dissabte, 16 de juny del 2007

RESTAURACIÓ DEL RETAULE DE L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS DE BOCAIRENT

Després de molts anys d’espera, treball i captació de donatius, finalment l’any passat arribà la bona notícia de la subvenció concedida per la Diputació de València, per fer possible la restauració del retaule de l’Ermita de la Mare de Déu dels Desamparats. Els 8.000 euros concedits per la Corporació Provincial, units als prop de 3.000 euros aportats per la Comissió d’Ermita i Festes a la Mare de Déu dels Desamparats (destinats als treballs de desinsecció de la fusta del retaule i a completar el cost de la restauració, que superava els 9.000 euros), han fet que per fi, la restauració siga ja una realitat.

L’objectiu d’esta intervenció ha segut la Conservació i Restauració del retaule de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats de Bocairent, tornant-li el seu aspecte i consistència originals. Els treballs de restauració s’han fet en funció del seu estat de conservació, materials constituents, ubicació i agents de deterioro a què està sotmesa l’obra.

Tots els processos a efectuar sobre l’obra s’han fet seguint els principis fonamentals de la Restauració, complint-se els criteris de durabilitat de tots els materials usats i processos efectuats, legibilitat o distinció de los materials originals dels afegits, reversibilitat de tots els elements afegits i fidelitat a la concepció original de l’obra.

El dijous 29 de març, a les 11’00 del matí, va tindre lloc la inauguració i benedicció d’esta restauració. L’acte va estar presidit per la Vicepresidenta de la Diputació, Dª Purificación Martí Fenollosa, que va estar acompanyada per l’Alcalde de Bocairent En Juan Bta. Sánchis Ferre, per diversos Diputats Provincials i per regidors de l’Ajuntament de Bocairent. A l’acte assistí també el Rector de la Parròquia, En José Pascual Moscardó Cerdá, qui va beneïr el retaule. Un membre de la Comissió d’Ermita i Festes, va agraïr públicament a la Diputació de València i en especial al seu President, la sensibilitat que han demostrat en este projecte, subvencionant-lo amb la quantitat de 8.000 € i atorgant per a la segona fasse, la quantitat de 4.000 €, que permetran finalitzar la restauració de tots els elements de fusta de que disposa l’Ermita. Tot i que l’oratge no va ser massa bò, l’acte va comptar amb una important afluència de veïns i devots de la Mare de Deú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada