dijous, 14 de febrer del 2008

JA S'ACOSTA PASQUA...I FALLES...I SETMANA SANTA...: QUANTA FESTA!



Passen les festes de St. Blai i tot de seguida s'apropen les festes de Falles. Tot i que als bocairentins ens toca de lluny, a ben segur que molts anirem algun dia a vore la mascletà, a visitar els monuments fallers, a menjar xocolate i bunyols, a vore l'ambient faller (a València, o a ciutats més pròximes i menys massificades eixos dies: Xàtiva, Gandia, Alzira...). Però és que a més a més, enguany se'ns junten les falles, la Setmana Santa i la Pasqua...Quanta festa tant seguida!...menudes mini-vacances ens esperen a molts!. Jo amb alguns amics me'n vaig a Guadalupe (Extremadura) i d'altres a la neu a esquiar, etc...Els que no tingueu res planificat per a estes dates, vos recomane algunes poblacions de la província de València amb grans atractius per poder passar el dia o varios dies i gaudir del patrimoni, de la natura i de la bona gastronomia.

Així de sud a nord, estes serien les meues recomanacions per als dies de Pasqua i Setmana Santa:

- Vall d'Albaida: Visitar Ontinyent, Albaida (Museu de Titelles i Museu Segrelles) o paratges com ara l'Ermita de Sant Vicent a Agullent o el Benicadell (sense oblidar per descomptat: Bocairent...als que sou de fora).
- La Costera: Xàtiva, amb el seu monumental castell (visita imprescindible), el casc històric amb tot el seu patrimoni, el Museu de l'Almodí, la Seu, etc...un passeig per la ciutat cuna dels Papes Borja. Ben propet, a Genovés el Museu de la Pilota, a Vallada els paratges de les Ermites, la Saraella o el Penyó, a Montesa el Castell i a Moixent el Poblat Ibèric de la Bastida de les Alcusses.
- A la Canal de Navarrés, qualsevol dels imcomptables paratges naturals on l'aigua és l'element predominant: l'Albufera d'Anna, el Salto de Chella o Playa Monte a Navarrés.
- Més al nord, les Comarques de Requena-Utiel (principalment estes dues ciutats, amb tot el seu patrimoni i amb els excel.lents vins i embotits), la comarca dels Serrans (amb monuments com l'aqueducte romà de la Peña Cortada a Calles, la població de Chelva i el seu centre històric, o els castells de Chulilla i Alpuente, sent molt recomanable apropar-se a Alpuente i conéixer el museu paleontològic i el jaciment de petjades de dinosaure. Més amunt, el Racó d'Ademús és una comarca per a gaudir de paisatges meravellosos, pobles tranquils i excel.lent gastronomia, sense oblidar el tradicional volteig humà de campanes que té lloc a Castielfabib el diumenge de glòria pel matí.
Al Camp de Túria, a més del Parc Natural de la Serra Calderona, és molt interessant conéixer de prop el patrimoni que atressora la ciutat de Llíria, amb unes rutes turístiques guiades per a tots els públics molts interessants.
Al Valle de Ayora-Cofrentes, a més de gaudir d'impresionants paratges naturals i un ric patrimoni, i conéixer la Cueva de D. Juan de Jalance o el poblat ibèric del Castellar de Meca a Ayora, és molt interessant recórrer l'única ruta fluvial de la Comunitat Valenciana, que transcorre entre Cofrentes i Cortes de Pallás. Sense dubte, paga la pena.
Totes estes i moltes altres propostes poden ser molt interessant per aquells que per una raó o d'altra estes festes de Setmana Santa i Pasqua no viatgeu a cap lloc. Sense dubte, a pocs kilòmetres de casa, ens esperen pobles, paisatges, naturalesa, gastronomia i festes amb molta tradició. No oblideu, que prop de Bocairent, a Alfarrasí hi ha el diumenge de glòria a les 9 del matí la festa de "l'Angelet de la Corda", una festa senzilla, breu, però per damunt de tot: emotiva.

Bones festes i bon viatge als que viatgeu. Precaució a la carretera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada