dimarts, 4 de setembre del 2007

MINI-DIARI D'UN RODAMONS...SEGON DIA

Bona vesprada des del mateix ciber d'ahir (perdoneu les faltes, peró el teclat hongarés és per a flipar una miqueta). Ha fet un dia molt roin climatolóogicament parlant, peró molt bóo en quant al turisme, al descans i al que he aprés. Está tot el dia ploent i amb temperatures que en cap moment han superat els 15 graus...(camisa i jaqueta, amb paraigües per suposat). Este mati hem tingut visita panorámica a la ciutat: hem sabut que Pest és la part de la ciutat més poblada i a més la plana (hi viuen 1 milió i mig de persones) i Buda la part més montanyosa, amb una altitut máxima de 3oo mts. La ciutat és molt bonica, sobretot alguns monuments com l'Església de St. Esteve Rei (el Rei més important per a la história del poble hongarés), el Parlament i l'Ópera (que visitarem demá de vesprada). Hem pujat a vore la ciutat amurallada de Buda, on hem tingut temps de patejar els seus carrers, fer fotos des del mirador, admirar l'Església de Martin (i no de St. Martin, perqué está dedicada al Rei Martin)... Després el recorregut en barco pel Danubio, al ritme de la música del DANUBIO BLAU (molt recomanable este passeig per a les parelletes...és a dir per al 99 % del barco...tot i aixó, només per les vistes i l'explicació del guia..paga la pena...I després a l'hotel on he dinat i després he fet 2 horetes de siesta...que per a algo estic de vacances. Després, en metro (els vagons i máquines són de l'any del catapum...peró és molt facil circular-hi amb ell...a més el bitllet serveix per a metro,bus,tramvia..i: TROLEBÚS....). He anat a visitar la Sinagoga (com estava tancada, tornaré demá), després he visitat l'Església de St. Esteve Rei....una PASSADA!!!!!!, ja voreu les fotos...he berenat, una napolitana hongaresa...un tan picant...i he tornat a l'hotel, després de fer algunes compretes de souvenirs....ara dutxeta,arreglar-se un poc i nit especial: SOPAR SINGAR, AMB DANSES, VI, BALLS, ETC...I després panoráamica nocturna per la ciutat...Demáa mati lliure que aprofitaré per visitar la sinagoga i després un parell d'horetes als BANYS TERMALS de Budapest....a relaxar-se. De vesprada tenim visita guiada a l'Opera i el Parlament...ja vos comptaré. De moment no tinc massa lliga amb ningú del grup..el que hem permet anar prou a la meua bola...ja aniré compant-vos...Records per a tots.,..i als que esteu currant: que passe apressa la setmana....Des de Budapest: fins demá.

3 comentaris:

  1. Eh!!! Aprofita per vore tot el que pugues, encara que faça mal temps. I tranquil que no apareixen moltes faltes, sas!

    ResponElimina
  2. Ja ens ensenyaras les fotos.Ves pensante l'istrument k tens k dur per a la col·lecció de l'aljub, no estaria mal 4 timbals cromatics. Au parra passateu be!

    ResponElimina
  3. Rosa mari el teu teclat també és raro?, sas no s'escriu s'escriu SAPS

    ResponElimina