divendres, 1 de juny del 2007

EIXA PANTXETA CERVESSERA…!

Ara que s’aproxima l’estiu, moment de lluir modelets a les platges i piscines, s’incrementen les dietes per aprimar-se, augmenten els broncejats de pell i tothom s’esforça per “oferir la millor imatge”. Dintre d’esta dinàmica, és el moment també dels comentaris fora de lloc, de les burles desmedides i de les bromes respecte al volum que tenim uns i d'altres.

Tot açò venia, perquè no fa massa dies, un conegut, amb tò irònic, es va arrimar i tocant-me la pantxa va exclamar:

“ai eixa pantxeta cervessera”.
Ala allà va, comentari gratuit…i es quedà tant pantxo el tio…Doncs bé, tinc que reconéixer-ho, tinc pantxeta, sí però no cervessera: la cervessa ni la taste (ni tan sols la 0’0), és algo superior a mí… Potser el sistema de vida que hem adoptat molts com a model, on el sedentarisme guanya força dia a dia (i això que m’espolse tots els dies unes caminates de por…Tant, que hi ha dies que en compte d’anar a treballar, sembla que estiga fent senderisme…). Però amb això no hi ha prou, per això li afegisc un poquet de moderació gastronòmica…i poc més…

Però en el fons, pensant i pensant, em pregunte:

Xè, tinc pantxeta…però i què?...Tranquilitat, poc a poc, el que sobre ja ho perdrem…o no... però el que no pense fer ara que ve l’estiu, és deixar de menjar gelats, beure orxata o anar a la platja o a la piscina…perquè al cap i a la fi…a quí fa mal eixa “pantxeta cervessera” que asoma per damunt el melic?... sols és qüestió d’aconstumar-se a viure amb ella…

El més important, no és fer un canvi radical, sino més bé, sentir-nos orgullos de ser com som i posar una mica per part nostra, per posar-nos en forma i en lo possible, rebaixar un poquet el nivell de curvatura d’esta “pantxeta” que ja forma part indisoluble del meu ésser i que sembla que mai desapareixerà...
Estic d’acord en que cal guardar la línia...però quina???. Jo em quede amb la de “la rotonda”.

Bon estiu a tothom…i a la platja o a la piscina sense complexos…!

2 comentaris:

  1. Pareix que sempre ens recordem de la panxeta quan hem d'ensenyar-la. A l'hivern és difícil que algú t'anomene el perfil del teu cos, siga per la quantitat de roba que portem damunt, o perquè, tal vegada, ell o ella també la tinga.

    El cas és que, cadascu, ha de fer amb la seua vida, i per tant amb el seu cos, el que més gust li done.

    Assenyar-li a algú que està "fora de les mides estandartizades" no és més que un atac directe, gratuït i de mal gust contra la persona.

    Però s'ha de ser una persona íntegra, equilibrada i educada, per saber interpretar eixe comentari: si es diu perquè la persona "afectada" pot tindre problemes de salut, es pot agrair, però segurament ja ho sabrà.

    Si es diu per estètica, tal vegada el que ho diu deuria mirar-se els pels del nas o de les orelles, que ben segur estaran fent d'ell o d'ella un verdader carranc ermità.

    Per cert, vos recorde a tots que les tabletes de xocolata també es venen en format "huevo kinder".

    ResponElimina
  2. ome per als xics tindre panxeta es algo normal pero per a les xiques....

    ResponElimina