dissabte, 16 de juny de 2007

RESTAURACIÓ DEL RETAULE DE L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS DE BOCAIRENT

Després de molts anys d’espera, treball i captació de donatius, finalment l’any passat arribà la bona notícia de la subvenció concedida per la Diputació de València, per fer possible la restauració del retaule de l’Ermita de la Mare de Déu dels Desamparats. Els 8.000 euros concedits per la Corporació Provincial, units als prop de 3.000 euros aportats per la Comissió d’Ermita i Festes a la Mare de Déu dels Desamparats (destinats als treballs de desinsecció de la fusta del retaule i a completar el cost de la restauració, que superava els 9.000 euros), han fet que per fi, la restauració siga ja una realitat.

L’objectiu d’esta intervenció ha segut la Conservació i Restauració del retaule de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats de Bocairent, tornant-li el seu aspecte i consistència originals. Els treballs de restauració s’han fet en funció del seu estat de conservació, materials constituents, ubicació i agents de deterioro a què està sotmesa l’obra.

Tots els processos a efectuar sobre l’obra s’han fet seguint els principis fonamentals de la Restauració, complint-se els criteris de durabilitat de tots els materials usats i processos efectuats, legibilitat o distinció de los materials originals dels afegits, reversibilitat de tots els elements afegits i fidelitat a la concepció original de l’obra.

El dijous 29 de març, a les 11’00 del matí, va tindre lloc la inauguració i benedicció d’esta restauració. L’acte va estar presidit per la Vicepresidenta de la Diputació, Dª Purificación Martí Fenollosa, que va estar acompanyada per l’Alcalde de Bocairent En Juan Bta. Sánchis Ferre, per diversos Diputats Provincials i per regidors de l’Ajuntament de Bocairent. A l’acte assistí també el Rector de la Parròquia, En José Pascual Moscardó Cerdá, qui va beneïr el retaule. Un membre de la Comissió d’Ermita i Festes, va agraïr públicament a la Diputació de València i en especial al seu President, la sensibilitat que han demostrat en este projecte, subvencionant-lo amb la quantitat de 8.000 € i atorgant per a la segona fasse, la quantitat de 4.000 €, que permetran finalitzar la restauració de tots els elements de fusta de que disposa l’Ermita. Tot i que l’oratge no va ser massa bò, l’acte va comptar amb una important afluència de veïns i devots de la Mare de Deú.

dimarts, 12 de juny de 2007

CARRETERA I MANTA...viatges i rutes per la Comunitat Valenciana...i d'altres indrets del món

ALPUENTE: DINOSAURES EN EL REGNE DEL SILENCI.
RUTA MEDIEVAL I PALEONTOLÒGICALa Vila d'Alpuente, situada a 85 km. de València, està declarada Conjunt historicoartístic, i és sens dubte una població amb una gran riquesa monumental. La ruta que propose, permetrà al turista o viatger submergir-se en una apassionant passeig per la història de la vila: les seues cases pairals, les seues balconades d'influència aragonesa, el seu museu etnològic, la seua església i el seu castell, sense oblidar l'aula de recuperació paleontològica, on es poden contemplar les restes de dinosaures trobats en el seu terme municipal, el seu Museu Paleontològic i Jaciment d'empremtes de Dinosaures... Farem un alto en el camí a l'hora de menjar, per a degustar la seua gastronomia més típica (olla alpontina, embotits en "orza", dolços típics tot regat amb un excel.lent vi blanc el.laborat a la bodega del municipi), concloent la ruta amb la visita a l'aqüeducte medieval dels Arcs i la vista panoràmica que des d'allí ens oferix la vila, amb els seus horts moruns i amb el castell en el més alt de la població.

Animeu-vos ja a visitar un dels municipis més interessants de la nostra Comunitat i sobretot a endinsar-se en un dels termes que més empremtes i restes de dinosaures estan aportant a l’estudi d’estos avantpassats que habitaren estes terres fa milions d’anys. Decidiu-vos ja a conéixer: ALPUENTE, DINOSAURIOS EN EL REINO DEL SILENCIO. El seu museu paleontològic, tot i les seues dimensions reduïdes, vos sorprendrà gratament pel magnífic audiovisual, per la presentació de les troballes que s’hi exhibeixen i sobretot per l’esquelet quasi complet d’un dinosaure que de segur vos deixa bocabadats.

Proposta de ruta:

Eixida direcció a Alpuente.

Arribada a Alpuente. Desdejuni.

Inici de la visita turística a Alpuente:

Ajuntament (antiga Aljama) - nucli urbà (carrers, places, racons) - restes del castell - Església Arxiprestal de Ntra. Sra. de la Piedad (S.XIII-XV) i el seu campanar octogonal - Aula de Recuperació Paleontològica (on s'estan recuperant les restes de dinosaures trobats en els importants jaciments del seu terme municipal) - Museu Paleontològic i Jaciment d'empremtes de Dinosaures.

Dinar, en un restaurant de la població (vos recomane La Taifa).

Visita al Museu Etnològic (emplaçat en un antic forn) i panoràmica de l'aqüeducte medieval dels Arcs i de la vila des d'este punt.

Temps lliure (és recomanable la compra de vi blanc d'Alpuente, pa cassolà dels seus forns i embotits en "orza").

Tornada.

Arribada al lloc de destí. Fi de la Ruta.

Més informació: T. 962 101 001 96 2 101 228