dilluns, 27 d’abril del 2009

MÈXIC AFRONTA UN BROT DE GRIP PORCINA DE REPERCUSSIÓ INTERNACIONAL



Les autoritats mexicanes han ordenat suspendre les classes al menys fins el dia 6 de maig, a totes les escoles a la capital federal i a l'estat de Mèxic per un brot de grip porcina que s'ha cobrat ja la vida de moltes persones.

Aquesta grip porcina "constitueix una epidèmia respiratòria fins ara controlable", però el que les autoritats sanitàries volen evitar és qualsevol mena de concentració de persones perquè no es propagui el virus.
Aquesta decisió afectarà 7,5 milions d'estudiants d'unes 30.000 escoles i 420.000 mestres, ja que també s'han suspès les activitats a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), sent la primera vegada des del catastròfic terratrèmol de 1985 que les autoritats prenen una mesura d'aquesta magnitud, ha informat el diari local 'El Universal'.


L'EPIDÈMIA

El secretari de Salut ha explicat en una entrevista a la televisió mexicana que la grip porcina "és un virus que va mutar dels porcs i es va transmetre a algun humà". Els primers casos van aparèixer fa uns mesos al sud dels Estats Units, on les autoritats sanitàries van confirmar ahir que un mínim de set persones estaven infectades.
Laboratoris al Canadà i els Estats Units van corroborar la presència del nou virus a Mèxic i van alertar que possiblement havia encomanant a un nombre de persones que encara no ha pogut ser precisat.


Entre els símptomes que presenten els malalts destaquen febre superior als 39 graus que tenen de manera sobtada, tos molt forta, dolor de cap intens, irritació dels ulls, flux nasal i dolors musculars i d'articulacions. Els especialistes han advertit que és una malaltia molt contagiosa que ataca sobretot nens i avis.


La mesura preventiva més important, segons els govern mexicà, és evitar les aglomeracions, pel que ha recomanat als ciutadans evitar anar a cines, bars, restaurants, discoteques i llocs on es concentri un gran nombre de persones. També recomana allunyar-se de persones amb malalties respiratòries, rentar bé els aliments i mantenir les cases tan netes com sigui possible.

(Font: Europa Press)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada