dimarts, 13 d’octubre del 2009

LA COLLITA DE RAÏM 2009, DEIXA A L'ALBORET UNA PRODUCCIÓ DE 220 LITRES DE VI


El passat dissabte 10 d'octubre, amb menys colla que de costum (per la coincidència en el Pont del 9 d'octubre) i sense poder ajornar més ja la festa del vi de l'Alboret, varem procedir a l'elaboració artesanal del vi de l'alboret, després d'haver-ho preparat tot i veremat el dia d'abans. A la colla d'enguany dos novetats: Evaristo (Alfafara) i Paco (Bocairent), a més de mon pare, mon tio Paco, Quico Crespo i jo. Un matí intens de treball amb el resultat de 220 litres de vi, que ja estan al dipòsit fermentant. Ma mare i ma tia prepararen un dinar exquisit i l'ambient va estar com de costum: un gran dia de treball i festa, amb la satisfacció de estar fent un producte ja quasi únic a les nostres comarques. Primer xafigar el raïm amb els peus, després premsar-lo amb la premsa de fusta i ferro i després trastombar el most del cup a la cubeta i d'esta al dipòsit. Ara deixar-lo fermentar....i abans de Nadal a començar a béure-se'l.
Tot i que vam trobar a faltar a molta gent (germans, cosins, nebots...), esperem que l'any que ve el temps ens acompanye una mica més i poguem celebrar esta festa a les acaballes de setembre, com venim fent els darrers anys. A tots els que van estar enguany: gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada