divendres, 6 de maig del 2011

BOCAIRENT CELEBRA ESTA CAP DE SETMANA LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS


Coincidint com cada any a la celebració a la ciutat de València, Bocairent celebra al Barri i Ermita de la Mare de Déu dels Desemparats, la festa en honor a la patrona dels valencians. El programa d’actes d’enguany inclou una important programació cultural, amb l’exposició de VITOLES de la col.lecció de José Llorca (President de la Comissió de les Festes) que s’inaugura dissabte 7 de maig a les 19.00 hs., el contacontes “El Gran Jordiet”, diumenge 8 de maig a les 17.30 h. a la Placeta de Sant Tomàs (en plé Barri Medieval de Bocairent, en un dels racons amb més encant de tot el barri) i finalment el tradicional concert de la Banda Jove de l’A.Unió Musical Bocairent, que tindrà lloc el dissabte 21 de maig, a les 19.00 h. a la Placeta de Joan de Joanes.

Però la programació de la festa inclou també el volteig general de campanes i disparada de coets al migdia del dissabte 7 de maig, l’apertura de l’ermita per a la visita de devots i devotes de matí i de vesprada, la diana matinera del diumenge 8 de maig, amb l’acompanyament dels xirimiters i tabaleters de l’Aljub, la Missa Solemne a l’Ermita, la processó i després l’esmorzar popular a la Placeta de Sant Tomàs per a tots els assistents a la processó, esmorzar amenitzat per la Rondalla de l’Associació de Jubilats de Bocairent. Durant el cap de setmana, la Comissió de l’Ermita i Festa, ha organitzat com en anys anteriors una tòmbola “rasca-rasca”, per recaptar fons per a la restauració de l’Ermita. En els darrers anys, amb estes aportacions i la col.laboració de la Diputació, la Comissió ha aconseguit restaurar el Retaule de l’Ermita, l’Altar, tot el mobiliari i la porta d’accés. El pròxim projecte de restauració que acometrà la Comissió només passar la festa d’enguany, és la restauración del piso ceràmic de l’ermita, original del S. XVIII. Este projecte de restauració es costejarà íntegramente amb els diners recaptats durant els darrers tres anys de celebració de la festa i amb els donatius de devots i devotes de la Mare de Déu dels Desemparats.

La festa va començar el dissabte 30 d’abril, amb l’acapte per les cases del barri, repartint-se el programeta d’actes, que inclou com cada any escrits i articles relacionats amb la festa i el barri i que enguany inclou la portada pintada per a l’ocasió per l’artiste local Javier Cerdá, que ha donat per a la Comissió l’oli pintat per a l’ocasió.

1 comentari: