), amb la col.laboració de l'Associació Unió Musical Bocairent, ha sigut per segon any consecutiu tot un èxit i posa de manifest una vegada més el paper que han de jugar els xiquets i xiquetes a les nostres festes. Esta desfilada que a nivell popular ja es coneix com "La Publicació Infantil", posa sobre la taula una vegada més la necessitat d'incorporar a l'acte de la Publicació les esquadres de xiquets. Si hi participen a tots els actes de les nostres festes...per què hi poden participar també a la Publicació?. Amb dos anys consecutius, han demostrat ja sobradament que desfilen molt bé, que es prenen molt en serio estes desfilades i que pot ser una incorporació interessant per a l'acte de la Publicació. El debat, si existeix, queda obert novament.

La meua opinió està clara: xiquets i xiquetes a La Publicació ja!.


Enhorabona als organitzadors de la desfilada, a les xiquetes i xiquets que han desfilat i als músics de l'A.Unió Musical Bocairent, per la magnífica desfilada d'este matí.

VICENT RAMON GUANYA EL CONCURS DE CARTELLS PER A LES FALLES 2009 DE XÀTIVA


Com es diria en termes futbolístics, Vicent Ramón ha aconseguit esta setmana un "hat trick" en els concursos de cartells. Si fa uns dies anunciavem que havia aconseguit dos premis a la ciutat d'Alcacant, amb els cartells anunciadors dels Moros i Cristians i la Setmana Santa, divendres 17 d'octubre, es feia públic el resultat del concurs de cartells anunciadors per a les Falles 2009 de la ciutat de Xàtiva, dotat amb un premi de 1.000 €: una obra de Vicent Ramón serà la que anunciarà les falles de Xàtiva l'any que ve.

Des d'este blog l'enhorabona per a l'amic Vicent Ramón.