divendres, 6 de juliol del 2007

LA VERGONYA NACIONAL I INTERNACIONAL: ESPANYA JA ÉS LÍDER EN CONSUM DE COCAINA.

Per a una vegada que Espanya és líder en algo...tenia que ser precisament en el consum de cocaina...llegiu la notícia que ha eixit publicada a tots els mitjans de comunicació. Sens dubte no té cap desperdici i és per a que tothom començe a preocupar-se:

"La taxa de consum de cocaïna a Espanya entre els ciutadans de 15 a 64 anys supera, per primera vegada en la història, la dels EUA i quadruplica la mitjana europea, segons ha informat l'ONU. El responsable de l'Informe Mundial sobre Drogues 2007, Thomas Pietschmann, ha assegurat que el consum del cannabis a Espanya tendix a estabilitzar-se, en canvi el de cocaïna s'ha disparat i constituïx "el major problema", ja que un de cada cinc consumidors europeus es troba en este país.
L'informe, publicat per l'oficina de l'ONU contra la Droga i el Delicte (ONUDD), coincidint amb el Dia Mundial Contra la Drogues, assenyala que el consum i la producció en el món de totes les drogues il·legals tendix a estabilitzar-se. No obstant, a Espanya la taxa de consum s'ha duplicat des de 1999, quan era de l'1,6% de la població d'entre 15 i 64 anys, fins al 2005, any en què va aconseguir el 3%, un percentatge a què no arriba cap altre del centenar de països analitzats per l'ONU.Eixe percentatge és quatre vegades superior a la mitjana europea, 0,75%, i més del doble que el del consum a Europa occidental, 1,2%, d'acord amb les dades de l'informe. Este alerta igualment que les enquestes en instituts d'ensenyança secundària també reflectixen increments, amb una taxa de consum del 7,2 % en 2005, enfront del 6,2% de 2002 i a l'1,8% de fa una dècada.
La segona droga més consumida Pietschmann ha apuntat com a exemple curiós que un estudi alié a l'ONUDD basat en les restes de benzoilecgonina trobats en les aigües residuals dels rius demostrava que entre 2005 i 2006 en Miranda d'Ebre (Burgos) cada dia es consumia una mitja de 97 ratlles de cocaïna per cada mil habitants d'entre 15 i 64 anys. De les ciutats estudiades, només la va superar Nova York, amb 134, mentres que a Washington la mitjana era de 56, a San Francisco 31, a Londres i Zuric 20, a Madrid 19 i a París 11, alhora que en Aranda de Duero, l'altra localitat espanyola estudiada, era de 5 ratlles (100 mil·ligrams)."Amb independència de la credibilitat d'eixes dades, la qual cosa està clar és que la cocaïna és la segona droga il·legal més consumida a Espanya, després del cannabis, a pesar dels grans esforços de prevenció i l'actiu reforç de la legislació", ha explicat Pietschmann.
En l'informe també es posa de manifest que en 2005 Espanya va tindre el nombre més gran de confiscacions de cocaïna a Europa (el 45% del total, amb 48 tones), seguida de Portugal i Holanda. En tot el món, Espanya ocupa el tercer lloc per tones de cocaïna confiscades, per darrere dels EUA i Veneçuela i per davant inclús d'Equador i Mèxic".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada