dijous, 26 de juliol del 2007

..QUÈ BÒ QUE ESTÀ EL VI DE L'ALBORET...

Regirant pels caixons de ma casa, he trobat esta foto. És una foto del dia que fem "La Festa del Vi" a l'Alboret a finals de setembre o principis d'octubre, segons com estiga la collita de raïm cada any. Esta foto m'ha paregut interessant publicar-la... Si es fixeu, acatxat estic jo, recollint el most que xorra de la premsa, i manejant la premsa, d'esquerra a dreta: mon pare, Manolo Vañó, darrere el meu germà Josep Lluís, al costat el meu avi "Toni", al costat Paco Francés, Rafel Ferre "Mora" i José Mª Llobregat. Esta foto no és més que un xicotet homenatge als meus avis Toni i Francisca (tot i que no apareix a la foto) i a ma mare i ma tia Paquita i a mon pare i mon tio Paco i a tots els germans i cosins... per esta activitat d'el.laborar vi de manera artesanal al mas de l'Alboret, que tot i que en temps vell era una font d'ingressos per a este mas i per a molts altres del nostre poble, pels anys ha esdevingut en una festa familiar...tot un esdeveniment al que fem el possible per no faltar cap any.

EL RESTAURANT GRÀCIA...TANCA LES SEUES PORTES DESPRÉS DE MÉS DE 30 ANYS D'HISTÒRIA

S'ha confirmat. Finalment, el Restaurant Gràcia tanca les seues portes definitivament a setembre. Darrere queden més de 30 anys d'història d'este que va ser el primer saló de convits de Bocairent i un dels primers de la comarca i comarques veïnes. El seu tancament sense cap dubte deixarà un gran buit no només a Bocairent, sino també a Ontinyent, on famílies senceres han celebrat noces, batejos i comunions de distintes generacions. Darrere queden també molts anys de treball d'una família, la de Miguel Cabanes i Gràcia Tolosa (al capdavant del Restaurant) i la dels seus fills en un negoci familiar que a més de per l'excel.lent cuina, ha destacat durant tota la seua història, per l'inmillorable tracte amb els clients, el bon ambient entre el personal: cambrers, cuineres i la mateixa família Cabanes Tolosa. Als que hem tingut la sort de treballar allí (jo he estat quasi 17 anys de cambrer a esta que jo i molts més hem considerat com la casa nostra) i on hem sigut més que companys de treball: AMICS. Per més que passe el temps, mai aconseguirem oblidar les memorables nits de Cap d'Any, amb "Dislao" puntxant la millor música, amb Víctor a la barra servint els millors cubates i amb Quelo a la cuina controlant que tot estiga perfecte, sense oblidar a "Gràcia", la jefa, controlant que tot estiga el millor possible i cuidant-nos sempre...el millor sopar, el millor ambient...i a la matinada: profiterols!!!!!.
Com tampoc podré oblidar el debut meu i de Jose Blas com a cambrers, a setembre farà 17 anys, un dia al que hi havia que servir dues bodes de 200 convidats...Això que aleshores ens semblava una bestiesa de convidats, huí és ja una anècdota i huí ja no hi ha quasi bodes amb estos convidats: la que menys de 400 cap amunt.
Amb el tancament d'este restaurant es tanca una pàgina de la història de l'Hosteleria a Bocairent , comarca i comarques veïnes. A tots els que heu treballat alguna vegada allí, l'enhorabona. Per suposat, a Miguel (DEP), a Gràcia, a Lao, Quelo i Víctor...i a "Sento" i "José" que ajudaven en els convits que s'han fet als masets del poble: homenatge als capitans, bodes, Penya Valencianista, etc. A tots: ENHORABONA! i gràcies pels bons moments que hem pogut compartir al restaurant...a partir d'ara, tractaré d'imaginar un cap d'any sense el sopar de Gràcia...crec que és molt difícil...però ho intentarem...
Per cert, vos convide des d'este blog, a que feu els vostres comentaris, compteu algun menjar que hajeu fet allí, anècdotes...etc...
Menys mal que ens queda la pastisseria...i els seus inconfundibles sabors...

dimecres, 25 de juliol del 2007

UN CARTELL DE VICENT RAMÓN ENTRE LES OBRES DELS TRES ESPANYOLS SELECCIONATS PER A LA TRIENAL DEL CARTELLISME DE SOFIA (BULGARIA)



L’Artista i dissenyador gràfic bocairentí Vicent Ramón Pascual Giner, amb el cartel que va dissenyar per a l’Encontre de Gegants i Cabuts “50 anys de Cabolos”, per encàrrec de la Junta de Majorals de St. Agustí, l’any passat, ha estat seleccionat per a la “Internacional Triennal of Stage Poster Sofia, Bulgaria”, un dels certamens de cartellisme més prestigiosos del món, juntament amb el de Mèxic. A este certamen que es celebra cada tres anys a la ciutat de Sofia, han estat seleccionats al voltant de 100 cartells, pertanyents a artistas de 30 països, entre els quals hi ha seleccionats cartells de dos espanyols més: el també valencià Martín Forés amb el Cartell Anunciador de la Fira d’Agost de Xàtiva de 2006 i el madrileny Jaime Nieto, del qual hi ha dos cartells seleccionats. El jurat d’esta trienal del cartellisme, ha seleccionat el cartell anunciador de l’Encontre de Gegants i Cabuts de Bocairent, d’entre les distintes obres que va presentar Vicent Ramón Pascual. Este jove, ha declarat que “és un orgull per a mí, vore com en un certamen internacional tan prestigiós hi ha seleccionats tan sols tres artistas espanyols i dos d’ells som valencians i bons amics. A més a més, com a Bocairentí i com a majoral de St. Agustí, m’ompli d’orgull que l’obra seleccionada pel jurat haja estat el cartell anunciador de l’Encontre de Gegants i Cabuts de Bocairent que es celebrà amb molt d’èxit l’estiu passat”.

A més a més, el jove artista bocairentí ha obtés recentment un important premi, al haver estat premiat el cartell que va presentar al concurs de cartells anunciadors de les Fogueres d’Alacant 2008. Així, el cartell dissenyat pel bocairentí, a més d’obtindre un premi de 3.000 euros, serà la imatge que donarà la volta al món per promocionar durant 2008 estes festes declarades d’interés turístic internacional.

diumenge, 22 de juliol del 2007

66 ANYS.."AHÍ ES NADA"...

El passat mes de juny (tot i que publiquem amb retràs), mon pare complia els seus 66 anys, rodejat de la família. A la foto el veim apagant el ciri de la tarta, rodejat de les seues netes Júlia i Alba...al costat, "el cuñao"... 66 anys ben be valien una bona celebració...Moltes felicitats!!!!!...i que complisques molts més....

ELS MARROCS CAMPIONS DEL TORNEIG INFANTIL DEL PANELLET!!!!!








JAVI, ÀNGEL, NANDO, RICKI, GAIZKA, SERGI, TONI, PABLO, LUISMI I JORDI...ELS XIQUETS DE L'EQUIP DELS MARROCS QUE HA GUANYAT ESTA VESPRADA EL CAMPIONAT INFANTIL DE LA FESTA DEL PANELLET, PER UN RESULTAT DE 3 GOLS A 2 A L'EQUIP DELS MOROS MARINS. ENHORABONA A TOT L'EQUIP, SOU UNS CAMPIONS I LA GENT QUE OMPLIA LES INSTAL.LACIONS DEL CAMP DEL PATRONATO HO HA POGUT COMPROVAR.
ALS MOROS MARINS, L'ENHORABONA PER LA SEUA ESPORTIVITAT I PER LA GRAN FINAL QUE HAN DISPUTAT.
I A LA RESTA DE FILAES QUE HAN COMPETIT, L'ENHORABONA PER L'ESPORTIVITAT MOSTRADA PER TOTS ELS EQUIPS.
ALS MARROCS: ENHORABONA, CAMPIONS...AQUEST ANY: SÍ.