dimarts, 12 de juny del 2007

CARRETERA I MANTA...viatges i rutes per la Comunitat Valenciana...i d'altres indrets del món





ALPUENTE: DINOSAURES EN EL REGNE DEL SILENCI.
RUTA MEDIEVAL I PALEONTOLÒGICA



La Vila d'Alpuente, situada a 85 km. de València, està declarada Conjunt historicoartístic, i és sens dubte una població amb una gran riquesa monumental. La ruta que propose, permetrà al turista o viatger submergir-se en una apassionant passeig per la història de la vila: les seues cases pairals, les seues balconades d'influència aragonesa, el seu museu etnològic, la seua església i el seu castell, sense oblidar l'aula de recuperació paleontològica, on es poden contemplar les restes de dinosaures trobats en el seu terme municipal, el seu Museu Paleontològic i Jaciment d'empremtes de Dinosaures... Farem un alto en el camí a l'hora de menjar, per a degustar la seua gastronomia més típica (olla alpontina, embotits en "orza", dolços típics tot regat amb un excel.lent vi blanc el.laborat a la bodega del municipi), concloent la ruta amb la visita a l'aqüeducte medieval dels Arcs i la vista panoràmica que des d'allí ens oferix la vila, amb els seus horts moruns i amb el castell en el més alt de la població.

Animeu-vos ja a visitar un dels municipis més interessants de la nostra Comunitat i sobretot a endinsar-se en un dels termes que més empremtes i restes de dinosaures estan aportant a l’estudi d’estos avantpassats que habitaren estes terres fa milions d’anys. Decidiu-vos ja a conéixer: ALPUENTE, DINOSAURIOS EN EL REINO DEL SILENCIO. El seu museu paleontològic, tot i les seues dimensions reduïdes, vos sorprendrà gratament pel magnífic audiovisual, per la presentació de les troballes que s’hi exhibeixen i sobretot per l’esquelet quasi complet d’un dinosaure que de segur vos deixa bocabadats.

Proposta de ruta:

Eixida direcció a Alpuente.

Arribada a Alpuente. Desdejuni.

Inici de la visita turística a Alpuente:

Ajuntament (antiga Aljama) - nucli urbà (carrers, places, racons) - restes del castell - Església Arxiprestal de Ntra. Sra. de la Piedad (S.XIII-XV) i el seu campanar octogonal - Aula de Recuperació Paleontològica (on s'estan recuperant les restes de dinosaures trobats en els importants jaciments del seu terme municipal) - Museu Paleontològic i Jaciment d'empremtes de Dinosaures.

Dinar, en un restaurant de la població (vos recomane La Taifa).

Visita al Museu Etnològic (emplaçat en un antic forn) i panoràmica de l'aqüeducte medieval dels Arcs i de la vila des d'este punt.

Temps lliure (és recomanable la compra de vi blanc d'Alpuente, pa cassolà dels seus forns i embotits en "orza").

Tornada.

Arribada al lloc de destí. Fi de la Ruta.

Més informació: T. 962 101 001 96 2 101 228








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada