dilluns, 13 d’abril del 2009

HUÍ S'HA CELEBRAT L'EXALTACIÓ DE CAPITANS I BANDERERES I PREGÓ DE FESTES A BANYERES DE MARIOLA




Este matí he sigut testimoni d'escepció per primera vegada de l'acte d'Exaltació de Capitans i Bandereres i del Pregó de Festes, de les Festes de Moros i Cristians a Sant Jordi de Banyeres de Mariola, convidat pel pregoner de l'acte d'enguany: Juan Antonio Calabuig Ferre. L'acte ha començat a les 12 al Teatre Principal de Banyeres, amb les entrades esgotades i un plé de gom a gom. En primer lloc la Societat Musical de Banyeres de Mariola, dirigida per Miquel Payà, ha interpretat el pasdoble Molina y su Banyeres (Miguel Esparza), les marxes mores Älhäkem (Ignacio Sánchez) i El moro del Sinc (Rafael Giner) i la marxa cristiana Jéssica (Jose R.Pascual Vilaplana). A la segona part de l'acte, els capitans i capitanes de les 10 filaes, junt les seues bandereres, han rebut un merescut homenatge, en un acte plé de sentiment i molt cuidat.

Finalment, ha arribat el torn del Pregó de Festes, enguany a càrrec de Juan Antonio Calabuig Ferre, Periodista, Llicenciat en Dret, Cronista Oficial de Banyeres de Mariola, membre de la Filà de Moros Vells de Banyeres i amic meu. En una magnífica alocució, Juan Antonio ha donat una repassada als seus records festers i al seu estimat poble de Banyeres de Mariola, en un discurs molt ben estructurat i molt aplaudit pel públic present. La intervenció ha finalitzat amb unes paraules adreçades als homenatjats i amb uns enfervorits: Vítol al patró Sant Jordi! i Visca Banyeres!. Per finalitzar l'acte, s'ha interpretat i corejat l'Himne a la Festa.Les celebracions han tingut la seua vesant gastronòmica amb el dinar de germanor festera, que ha tingut lloc al Restaurant Venta El Borrego.
Enhorabona al pregoner Juan Antonio Calabuig Ferre, als capitans i capitanes, a les bandereres i a l'Ajuntament de Banyeres de Mariola i la Comissió de Festes Sant Jordi, per la magnífica organització de l'acte.
A tots els veïns i veïnes de Banyeres de Mariola, desitjar-los des d'este blog unes molt bones festes a Sant Jordi 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada